slm.. annem 3. derece Alzheimer hastası ve akciğerlerinden rahatsız. 2013 kasım tarihli ağır özürlü raporu var. kendi kendine bakamıyor. bunun için kız kardeşim asgari ücretle çalıştığı işi bırakmak zorunda kaldı. evde 3 kişi kalıyorlar, üçüncüsü kızkardeşimin kızı, 16 yaşında lise talebesi. şu anda üçü annemin 600 küsur liralık bağkur maaşına mahkûmlar. elimden geldiğince ben de yardım etmeye çalışıyorum. kardeşim evde bakım maaşı almak için müracaat etti. 10 gün kadar sonra gelip kontrol etmişler. oturdukları ev 3-4 sene evvel annemin üzerine aldığım ev. ayrıca kendi birikimimle aldığım 500 metrekarelik gelir getirmeyen bir arsayı da özel sebeplerle annemin üzerine almıştım. bakım [FONT=Verdana]hizmetleri değerlendirme heyeti,[/FONT] adreste yaptığı kontrolde olumsuz rapor vereceklerini, "üzerinde arsa olmasaymış iyiymiş" vb. sözlerle ifade etmişler. [FONT=Verdana]30.7.2006/26244 [/FONT]sayılı kanunun 7. maddesine göre; esas olan gelir durumudur, üzerinde tapulu malı olup olmamasının sözü bile edilmiyor. rapor olumsuz verilirse itiraz ve bunun neticesinde ikinci ve nihaî rapor var. bu da olumsuz olursa nasıl bir yol takip etmeliyiz? şikâyet mi mahkeme mi, başka bir yol var mı? yardımcı olursanız sevinirim..