Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik ilaçlar ile alkol kullanımının zararı var mıdır?

oylebirisi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 4 yıldır ilaç kullanmaktayım kullandığım ilaçlar rexapin 20mg ve cedrina xr 50mg

Bir çok defa alkol kullandığımda bile uyuyamadığım için alkol ile birlikte içiyordum ilaçları. Ertesi günü biraz sersem gibi yapması dışında pek sıkıntı olmadı dün de alkol aldım ve ilaç içtim rahat bi uyku çektim ama dışarı çıktığımda biraz solunum problemi çektim. Korktum biraz yani.

Sizce antipsikotik ilaçlar ile alkol kullanımının ölümcül bir zararı var mıdır?

Psikiyatri ilaçları alkol ile alındığında yan etkileri daha yaygın olur, emilimi tolore edilmesi vs geçikme veya hırzlı geçişlere sebep olabilir,

Hiç bir ilacın alkol ile alınması uygun değildir, uyku sorunun varsa hekiminle konuş ketiapin'i yükseltebilir veya remeron ekleyebilir, alkol ile almayın...
oylebirisi

Devamlı alkol alan insanlar acaba psikolojik hasta ama farkında değiller de alkolle mi kendilerini yatıştırıyorlar yani zamanında teşhis konup ilaç kullansalardı içkiye ihtiyaçları olmaz mıydı acaba diye aklıma geliyor bazen .

OğuzHan112

Sağol yorumun için. Ama emilimi tolore etmesi, gecikme ve hızlı geçişlere neden olabilir yazmışsın onu anlayamadım.
sokrates

Akıllı başlı düzgün bir insanın alkol, uyuşturucu, sigara gibi şeyler ile ne işi olur ki zaten

oylebirisi

Aman diyeyim söz konusu beyinse o ilaçların yanında doktorunuza danışmadan alkol almayın. Ben nörolojikten rahatsızım bırak alkolü aşırı kahve ve çikolata gibi MSS'yi etkileyecek ürünleri bile yasakladı. Abartmıyorum 5 yıldır 1 fincan kahve, 1 kutu kola içmişliğim yoktur. Gaza gelip arada çikolata yerim orası ayrı :)

Neyse konuyu dağıtmayayım gerçekten doktora, olmadı eczacıya mutlaka danışın. Kullandığınız ilaçları bilmiyorum ama bakın prospektüsüne ben eminim alkolle birlikte kullanmayın (ya da doktora danışın) yazıyordur. Sinir sistemi garip bi şey ya :p

Prespektüste yazar zaten alkol ile alindiginda ne olacagi benim kullandigim ilaç ile alindiginda ilacin etkisini arttiriyor sadece buda sikinti degil benim için ama bazi ilaçlarla alindiginda farkli etkiler olabilir ölümcül etkilerde olabilir en iyisi prespektüsü okumak içmeden önce

Üst Alt