Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya'da Ulaşım Kartı Rezaletini Kınıyorum! Her yıl yenilenmeliymiş!

uNiQuE_54

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar geçen yıl Antalya Ulaşımdan ücretsiz seyahat kartı çıkarmıştık ve dün otobüse binecekken antkartımı okuttum fakat bakiye yetersiz dedi ve otobüsden inmek zorunda kaldım. Sonrasında Antalya büyükşehiri ve ulaşımı aradım verilen cevap ayne şu oldu;
Prosodür gereği engelli vatandaşlar her yıl Antalya Ulaşım şubesine uğrayarak güncelleme yapmaları gerekmekteymiş yoksa ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacaklar denildi, benim raporum sürekli ve devlet engelli kartını verirken her yıl yeniletmiyor ve sürekli engelliysen sürekli yazıyor dedim ama desemde telefonda derdimi anlatamadım. Antalyada yaşayan engelliler artık ulaşımdan faydalanabilmek için her yıl ulaşım ulaşım kartının çıkarıldığı yerden güncelleme yaptırması gerekiyor Şahsen kınıyorumm!!!

Anlaşılan bu konuda şikayetçi olan yok.. Forumdaki yetkili arkadaşlardan bu konuyu silmelerini rica ediyorum çünkü anlaşılan konu kimseyi ilgilendirmiyor ki yorum veya görüş bildirilmiyor.
Ancak bu konu Antalya da engelli Ulaşım kartı olan herkesi etkilemekte ama anlaşılan herkes memnun neyse artık bende memnunum.. Ne demişler çoğunluğa uyacaksın :)

aynı durum istanbulda da geçerli. ücretsiz istanbul kartların belli bir sürede yenilenmesi gerekiyor.

uNiQuE_54

Arkadaşım raporun sürekli olduğundan çıkarttığın kartında sürekli olmasını istemen doğal ve haklısın normal de öyle olmalı fakat bizim insanımız bu haklarımızı çok suistimal ettiği için her yıl kart güncellemesi istenmektedir, yıl 365 gün kart güncellemen ise gidip gelmen maximum 1 saat alır bırak bır yıl kullanacağın kart için 1 saatini harca da kartını güncelle

Bende antalyada yaşıyorum aynı durum benim de başıma geldi. Devlet ücretsiz seyahat hakkı vermişse bunun kontrolünü sağlama yetkisini kendisinde görüyor. Haklı olabilirler. O yüzden yenileme işlemi 5 dakika bile sürmedi. bir tıkla 1 sene daha uzattılar. Bence şikayet etmek yerine yetkililerle işbirligi yapmak yararınıza olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aslında olması gereken aile sosyal politikalar bakanlıgının verdigi engelli kartı bütün illerde ve butun toplu taşıtlarda geçmesi gerekli bu kadar çile hepimize yeter veya yeni kimlik kartlarında engelli olanlara engel bilgileri yuklensin butun illerdeki toplu taşımada geçerli olsun bu kadar zormu herşeyi yapiyorlarda bunumu yapamıyorlar

Benimde vizesi bitmişti dün yaptırdım 15 TL ödedim.. Yıllık vize veriyor 15 TL'ye..

Arkadaşlar ben kendimden şikayetçi değilim burda yanlış anlaşıldı sanırım ben gidip güncelleyebiliyorum ancak benim anlatmak istediğim sürekli engelli olan özellikle ağır pozisyonda olanlar. Sonuçta devlet bize sürekliyse sürekli geçiciyse geçici rapor veriyor zaten ancak Antalyadaki ulaşımda sistemlerine süreli ve sürekli diye ayrıştırmaları gerekmezmi. Bu arada 5-6 yer ile görüştüm ve talebimi ilettim telefonla ancak dikkate alınacağınıda sanmıyorum yani ben kendimi değil genel olarak bakmıştım bu olaya..

Üst Alt