Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya TEDAŞ'ın engellilere bakışı!

Konular
39
Reaksiyonlar
0
21.01.2011 tarihinde 80 yaşında %93 ağır özürlü annemin elektiriği 2 fatura borcundan dolayı kesildi. tarih cuma ve saat 12 gibi. ama benim haberim saat 15 oldu. hemen tedaş yetkililerine ulaşmaya çalıştım . tedaşa gidecek param yoktu ve telefon kulübesinden telefonla ulaşmaya çalıştım. yaklaşık yarım saattlik bir çabadan sonra yetkili sayılan birine ulaştım. kendilerine annemin 80 yaşında ve %93 özürlü olduğunu durmumuzun olmadığını 3 aylık 2022 maaşı aldığını ,benim de cebimde hiç para olmadığını, bana borcu ödemek için 10 gün süre vermelerini söyledim.
söyledim ama işitmediğim hakaret kalmadı .
nerden bileceklermiş özürlü olduğunu, devlet çok biliyorsa özürlüden elektirk parası almasaymış, günde binlerce kişi arıyormuş, yapacakları bişey yokmu, vs vs..
enaz 5 yetkili kişiyle konuştum hepside aynı. bu kış gününde felçli yaşlı kişinin evde karanlıkta ve soğukta kalmasının kimsenin umrunda değildi yani.
bu cvplardan sonra vali yardımcısını aradım ama o da bana yardımcı olamayacağını söyledi. valilik özel kalemi aradım defalarca bana tedaş yetkilerini aramamı kendilerinin yardımcı olamayacağını söyledi.
bimer 150 telefon hattını aradım , ordaki yetkilide farklı bişey söylemedi sanki beni suçladı. neymiş borcu taksit yapabilir mişim. onu ben de biliyorum taksit için cebimde param olması lazım. tedaş yetkililerine bana pzartesiye kadar bari süre verin enazından annem hafta sonu elektiriksiz kalmasın dedim onu dahi kabul etmediler.

şimdi arkadaşlar hani engellilere ve yaşlılara pozitif ayrımcılık?hani bu ülkede kimse sahipsiz kalmayacaktı? hani valiler kaymakamlar zorda kalmışların yanında olacaktı? hepsi kağıt üzerinde. zorda kalmaya gör kimse yanında değil.devlet bile.
bu msjı gözlerim dolarak yazıyorum ama paylaşmak istedim.

evvela bu duruma çok üzüldüğümü belirtmek isterim kardeşim Allah yardımcın olsun. acaba bulunduğun bölgedeki belediye yetkilileriyle görüşsen diyorum. onlar kamu personeline göre daha ılımlılar. beyaz masa, sosyal yardımlaşma kurumu veya belediye bünyesinde kurulan özürlüler vakfı gibi kurumlar varsa onlardan yardım talebinde bulunabilirsin. çok geçmiş olsun.

tşk ederimde. ben bu konuyu yazarken kendime acındırmak için yazmadım. belki hafta sonu elektirksiz kaldık ama pzrtesi bişekilde taksitlendirip açtırırım. benim buraya yazmamdaki bunu paylaşmak istememdeki amaç. devletin ve devlet yetkililerinin özürlüye bakış açısını anlatmak istedim. yani zor durumdaki bir özürlünün ne kadar sahipsiz kalabileceğini anlatmak istedim. sanıyorum kendi aramızda bile(özürlü ve özürlü yakınları) pek ilgi çekmediğine göre toplum ne yapsın. nasıl duyarlı olsun. sanırım kimsenin başına benim gibi bişey gelmedi ,anlaşılan herkesin tuzu kuru....

Kardeşim ben sana yardımcı olmak istiyorum.Bana özelden mesaj at .bütçemin elverdiği ölçüde faturaları ödemende yardım edeceğim.

Geçmiş olsun.Benim sana bir önerim olacak.Tarihini hatırlamıyorum.Ama geçmiş tarihlerden bir gazete haberin de borcundan dolayı elekrigi kesilen vatandaş,elektriğini kacak açtırmış.Daha sonra onu tedaş mahkemeye vermiş.
Mahkemenin karaı ise şöyle olmuş?Elektrik ve su gibi kulanılan enerjiler dogal ihtiyaca girere kesilemez demiş?
bilmeme bir faydası olur mu?

sayın serdark; cuma gün yaşadıklarım ve duyduklarımdan sonra artık adaletin bile mağdurun yanında olmayacağı düşüncesine kapıldım. kaldıki hiçbir kimseye ve kuruma güvenim kalmadı.çok yıprandım ve çok kırıldım.

