Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antibakteriyel sonda hakkında bilgisi olan var mı?

necmeddin

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Antibiotikli sonda hakkında bilgisi olan varmı yeni çıkmış.
Bilgisi olan varsa yazsın?

dünyada üreten firma sadece türkiyede bir yerli firma easıcate lofrıc vs vs üretmiyor karar sizin

Antibiyotikli değil, antibakteryel. Yani, bakteri yok edici değil, bakterinin sonda üzerine tutunmasını önleyici bir formül geliştirilmiş... Bir başka deyişle, TAK yaparken sonda üzerine el veya başka bir şey değdiğinde kateter bakteri tutmadığı için enfeksiyon riskini bi açıdan önlüyor sistem (yani bu iddia ediliyor)...

Ben bu ürünü kullandım:
1- Kesinlikle çok sert.
2- Kayganlığı yeterli değil. İlk anda iterken hadi neyse de, TAK sonunda geri çekerken çok çok zorluyor üretrayı.

Tabii ki bunlar benim görüşürm. Her zaman söylediğim gibi, herkes kendisini tecrübe etmeli. Benim memnun kalmadığım bir sürü üründen çok memnun olan kişi var.

dünyada milyonlarca bakteri çeşiti var bunlar kaç tanesine karşı antikor üretmişler ve bu antikorlara bağışıklık sağlayan bünyeler diğer bakterilere karsı direnç kazanır mı bu yuzden biz engellileri bir kaç caf caflı laf ederek kafa karıştırmaktan başka hiç birsey değil kısaca özeti bu arkadaslar biz steril bir sekilde tak yapmayı ögrendikten sonra hiç birşey olmaz ...

istediğimiz kadar siteril yapalım ne kdr dikkat edersek edelim vücüda dışarıdan gnde 5-6 kere girip çıkan birşey varsa orda zaman zaman enfeksiyon kaçınılmazdır olur nokta.

antıbakterıyal homecath in sertlığı dısında neyını beğenmedınız?...

Bir sonda için en önemli iki kriter var bence: 1- kayganlığı 2) dozunda bir yumuşaklık/sertlik. Benim denemelerimde homecath bu ikisinden de geçer not alamadı.
Ama kullanıp memnun olan da var tabii. Herkesin bir alışkanlığı vardır ve benim beğenmediğimi başkası beğenebilir pekala...

yazılanları okudum da bizde 3.5 yaşındaki oglumuz için homecath plus kullanıyoruz ama 1 ayda en az iki kere idrar yolu enfeksiyonu geciriyor.acaba bizim kullandıgımızın dıışında homecath anibakteriyel sonda mı var acaba.yoksa kullandıgımız bakteriyel sondamı..elimdeki sondada homecath plus-su soketli hidrofilik üriner katater yazıyor bilgisi olan bilgi verebilir mi rica etsem.teşekkürler

homecath aynı üründür... Üzerinde yazar antibakteryel gibi bişey zaten?

Her ay enfeksiyon olması, kataterin sertliğinden ve kaygan olmamasından kaynaklı olarak üretranın tahriş olmasını aklıma getiriyor... Üretradaki kılcal kanamalar mesanede bakteri ürtemesine neden olabilir. Bu düşünce sizin de aklınızı kurcalarsa, en azından birkaç aylığına hi-slip plus sonda kullanmayı deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/sag...fa-antibiyotik-kullanir-oldum.html#post731911

furkanfurkan;

homecath plus olan mavi kutulu ve mavi beyaz paketli ama antibakteriyal olan kutusu ve paketi renkli ve daha iyi bir ürün ve paketin üstünde homecath antibacterial yazıyor

ANTİBACTERİYEL SONDA nın İstanbul dağıtıcısı BAŞARAN SAĞLIK tır.Öncelikle antibacteriyel sonda antibiyotikli bir sonda değildir. zaten şuan piyasada antibiyotikli sonda yoktur.
Antibacteriyel sonda ise şuan dünyadaki muadili olmayan son bulunan birTAK kullanıcısı için mucize bir sondadır.
antibacteriyel sonda idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve önlemek amacıyla geliştirilmiş sonda yüzeyi antibakteriyel hidrofilik ajanla kaplanmış sondadır. sonda yüzeyindeki antibacteriyel kaplama ajanı mikroorganizmaların çoğalmasını inhibe eden ve sürekli kullanım ile tekrar oluşmasını tamamen engelleyen doğal antibacteriyel kitosan polimeridir.
daha fazla bilgi almak ve başaran sağlığı tanımak için www.basaransaglik.com sitemizi ziyaret edebilir yada ürün hakkında telefondan bilgi almak isterseniz firmamız kimyagerlerinden Yeliz Aksoydan bilgi alabilirsiniz
05548349360

evet homecath kullanıcısıyım ve cokta memnunum yukarıdaki bazı ark yorumunun tersine kayganlığıda sertlığide çok iyi 10 seneden beri tak kullanıcısı biri olarak söylüyorum.Benim için enbüyük özelliği antibakterelli olması sürekli ilaç kullanarak enfeksiyonlarımı aza indirirken bu urunu kullanmaya basladıktan sonra ilaçlara gerek duymadım.

homecath antibakteriyel sondanın son zamanlarda dahada kayganlıgı arttırıldı son 4-5 aydır kayganlıkta hiç ama hiçbir sorun yasamıyorum.önceden de kaygandı ama son zamanlarda daha bır baska kaygan ne ıterken nede cekerken hiç zorlanma yok enfeksiyon olayı hıc basıma gelmedı kulandım kullanalı.

bende homecath kulanmaya başladım ama üzerinde antibakteriyel yazmıyor beyaz kutuda şöyle yazıyor homecath plus-su soketli hidrofilik üriner katater yazıyor...lütfen cevap verin acil medikalci antibakteriyel dedi ama bilmiyorum artık...

arkadaşlar aranızda antibakteriyel sonda kullanan varmı?gerçekten işe yarıyormu?

bülent bey sizin antibakteriyel sonda hakkında bilginiz varmı sondanın markası nedir

Ben 4 sene önce kullanmış ve memnun kalmamıştım. Ama şu anda ne durumda olduğunu bilmediğim gibi, kullanıp memnun kalan kişilerin olduğunu da unutmamak lazım. En doğrusu, alın 3-5 tane ve kendiniz deneyip karar verin.

Ben çıktığı günden bu yana Hi-slip Plus kullanıyorum, her şeyiyle memnunum ve değiştirmek aklımın ucundan bile geçmez.

Ya ben şu antibakteriyel sondayı çok merak ediyorum kullananlar lütfen deneyimlerini paylaşabilir mi?

Üst Alt