Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya Ulaşım kartına her yıl vize rezaleti

thinkpad

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaslar buyuksehir meclis karari ile bundan sonra engelli kartlari sureli ya da suresiz farketmeksizin her yıl vize olacakmış. ağır engellilerde 3 yılda bir vize. sürekli raporu olan sürekli engellilerde de her yıl aynı raporu tekrar tekrar götürmemizi istiyorlar.

ben sürekli raporumu verip 2019 vizemi yaptım. 2020'de tekrar aynı raporu isteyecekler 2021'de aynı 2022'de aynı bu şekilde sürekli rapor da olsa aynı şeyi tekrar tekrar vize yaptırma zorunluluğu getirilmiş.

doğal olarak yeni vize yaptırmaya giderken de şoför ne dediysem kabul etmedi ille de para ver diye ısrar etti. mecbur otobüs içinden parayla kart satın aldım. aspb başbakanlık kartlarını gösterdim bana para ver diyor başka bir şey demiyor adam.

mutlaka ama mutlaka bu saçma kurala herkesin tepki göstermesi lazım. lütfen 10 dakika ayırıp cimer'den şikayetçi olalım ve sürekli raporu olanların her sene vize zorunluluğunun kaldırılmasını talep edelim.

merhaba bu hangi belediye için geçerli ??

BURSA raporu istemiyor ama her yıl vize istiyor

sneyper

surekli raporu olan birisi neden her sene vize yapıyor bunun mantigini aciklayabilecek kimse var mi? sureli olsa anlarim ama surekli raporu olan adam neden her sene kart merkezlerine vizeye gider? buna sesimizi yukseltmemiz lazim. mesela ankara'da boyle sacma sapan uygulamalar asla yok. antalya ve bursa madem boyle o zaman cimer'e yazalim bu uygulama duzeltilsin.

Serbest kart dğlmi ne vizesi

Bildiğim kadarıyla verilen kartlar sistemde sürelidir bizlerle raporla alakalı bir durum degil. öğrenci öğretmen 65 üstü basın vs vs. Rapor istemeleri tuhaf ama kartı her yıl yenilersin. Her yerin yenileme sistemi farklı olabilir. İstanbul da Denizli de her yıl yenileme istiyor.

Eskişehirde Vize falan istenmiyor. Sadece her yıl kartı çıkardığınız gün yenileteceksiniz. İlk alacaklardan 5-10 Tl bi kart ücreti bir defaya mahsus alınıyor.

kocaeli de her yıl rapor ile gidilerek vize yapılıyor kartta

bakın herkes yazmış bursa şöyle kocaeli böyle yok rapor götürüp vize yeniletiyoruz yok efendim elektronik kart sistemi böyleymiş.

neden ankara'da böyle saçma şeyler yok? hangi ilde nasıl olduğunun bir önemi yok ki. bu bir angaryadır. adamlar her yıl A4 kağıt boytunda raporu(hem de aynı kağıdı) getirip vize yaptrma zorunluluğu getirmiş. bu kadar saçma bir uygulama olamaz. güzel örgütlenme olmuyor ne yazık ki. herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde.

tekrar rica ediyorum cimer'e girip bu konuyla alakalı engelli kartlarında iki yılda bir vize zorunluluğu bir nebze anlarım ama her yıl olmamalı gibi yazmak lazım. hangi ilde hangi uygulama oldugunun bir onemi yok. yapılan işler engellileri bu serbest kartları çıkartmaktan bezdirmeye, uğraştırmaya yönelik mi asıl dikkat edilmesi gereken bu.

thinkpad
Bende Antalya'da yaşıyorum ve sizin yaşadığınız sorunun aynısını bende yaşamıştır. Defalarca telden görüştüğüm halde devletin verdiği engelli kartlarını kabul etmiyoruz geçerli değil bizim belediyenin verdiğimiz kartlar geçerli diyorlar BİMER'e ve Valiliğin Açık Kapı üzerinden defalarca şikayet etmeme rağmen maalesef Belediyeler Koskoca Devletin kararına uymamakta tınlamamakta hesap soran olmadığı için.. Verilen cevap saçma sapan aptalca ve aynıydı bana verilen cevap aynen şu;

[FONT=wf_segoe-ui_normal]T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1800055951 sayılı başvurunuz 12.03.2018 tarihinde ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]Sayın .....................[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]Talebinize istinaden; Sistemimizde tanımlı olan kartların tip ve vize süresi bilgileri şikayette de belirtildiği gibi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda uygulanmaktadır. Sistemimizde Engelli vatandaşlarımızın kullanacağı 3 tip kart mevcuttur. Bu kart tipleri Engelli, Ağır Engelli ve Refakatçi kartlarıdır. Alınan kararlar gereği Engelli kartlarının vize süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir. Bu nedenle aynı tip karta farklı vize süreleri belirtilemediğinden dolayı bütün kartlar her yıl vizelenmek zorundadır. Vize işlemlerinden herhangi bir ücret alınmamakta olup mevcut bakanlık kartları ve raporlarla vize yapılmaktadır.[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]Bilgilerinize rica ederiz[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]Saygılarımızla[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]İLETİŞİM[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ[/FONT][FONT=wf_segoe-ui_normal]ANTALYA ULAŞIM A.Ş.[/FONT]

çok saçma bi uygulama izmir ne kadar düzgün işliyor o zaman antalya belediyesi eziyetçiymiş

uNiQuE_54

tekkelimeylşe rezalet dostum ne diyeyim. ulaşım daire başkanlığının aldığı kararla diyor. daire başkanı canı nasıl isterse karar çıkartacaksa bu yasaların yönetmeliklerin ne anlamı var? devlet devlet olmaktan çıkalı 1.5 yıl oluyor ne diyeyim.