Sevgili arkadaşım yazdığın yazılara duyarsız kalan yok benzeri şeyler birçok engellinin başına gelmiştir. Üzülme demek isterdim ancak diyemiyorum ben de olsam çok üzülürdüm inan senin yaşadıkların beni üzdü. Bir arkadaş belediyeye bağlı engelli derneğine git demiş onlar daha duyarlı olur görüşüne dayanarak. Belki genelleme yapmak çok yanlış ama orada da mevkisini hak etmeden saltanat süren bir sürü insan var. Ben engelli tuvaleti yaptırtmak için gittim adam hem parasını benden istedi hem de neredeyse beni kovuyordu. Oysa ki çıkardıkları broşürde hizmet kısmında bu konuya önemli başlıklar altında yer vermişlerdi. O nedenle engelliler insanların çıkarları gündeme geldiğinde hatırlanıyor. Sen bu kadar uğraşacaksın, telefon edeceksin gidip geleceksin olan paranı da bu şekilde harcayacaksın. Bu zihniyetteki insanlar ancak medya ve basını görünce insafa gelip rol yapıyorlar. Nacizane önerim Antalya'da yerel basına durumunu anlatabilir misin? İnşallah konuyu halledersin hallettiğinde lütfen platforma yaz ve unutma ki sadece böyle şeyler senin başına geliyor sen yaşadıklarından dolayı utanıp ağlama. Utanması gereken utanmazlar utansınlar.Hoşçakal kardeşim...

güzgülleri; arkadaşım haklısın.butür insanlar ancak medyanın ilgilendiği konularda rol yapıp gereğini yaparız derler. evt. elimden gelen herşeyi yapacağım bu konuda . bimere de yazdım. antalya yerel gazetelerine yazacağım.hatta ulusal gazetelerede yazacağım.ayrıca çeşitli devlet kurumlarının mail adreslerine de yazıyorum. herşey kağıt üzerinde kalmasın.bugün bana yapılan yarın başka bir kardeşime yapılmasın. çünki insanların başına neler geleceği belli olmaz.

Bence telefonla iletişim her zaman dezavantaj sağlar. Yüzyüze konuşmak ve talepte bulunmak çok daha yararlı olabilir...

Antalya tedaş gerçek bir terbiyesizler cenneti.ancak sağlam arıza çıkarınca işin halloluyor.ben yaptım ,halloldu.ancak konu borç değildi.

kesinlikle katılıyorum Bülent beye. evet sizin dezavantajınız telefonla mazuratınızı bildirmek olmuş.imkanınızı biraz daha zorlayarak birebir görüşmeler yapmanızı tavsiye ediyorum.öncelikle belediyeye gidin ve sosyal hizmetlere eminim yardımcı olacaklardır.ben ne olursa olsun devletime karşı bu kadar acımasız olmak istemiyorum. ülkemizde en büyük sıkıntımız işini tam anlamıyla bilmeyen insanların bizlere yardımcı olmamalarıdır.
Rabbim yardımcınız olsun

seyhansonay;

seyhansonay
kardeşim kimsenin tuzu kuru olduğundan değil, aynı şey hepimizin başına gelebilir, gelmiştir de. ben durumuna acımaktan ziyade üzüldüğümü ve bu yüzden yararlı olacaksa yol göstermek istediğimi yazdım. ama yanlış anlaşıldım herhalde.

arkadaşlar telefonla yada yüzyüze görüşmemin sonucu değişmeyecekti çünki muhattap olduğum tedaşdaki normal bir memur değildi. önce tedaş antalya işletme müdürünü aradım sekereti il dışında olduğunu konuyu il müd. yrd. sına aktardı ve beni görüştürdü.il müd yrdımcısı açma kesmedeki en yetkili kişeye aktardı onunla da aynı şeyleri yaşadım. kısacası en tepeden orta kadameye kadar tüm yetkililerle muhattap oldum.hepside topu birbirine attı.burda söylediğim kişilerin hepsinin konumu ve ismi bende var. bununla da yetinmedim bana yardımcı olabilirler düşüncesiyle antalya valiliğine ilettim, vali özel kalemi ,vali yardımcısı görüştüm ama sonuç yine aynı. zaten konuyu bimere yazdım .bugün itibariyle antalya valiliğine aktarılmış valilikte akdeniz elektirk dağıtıma aktarmış. sonucu bekliyorum. beni üzen milyonlarca borcu olupta elektriği hiç kesilmeyen kişi ve kurumlar dururken, zor durumda olduğumu anlatmama rağmen(ister telefonla olsun ister yüzyüze)mazeretlerimi ve annemin konumunu bildirmeme rağmen üçkuruşluk fatura için neden bana anlayışlı davranılmadı? işte bu beni yaraladı. ordaki yetkilinin tek sözü hala kulağımda " acıtasyon yapma, devlet çok biliyorsa özürlüden elektirik parası almasın " oldu.
neyse arkadaşlar kendi şahsi meselem için buraya yazdım haklarınızı helal edin.

acıtasyon yapma, devlet çok biliyorsa özürlüden elektirik parası almasın " oldu.

bu sözü söyleyen yetkilinin adını ve soyadı hatırlıyorsanız elinizden gelen imkanlarınız kullanın ve bu kişiyi şikayet edin bimere.baksın bakalım devletin bir kademesinde oturupta devlete böyle laf etmek nasıl oluyormuş.
ben bunu yapardım umarım sizde yaparsınız

Üst Alt