Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin tarlası engelli maaşı almama engel mi?

EBRUL

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba rica etsem bana yardımcı olur musunuz.

Ben %92 bedensel engelli bakıma ihtiyacı olan bir insanım.

Annem ve babamla yaşıyorum.

Annem devletimizden bana daha iyi bakabilmek için bakım maaşı almaktadır.

Annemin başka kendine ait geliri yoktur.

Babam bağ kur emeklisidir.

Evimize gelir olarak babamın emekli maaşı ve annemin benim için aldığı bakım maaşı girmektedir.

Başka aylık yada yıllık bir gelirimiz kesinlikle yoktur .

Oturduğumuz ev babamın üzerinedir.

Annemin üzerine ekime elverişli olmayan, icara verilemeyen, toplamda 7 dönüm tarlası bulunmaktadır.

Benim üzerime ise ailem benim seyahatlerimi daha rahat yapabilmem için, Devletimizin biz engellilere sağladığı araç alma kolaylığından yararlanarak aldığı bir arabam var.

Ben maddi açıdan ihtiyaçlarımı biraz daha rahat karşılamak amacıyla devletimizin engellilere tanıdığı 3 aylık engelli maaşı hakkından yaralanmak istiyorum .

Bunun için gerekli yerlere başvuru yapıyorum fakat karşıma yukarıda da bahsettiğim annemin üzerine olan ekime elverişli olmayan, icara verilemeyen ve aile bütçemize hiç bir aylık, yıllık gelir katkısı olmayan toplamda 7 dönüm tarlası karşıma engelli olarak çıkıyor.
Siz sorum şu : Annemin üzerine olan ve yukarıda belirtiğim özelliklere sahip bu tarla, benim 3 aylık engelli maaşı almama neden engel oluyor ?
Bu gerçekten doğrumu ?
Yoksa bir yerde bir yanlışlık mı var ?
Benim aklıma bu durum hiç yatmıyor .
Annemin üzerine ve üstelik yukarıda belirttiğim özellikte olan bir malın benim engelli maaşı almama neden engel olsun ?
Sizden ricam bana bu konuda lütfen yardımcı olun .
Dilerim hemen cevap verirsiniz.

Lütfen siz devlet yetkilerimizden bana konuda bilgi verip, yardımcı olmanızı önemle rica ediyorum.

3 kişilik aile iseniz muhtaçlık sınırının üzerindesiniz 2022 aylığı alamazsın

Çok teşekkürler cevap verdiğiniz için.

Üst Alt