Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya'da Özürlüler ve 65 Yaş Üstü Kişiler Ulaşımdan Ücretsiz Yararlanamayacak

buyucu

Aktif Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
HABER:özürlüler ve 65 Ya st Kiiler Ulamdan cretsiz Yararlanamayacak haberi

[h=2]Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce, 22 Temmuz itibariyle özürlüler ve 65 yaş üstü kişilerin kent içi ulaşımdan ücretsiz yararlanamayacağını bildirdi.[/h]Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce, 22 Temmuz itibariyle özürlüler ve 65 yaş üstü kişilerin kent içi ulaşımdan ücretsiz yararlanamayacağını bildirdi.
Mehmet İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) izin, denetim ve kontrolü altında bulunan toplu ulaşım sisteminden 65 yaş üstü vatandaşlar ile özür oranı yüzde 40 ve üzeri olanların ücretsiz yararlanmalarını sağlayan uygulamanın iptaline ilişkin bir grup esnaf tarafından dava açıldığını kaydetti.
Esnafın davayı kazandığını belirten Mehmet İnce, 22 Temmuz itibariyle ücretsiz ulaşım uygulamasının kaldırılacağını vurguladı. İnce, esnafın Antalya'nın engelli kenti olması nedeniyle uygulamaya tepki gösterdiğine işaret ettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Bazı esnafımız kentimizin ülke genelinde özürlü ve 65 yaş üstü nüfus için tercih edilir bir cazibe merkezi olması dolayısıyla bu yaş grubunun oransal fazlalığı nedeniyle ücretsiz taşımaya tepki göstermekteydi. Başka illerde de 65 yaş üstü ücretsiz biniş iptal davalarının kazanılması sebebiyle bu durumdan rahatsız olan bir grup esnafımız da bilgimiz dışında, yasal haklarını kullanarak açtıkları davayı kazandılar. Takdir edeceğiniz gibi bizler de Antalya Otobüsçüler Odası olarak, hukuk devletinin bir parçasıyız ve herkes gibi yasalara uymak zorundayız."
Mehmet İnce, mahkeme kararının ardından özürlüler ve 65 yaş üstü kişiler için indirim uygulayacaklarını belirterek, "Elimizde olmayan bu yasal zorunluluk nedeniyle esnafımız ve açıklamada sözü geçen vatandaşlarımızın karşı karşıya gelmemesi için vatandaşlarımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini istirham etmekteyiz" dedi.
Muhabir: Yusuf Karadağ

Hadi bakalım...Haklar gidiyo....Sırada neler var?

o esnaftan bir kçını sakat bırakacaksın...Can havliye nasıl değişir fikirleri arkana yaslanıp seyredeceksin!!!

haklsınn büyüm..elimizdekileri çaktırmadan hukuk yoluyla alıyolar..şimdi diğer illerde de aynı davalar açılır bütün ülkeye yayılır..sırada hangi hakkımız kaldı alınıcak acaba..

Bu karar Belediye otobüslerini ve Antray'ı bağlamıyor sanırım..

otobusçüler diyor.Zaten kartlarda otobuslerden geçiyorsa...

:) şaka yapmıyorsun değilmi? kartlar iptal oluyor...

Aç gözlülükten başka bir şey değil! :mad: sanki o insanların hiç akrabası hiç tanıdığı yok! insanın halinden anlamayan kişiler... Allahından bulsunlar... bu kadar sitemli davranıyorsam bilin ki o insanlar kendini bizim yerimize koymadığı için!

antalyalılar olarak yapılabilcek bişley varsa toplanıp yapmalıyız sessiz kalmayalım....

21 temmuz cumartesi istanbulda yapılacak eylemle eşzamanlı olarak yapılsa iyi olurdu...

evet haklısın ama bu durumda toplanabilmek mesele...

Aynen öle toplanıp karşı mahkememiaçsak diyorum...

Arkadaşlar akart çağrı merkezini bugün 17:14 de tekrar aradım (444 37 08) aradım özgür hanımın dediği dediği şu yasal olarak temyiz süreci devam ettiği için uygulama 23 temmuzda başlayacak diye bir şey söz konusu değil kartlarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz dedi. temyiz için Antalya Büyükşehir Belediyesi yasal süreç hakkında ciddi bir çalışma içinde olduklarını açıkladı.

antalyadaki otobüslerin ücretlenmesiyle ilgili....

antalyada yaşayan engelli arkadaşlarımdan çok rıca ediyorum birlik olup bu otobüs ve dolmuşların tekrar ücretsiz olması için çok mail ve telefon açmalıyız...türkiyeni bütün bölgelerinde engelli arkdş.ücretsiz ama antalya neden böyle bir şey yaptı anlam veremiyorum...işe 2-3 dolmuş yada otobüsle gidiyorum ve çok zor oluyor...

eeee bence tepkinizi 2013 yılında yapılacak yerel seçimde gösterin herkes haddini bilsin :)

Hocaaa Topla kendini Antalya Elden gidiyor haberin ola ...

Belediyenin yapmış olduğıu yada almış olduğu bi karar değil bu !!! engellilerden alınacak üç kuruşa gözünü dikmiş aç gözlü insanların bir grup esnafın açtığı dava sonucu Antalya 1. İdare mahkemesinin kararı iptal etmesi olay bu..Belediye başkanı yada belediye kanun üstü değil ki..

sevgili arkdş.archive aynen katılıyorum.65 yaş üstünden al neden engellilen alıyorsun birde her şehirde ücretsiz yani bu hak hukuku anlamış değilim...ben gerekli yerleri aradım görüştüm ama bir sonuç yok ve de onlarda mahkemenin kararı diyorlar çok ala bu karar bozulabilir...yetkililer ellerini kollarını bağlayıp oturdukları yerden herşeyyi yürüttükleri ve yaşam şartları onlara kolay olduğundan bizleri düşünen kimmmmm

A-kent de gönderdiğim maile gelen cevap şu şekilde;
''Engelli kartlarına 1 tl yükleme yaparak kullanılmakta, raporunda ağır özürlü evet ibaresi bulunan ve özür oranı P ve üzeri olan vatandaşlar şuan için ücretsiz biniş yapabilmektedir.Ağır özürlü refakatçileri ise yanlarında ağır özürlü kişi olmak kaydı ile ücretsiz biniş yapabilmektedir. Yeni bir kart almak istiyor iseniz tc kimliğiniz ile işlem merkezlerimizden birine müracaat ederek yeni kart alabilirsiniz. Saygılarımızla A-Kent Yardım Masası ''
Toklu

antalyada da ki aç gözlü münibüsçülerin oyununa geldik maalesef

Antalyalı arkadaşlar sonuç ne oldu? Var mı bir gelişme?

direniş zafere teslimiyet ihanete götürür(mazlum doğan) vallahi biz ezelden beri bedeva biniyoruz hatta ilçelere giderkende bedeva sizin orda insanlık ölmüş heralde bi kemere gittim orda adeta soydular beni

Arkadaşlar bu ayrımcılığa son vermek birazda sizin elinizde. Böyle saçmalık olmaz antalya bağımsız bir eyalet değil. T.c bağlı bir ilimiz.Her yerde sağlanan kolaylıktan antalya ' daki arkadaşlarımız neden faydalanmasın? Esnaf böyle bir karar istemis almış sizin hakkınızı almış oluyor.

Üst Alt