Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin vasi ve bakıcısıyım. İsteğim dışında annemi diğer kardeşlerim alabilir mi?!

Rocco84

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ileri evre Demans hastası olan annemin bakıcısı benim. Evde bakim aylığını da ben almaktayım. Hastalığından dolayı vasisi olarak atandım. Annemin herhangi bir geliri veya gayrimenkulü yok. Sağlık raporunu da ben çıkardım.

Sorum şudur: Evde bakım aylığı bağlandığı için annemin diğer çocukları anneme hiç bakmadıkları halde sırf bakım parasını alabilmek için annemi zorla kendi evlerine götürmek istiyorlar ve evleri başka şehirde. Ben bakıcısı ve vasisi olduğum halde iznim olmadan annemi zorla alıp götürebilirler mi? Benim iznim olmadan anneme yeni bakıcı degisikligi yapılabilir mi? Böyle bir durumda annemin benim yanımda kalması için ne yapabilirim?

Mahkeme kararıyla vasi olmuşsunuz
Olmaz artık sizin bakmanız geçer ve nüfus Müdürlüğü'nden başka yerde ikamet bulunamaz

Benim evimden zorla çıkarıp götürmeye kalkıştıkları zaman nereye bildirmem gerekiyor? Karakol, bakanlık vs

Götürseler bile, Nüfus Müdürlüğünden ikamet Kayıdı yapamaz
Vasinın İzni olmadıkça.
Hiçbir işlem yapamaz, bakım maaşı başvurusu için Mecburen ikamet kaydı isteniyor

Zorro teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı Allah razı olsun

Üst Alt