aslına bakarsanız ulaşımla ilgili bu zorlukların önümüze çıkmasının nedeni bize sağlanmış olan bu ayrıcalığın suistimal edilmesinden kaynaklı .. ayak tırnağı kırılsa engelli raporu almaya çalışan, yan gelip yatıp para kazanmayı bekleyen bi toplum olduk .

belediyelerin biz engelli vatandaşların ücretsiz seyahat hakkınında suistimalin önüne geçebilmek için böyle uygulamalara başvuruyor .
teknik anlamda hatalar olabilir ona lafım yok ancak bu tür uygulamalardan kurtulmak için çevremizdeki ve zihnimizdeki beleşe yaşama zihniyetinden kurtulup sıyrılmamız lazım ..

hiç unutmuyorum bi gün engelliler.biz de bi arkadaşımız sormuş; engelli kartımı abim , anam, babam, amcam, dayım kullansa sorun olurmu? .. engelli kartımı toplutaşımada kullanırken karta el konmuş ne yapabilirim? gibisinden başlıklar görmüştüm.

birde engelli bir vatandaşın zamanında almış olduğu beltaş ulaşım kartını, kartın sahibi vefat etmesine rağmen kullanmaya devam eden bi kişiyi duymuştum sonrasında karta el konmuş ama o zaman içerisinde hakkımızı nekadar suistimal ettiği meçhul ..

bu zihniyetteki engeldaş ve onların akrabaları olduğu sürece belediyelerin bu tür zorlukları önümüze çıkarması çok normal .

maaş, aylık, yardım vs gibi bir konu olsa herkes birlik olur ama şurda 10 dakika ayırıp cimer'e bir dilekçe yazmıyorsunuz. iki cümle yazılsa yeterli.

hangi il olduğunun bir önemi yok arkadaşlar. antalya'da sürekli engelli raporu olanlardan her yıl aynı raporu tekrar tekrar vizeye getirmenizi istiyorlar. bu resmen aptallık. aynı kağıt parçası seneye değişmiyor ki adam oraya sürekli engelli yazmış.

sağlık kurulları rapor düzenlerken ilerde iyileşme ya da daha kötüleşme ihtimali olanlara sürekli rapor vermez. bakın kötüleşme olanlara da diyorum. misal veriyorum polinöropatisi olan adama %40 veriyor ama sürekli verip vermemek ordaki doktorun kararına ve tetkiklere bağlı. bu hastalık 2 yıl sonra tekrar kurul kontrolü için rapora çağırılabilir ya da daha kötüye gidebilir diye sürekli vermeyebiliyorlar.

ama sürekli raporu olan bir kişiye her yıl her yıl aynı raporunu getir denmesi angarya ve akla mantığa sığmaz. lütfen cimer'e girip iki cümlecik bu şikayetimizi belirtelim.

thinkpad eğer tekrar yazmamı istersende yazabilirim. Bu arada ayrıca bu adresede başvurabilirsin Açık Kapı Valiliklerin şikayet birimi ve 7 iş gününde dönüyorlar.

thinkpad Bu arada burda dernekler var ama adam gibi ses çıkaran iş yapan dernek yok, aslında kuracaksın birkaç kişiyle bir dernek bunlarla uğraşacaksın böyle angaryaları düzelttireceksin ağır engelliyi her sene oraya getirmek mecburiyetinde bırakmayacaksın tepeden görüşüp halledeceksin işte ozaman engelliler zaten haklarını savunan bir dernege gelir ve birlikten kuvvet doğar diye düşünüyorumda işte nerdeee

uNiQuE_54

dostum ilgi ve alakan icin cok tesekkur ederim. insallah bu sacma sapan uygulama son bulacak. buradan bir sey cikacak diye umit ediyorum.

uNiQuE_54

teşekkür ederim. ben de acikkapi'yi bilmiyordum oraya da yazdim. gelen cevapta bahsettiginiz konu hakkinda calisma yapilacaktir ilgili birimleri konu iletilmistir yazmislar. insallah olumlu sonuc cikar arkadaslar. bu devirde yanimizda A4 kagit kurul raporlarıyla dolaşamayız. bu çağ dışı saçma uygulamaya herkes tepkisini gostersin lütfen.

antalyaniz cok fakirlesmis galiba, bikac engelliye ne cektiriyorlarmis. sanki engelliyi bu kadar surundurunce bilet paralariyla goge erecekler.

o kadar turizm geliri olan antalya son senelerde berbat goruyorum. belediyenizde is yok, belediye baskaniniz akp li ya.

ben her sene gidiyorum antalyaya. hic eskisi gibi begenmiyorum. sehir eskiden isil isildi. bu sene zindan gibi. caddeler sokakalar berbat.
o kadar turizm gelirini napiyo bu antalya belediyesi:confused:

@thinkpad Ben daha evvel yazmıştım ancak kılıf bulmuşlardı yok işte sistemimizde süreli süresiz diye ayıramıyoruz diye. Şikayetler çoğalınca dikkate alıyorlar işte bakalım ben tekrardan yazmıştım bende cevap gelince buraya aktarırım..

Bu arada ben şimdide 2-3 defa MarkAntalya'daki engelli araç park yerlerinin mevzuata uygun olmadığını ve usulsüz kullanımından dolayı araç park edemiyoruz diye ve erişilebilirlik formuna göre denetlenmesi ve düzeltilmesi için şikayet ettim. Engelli araç park yerleri ile ilgili Genelge var ancak Emniyetin bile haberi yoktu tüm polislere tebliğ edilecek denildi aynı durumla karşılaştım emniyete ihbar ettim bu seferde polis gelmedi bende görevini ihmal edenler hakkında soruşturulması ve gereğini rica ettim bakalım..

Yani özetle birlikten Kuvvet doğar..

Üst Alt