Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anskiyete bozukluğu için doktor 1 yıl erteleme dedi. Heyet buna uyar mı?

lmRich

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Bedelli yasasindan faydalanan hazir askerim. Yaklasik 5 yıldir anskiyete bozuklugu tedavisi görüyorum.Sinuzal taşikardim vae.Ben iyilestim deyip ilaclari biraktigim zamanlarda oldu tabii.ilk muayenede psikiyatri doktoru ' zaten bedellisin, heyet falan ugrasma simdi ' diyerek saglam rapor verdi ve şubeye teslim ettim.

Fakat arastirdiktan sonra muafiyet veya ertelemeden sonra muafiyet alabilecegim söylendi.

Silüsumu almaya şubeye gittigimde rahatsizligim dolayisiyla sevk istedim hastaneye sevk ettiler.heyete girmem icin doktor muayenelerinden gectim.11 doktor ile birlikte psikiyatriye göründüm ve evrağa ' anskiyete tedavisi görüyor 1 yıl erteleme' yazdı Bana askerligimin 1 yıl ertelendigini söyledi ama heyete 13 şubat çarşamba günü girecegim.

Bu durumda heyeti beklemeden benim askerligimin 1 yıl ertelenmesi kesin mi yoksa heyet, doktorun yazdigi şey dısına cikabilir mi ?

Bu arada bu zamana kadar kullandigim ilaclar, Efexor, Rixper, Quet, Citoles ve şuanda Paxera kullaniyorum

lmRich Size 1 yıl erteleme veren hekim zaten büyük ihtimal heyette olacaktır.Heyet psikiyatri'nin verdiği ön karara uyar ve imzalar,değişiklik olacağını sanmıyorum ...

Bedelli ücretini ödedim ve haftaya birligime katilmam gerekiyordu.Şubeden Hastaneye Sevk istedim ve kalp ritm bozuklugu sebebiyle B42F11 [ SIK GELİŞEN VE TEK KİŞİNİN ÇALIŞMASINA ENGEL OLAN PAROKSIMAL SUPRAVENTRİKULER TAŞİKARDİLER ] Kodu ile Askerliğe elverisli degildir kararı çıkti.

Şubeye ön bildiri kağidini verdim ve rapor bize geldiginde arariz dediler. Kafama takilan şey ise Raporu verecek olanlar vs herkimse, inceledikten sonra karari değiştirme gibi birşey olabilir mi ?

Ve raporun gelme süresi nedir ?

Teşekkürler

B bendi 42. Madde 11. Fıkrasına göre askerlikten Muaf

Merhabalar. Bedelli askerlik yasasından faydalandim. Silüsümu almak icin subeye gittigimde rahatsizligim oldugunu belirttim ve sevk aldim. Gezdigim 11 doktor sonucunda evraklarimi teslim etmeye gittigimde heyet bölümunde ki personel direkt olarak kardiyoloji doktorunun yaptigi tetkikler sonucunda B42F11 maddesince ( taşikardi ) Askerlige elverişli degildir raporunu başhekime onaylatarak verdi. ( heyet olayi sadece bu kadar mi ? Ondan da emin degilim )

Daha sonra evraklari şubeye teslim etmeye gittim ve asli rapor daha sonra gelecek dediler.
Sorum şu, raporum üst onay sürecindeyken aksi bir durum söz konusu olabilir mi ? Ya da artik tamamen Muaf oldum diyebilirmiyim ?

Teşekkurler

Üst Alt