Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik ilaçlar kullandıktan sonra bakışınızda, duruşunuzda değişiklik oldu mu?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
10
Ben eskiden çok canlı , enerjik değildim ama şimdiki kadarda durgun değildim. Yakınlarım ve çalıştığım ortamda insanlar benimle şakalaşıyor. Ağlıyacak gibi bakıyosun, göz kapakların neden kapalı gibi şeyler duyuyorum. Dikkat ettim gittiğim TRSM 'de bazı hastalarda benim gibi duruyor, bakıyorlar. Göz kapakları yarıya kadar inik, ağız biraz açık .Zaten bazıları ruh gibi geziyor ben o kadar değilim Allahtan.
5 tane ilaç kullanıyorum . Bunlar : rexapin . sormodren , risperdal, zedprex şurup , gyrex. Şikateyim ise yıllar önce halisilasyona girdim 3 ayrı zamanda , 3 yıldır olmadı atak geçirmedim. Ama sesler devam etti beynimde.

aynı durumu bende yaşıyorum. lise üniversite de canlı enerjik biriydim ortamlarımız vardı eğlenirdik. şimdi iş olmasa evden dışarı bile çıkmam. konuşacak halim yok halim olsa konuşma isteği yok. biri bişey demese tüm gün sessizce otururum.öz bakımımda da gerileme mevcut bazen özzellikle saçlarım kabarık ve dağınık bazen özenim diyorum 1 gün sürüyor ertesi gün aynı

@Skyline, ilaç sayın fazla bence biraz da ondan dolayı etkiliyor seni, ilerde azaltma hem ilaç sayısında hem dozda olursa daha normal olabilirsin diye düşünüyorum. Allah hepimize şifa versin.

Ben zaten hastalık başlngıcından önce de sakin birisiydim.Şimdi sizlerin yazdığı gibi bir tür uyuşukluk hali oldu.Hep yarı uykulu gibi dolaşıyorum.Bu etkiler ilaçların vermiş olduğu etkiler ama ilaç öncesi hallerimi düşündüğümde halime şükrediyorum.Halü görüp,paranoyak düşüncelere kapılmaktansa bu uyuşuk halimi bin kez tercih ederim.

@Skyline, 10 yıldır atipik pisikoz tedavisi gören oğlum var sizin anlatığınız şekilde durgun hayat enerjisi yok göz kapakları aynı şekilde gözlerini görmek çok zor.

Gerçi hasta olmadan öncede durgun içine kapanık birisiydi ama hastalıktan sonra ilaçlardan mı hastalıktan mı veya her ikisinden birden mi daha da durgunlaştı.

İlaç dozum azaldıkça hareketlenmeye başladım. Ancak kullanılabilecek en düşük dozu kullanıyorum. Daha fazla doktor düşürmeyeceğini söyledi.

Enerjik konusuna gelirsek eskiden de enerjik değildim. Tembellik hep vardı🙃 Bu zaten hastalığım negatif belirtisiymiş.

Bakışlarım düzeldi. Gülümseye biliyorum. İlaç dozu düştükçe eski halime en yakın hale geldim.

Son düzenleme:
Antipsikotikler bencede bu gibi şeyleri etkiliyor ben özellikle beynimi kullanamıyorum baskı yapıyor gibi ..durgunluk var evet
Konuşmak istememek gibi

@aşkdenizi,
antipsikotikler dopamin seviyesini baskılıyor bir videomda da bahsetmiştim. dopaminin fazla oluşu bazı kişilerde psikoza girme ihtimalini arttırdığı tespit edilmiş adamlarda böyle bir çözüm bulmuş. psikoza girme ama enerjik canlı da olma

@aşkdenizi,
Evet azaltıyor. Her insanda azaltır ama bazı insanları iyileştirmez. Yine de o insanlardaki dopamin azalmıştır

Bunlar doktorlar için sorun değil ( cici etkiler ) . Hissis , cinsiyetsiz, duygusuz , zombi olmuşuj önem yok. Ölme , yaşama.

Üst Alt