-mka
hemşo bahsedilen aylık muhtaç aylığı. yetim aylığı değil. arkadaş ilk mesajında "muhtaç aylığı (yetim)" yazmış. en son mesajında da "vakıflar genel müdürlüğünden yetim aylığı" şeklinde yazmış.
bahsettiği aylık vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı.
Kızımben
ablası sen yetim aylığı yazdıkça SGK'dan alınan yetim aylığı ile karıştırmışlar.
bahsettiğin aylık vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı (yetimlere ödenen)
ama yine de sorayım:
sen kızın adına vakıflar genel müdürlüğünden aylık olarak 1037,96 TL muhtaç aylığı alıyorsun.
SGK'dan aylık almıyorsunuz di mi?
ben vakıflar genel müdürlüğünden muhtaç aylığı aldığın konusnda emininm de teyit etmeni istiyorum.
ablası çalışmaya başlarsan kızın için ödenen muhtaç aylığı maalesef kesilir.
eger çalışmayı düşünüyorsan, çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde bu durumu vakıflar genel müdürlüğü bölge müdürlüğüne yazılı olarak bildir. gerçi genel müdürlük de sistem uzerinden SGK kaydını tespit edip aylığı keser büyük ihtimalle. aylıklar ödenmeden önce SGK kaydı var mı yok mu diye sistem uzerinden kontrol yapılıyor sizleri borçlu çıkartmamak için.
ama sen benim dediğii yap. çalışmaya başlarsan en geç 1 ay içinde durumu yazılı olarak bildir ki ilerde başın agrımasın.