Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annesi olarak işe girersem kızım yetim aylığı kesilir mi?

Kızımben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben bişey soracağım benim kızım muhtaç aylığı (yetim ) alıyor ben çalışırsam yani annesi, kızımın aylığı kesilir mi. Cevap verirseniz çok sevinirim

Benim kızım yetim aylığı alıyor. Ben annesi olarak işe girdiğimde kızımın aylığı kesilir mi

Kızım yetim aylığı alıyor , ben annesi olarak bir işe girdiğimde kızımın aylığı kesilir mi

Kızımben

[FONT=sans-serif]siz işe girince sizin aldıgınız dul maaşı kesılır.kızınızn yetım maaşı kesılmez.kesılmesını gerektren durum yok[/FONT]

[FONT=sans-serif]KIZ ÇOCUĞUN YETİM AYLIĞI NE ZAMAN KESİLİR?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Yetim aylığı almakta olan kız çocuğun maaşı ise aşağıdaki hallerde kesilir:[/FONT]
[FONT=sans-serif]

[/FONT]

[FONT=sans-serif]- Çalışmaya başladıklarında
- Herhangi bir aylık almaya başladıklarında (Malul aylığı, yaşlılık aylığı vb.)
- Evlendiklerinde
- Eğer tekrar işsiz kalınırsa ya da evlilik sonra ererse, talep halinde yine maaş bağlanmaktadır.
- Kız çocuğu evlenme ödeneği yani çeyiz parası almışsa ve sonra boşanmışsa, bu kız çocuğuna yetim aylığı hemen bağlanmamaktadır. SGK'dan çeyiz parası aldıktan sonra 2 yıl geçmesi gerekmektedir. Bu iki yılın sonunda yetim aylığı tekrar bağlanabilir.
- Evlenen ve maaşı kesilen kız çocuğunun eşi ölürse ve bu nedenle aylık almaya hak kazanırsa, yetim aylığı ya da dul aylığından birisini tercih etmek zorundadır.
- Eşinden boşandığı halde birlikte yaşadığı tespit edilenlere ödenen maaşlar geri alınmaktadır[/FONT]

Sanki ben çalışsam da vakıflar genel müdürlüğünden yetim aylığı alan kızımın maaşı kesilir diye biliyodum siz eminmisiniz. Teşekkür ederim bu arada cevap için

Kızımben
konuyu 2022 yani engelli maaşı ıle ilgili bölüme açmıssın eger sorun yetım değilde 2022 kesılırmıydı olsa evap farklı olurdu.
ben hem yetim maaşı hem ebm alıom.
yatim maaşı adı üzerinde yetımlık babanın vefatı yüzünden baglanan bir maaş.hangı hallerde kesıleceği belli.siz işe girin yetim maaşı kesılmez.

-mka
hemşo bahsedilen aylık muhtaç aylığı. yetim aylığı değil. arkadaş ilk mesajında "muhtaç aylığı (yetim)" yazmış. en son mesajında da "vakıflar genel müdürlüğünden yetim aylığı" şeklinde yazmış.
bahsettiği aylık vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı.

Kızımben
ablası sen yetim aylığı yazdıkça SGK'dan alınan yetim aylığı ile karıştırmışlar.
bahsettiğin aylık vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı (yetimlere ödenen)

ama yine de sorayım:
sen kızın adına vakıflar genel müdürlüğünden aylık olarak 1037,96 TL muhtaç aylığı alıyorsun.
SGK'dan aylık almıyorsunuz di mi?

ben vakıflar genel müdürlüğünden muhtaç aylığı aldığın konusnda emininm de teyit etmeni istiyorum.

ablası çalışmaya başlarsan kızın için ödenen muhtaç aylığı maalesef kesilir.
eger çalışmayı düşünüyorsan, çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde bu durumu vakıflar genel müdürlüğü bölge müdürlüğüne yazılı olarak bildir. gerçi genel müdürlük de sistem uzerinden SGK kaydını tespit edip aylığı keser büyük ihtimalle. aylıklar ödenmeden önce SGK kaydı var mı yok mu diye sistem uzerinden kontrol yapılıyor sizleri borçlu çıkartmamak için.
ama sen benim dediğii yap. çalışmaya başlarsan en geç 1 ay içinde durumu yazılı olarak bildir ki ilerde başın agrımasın.

VGM den YETİM AYLIĞI ALAN KİŞİNİN,ANNESİ ÇALIŞIRSA KESİLİRMİ

Kizım Vakiflar Genel Müdürlügunden yetim aylığı alıyor. Ben annesi olarak bir işe girersem kızımın aylığı kesilir mi.

Kalem

aynen öyle hemşom .bende ssklı sandım.vakıflar yazdıgını görmedım ki zaten ilk açtıgı konuyuda 2022 ile ilgili yere yanlış yere açıksın dedım.sorular yanlış başlık ve yanlış ya da noksan ya da anlaşılır sorulmayınca tahmın üzere cevaplama edıyok
hemşo ayrıca bu vakıf dan yetim maaşını kımler nasıl alabılıo

Bir şey soracağım bilginiz varmıdır. Ben işe girdiğimde kızımın yetim aylığı kesilecekmiş peki olur ya işten çıkarım çıkartılırım tekrar başvuru yapsam bağlanır mı

Kesilir...isten cikarsansa kontejan yoksa sira ya girersin...

Üst Alt