Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antidepresanlar işe yarıyor mu sizce?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Ben hep sanıyorum ki psikoz ilaçları haricinde diğerleri işe yaramıyor. Psikozlarıda neden kullanmadım çünkü çok kuvvetli bir cin algısı vardı bende asla kullanmak istemiyodum. Yinede psikotik belirtilerim yok gibi bişey yani kafada sadece şüphe var ve istediğimde hiç belli etmiyorum içimde yaşıyorum herşeyi.
Antidepresan ilaçlar kullanmak istiyorum çünkü psikotik belirtilerimde çok azaldı. %99 cinlerim var diyodum ya. bikaç aydır %30 cinlerim var diyebiliyorum. Yani ilaç hissiyatı hissettim ve anksiyete veya depresyon ilacı kullanmak istiyorum. doğru dürüst uzun süre hayatımda hiç kullanmadım bakayım bi deniyim.

Dün felaket paranoya yaptım. Bazen cinlerden şüpheleniyorum hala bitmiş değil yani. Bi arkadaş bişeyler anlattı '' herkesin kemeri belinde'' gibi bişey söyledi. Biriyle tartışmış o mhbtin devamında. Ama cinlere bağlayıp senin belindeki kemeri bilen bilir gibi paranoya yaptım.

Ben kendimi bilsemde ufaktanda bi hakkımda konuşuluyomu diye düşünüyorum ve beni etkiliyo.(cinler yani. insanlardan etkilenmem sıfır) Hiçbişey kimsenin sandığı gibi değil bişey sanılıyosada bunu biliyorum. Bide ben kendimi mehdi sanarken faceden paylaşım yapmıştım ben mehdiyim diye. yarım saatte silmiştim ama görenler gördü. Herşey birleşince kendimi iğrenç hissediyorum. Faceden düzeltme yaptım ama şundan korkuyorum biraz. '' sen ne yaptın ki ömründe mehdi olacan ? '' bu soruyu soruyolar mı bilmiyorum ama beynim bunu üretiyor sürekli etkileniyorum.
Herşeye rağmen yinede çok kötü değilim yatamama ve sürekli hareket etme halim kesik kesik oluyor yatabiliyorum oturabiliyorum.

İşe yaradığı pek görülmemiştir. Yinede içiliyordur. (ilaç şirketleri sakın duymasın) 😁😁😁😁😎

İlaçların işe yaradığına inanıyormusunuz?

Depresyondan tutun şizofreniye kadar ilaç kullanan tüm psikiyatri hastaları için söylüyorum kullandığınız ilaçlar gerçekten işe yarıyormu yan etkilerini görmezden gelebiliyormusunuz en önemlisi sorununuz ortadan kalkıyormu

Kardeşim bende depresif nöbet var.3-4 yıl çok farklı ilaç kullandım.en sonunda sadece bir ilaç çok iyi geldi.şimdi hiçbir sıkıntım yok.

Ciddi seviyedeki ruh hastalıklarına bir şey diyemem, sonuçta nöbetleri vs oluyor gerçekten tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Bunların dışında yaptıkları (basitçe anlatmak gerekirse) beyni uyuşturmaktan, yatıştırmaktan öteye gitmiyor.

Okuyorum prospektüsleri, işte bilmem ne ilacı beyinde mutluluk hormonlarını salgılatır, kaygıyı azaltır gibi güzel güzel etkileri ballandıra ballandıra anlatıp methiyeler düzüyorlar.

Gelelim işin depresif kısmına, şahsen bir dönem kullandım, bana kalırsa* faydasını görmedim. Depresanlık durumlarını önlemedi, kaygı zaten bitmiyor, (Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta) tek yaptığı mışıl mışıl uyutması. Gerçekten güzel uyku getiriyordu sağ olsunlar.

Bakalım doz azaltarak bırakıyorum şuanda, hayır faydasını görmediysem neden aylardır içtim onu da anlamadım, sanırım plasebo olduk :)

Mesela insan açken daha depresif olabilir. Yemek yemeye başladığında aklına güzel şeyler gelebilir. İlaçlarda bu işe yarıyo işte. Dopamin ve seroteninle oynuyo. Yani aslında akla güzel şeyler gelmesine yardımcı oluyo . Ben çok ters bakardım depresyon haplarına vs ama yerine göre işe yaradıklarına kanaat getirdim. Ama ilaçtan fazla bişey beklemiyceksin. O yokmuş gibi davranıcaksın. Hadi beni iyileştir dersen hiçbişey olmaz.

Ben psikoza bağlı anksiyete yaşadım geçenlerde sanırım 2si bir araya gelince depresif nöbet geçirdim ama bayağı ağırdı yani oturamama sürekli kafada aynı şeyler döndür döndür dur. Sonra kısmen kafamda çözdüm o sıkıntı geçti. Şimdi idare ediyoz ...

Üst Alt