Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik kullanırken sabahları nasıl erken kalkabiliyorsunuz?

nick_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bipolar hastasıyım. Şu anda 900mg lithuril, 10mg abizol kullanıyorum. Ancak kullandığım tüm antipsikotikler bende uyku ve uyuşukluk yaptı. Sabah erken kalkmakta çok zorlanıyorum, bu yüzden bir işe girsem sürdüremem gibi geliyor.
Forumda gördüğüm kadarıyla antipsikotik kullanıp çalışan insan çokça var. Sabahları nasıl kalkabiliyorsunuz? Bünye bir süre sonra alışıyor mu? Yoksa çok erkenden mi yatıyorsunuz?

Her bünyede değişiktir antipsikotiklerin kullanılması sonucu.
Bunu sen kendin çözeceksin, akşam erken yatmayı vs.

Nick ıyumadan önce icin ne kadar erken alırsanız o kadar iyi uykudan sonra alırsanız uyuklayarak gezersiniz calışmanız imkansız gerci bu ilaclar insanı calıştırmıyo zaten ondan emekli ediyorlar cok erken yatın gerekirse 12saatten fazla uyuyun benim rekorum 35saat gerci gecmiş olsun

Tabii ki kendim çözeceğim, burada amaç insanların tecrübelerinden faydalanmak. Siz çalışıyor musunuz?

Nick ben caluşıyorum vardiyalı sırf bu ilac yüzünden uyku yüzünden kovuluyordum onun icin ilacları uykuya tutturuyorum aynı orucu uykuya tutturmak gibi sabah işten geliyosam sabah alıyorum akşam geliyosam akşam ögle geliyosam ögle alıyorum unutmayın uykusızluk bu hastalıgı cekilmez hale getirir

tb2nhf
İlacı akşam eve gelince almak mantıklı. Teşekkür ederim.

Bende lithuril 900 ve abilify 10 mg alıyorum sadece kapalı havalarda kalkmak sıkıntı oluyor akşam da 8-9 GB yatıyorum 😃 erken yatarsan sıkıntı olacağını sanmıyorum

Bende xpelion 150 mg depo iğne aylık abilify 10 mg lustral 100 mg cedrina 200 mg 1mg xanax kullanıyorum artık alıştım normal yatıp kalkiyorum

umutsuzvaka
acrl79

Geçmiş olsun. Yatış saatimi erkene çekmeye çalışayım. Bir de belki zamanla alışıyordur vücut. Teşekkürler :)

Ben de antipsikotik ilaç kullanıyorum başlarda çok uyku ve kilo yapıyor ilaç ancak daha sonra vücudun alışıyor ve erken de kalkıyorsun aldığın kiloları da veriyorsun:) sağlıklı günler dilerim

ezel14

:) geçmiş olsun size de. alışmam ne kadar sürer sizce? Şu anda günde 13-14 saat uyuyorum ve kullanmaya başlayalı 6 ay oldu

nick_

Çoktan alışmanız gerekiyordu yanında akineton da alıyor musunuz ilacın yan etkilerini azaltan bir ilaç ben günde 1 tane alıyorum.

Merhaba sleeping beauty

Bende de bu durum düzelmeyecek gibi. Sanırım işe girip çalışamayacağım hiç. Böyle de günler geçmiyor.
ezel14 akineton almıyorum, uykuya etki eder mi acaba?

Akineton sorun doktorunuza mutlaka almalısınız ilaçların yan etkilerini yanı uyuşukluk, uyuklama hali VS. Azaltan bir ilaç. Nasıl vermemişler size anlamadım.

sleeping beauty siz neden çalışamıyorsunuz
ezel14 akineton önceki ataklarımda kullandım ama bu sefer vermedi doktor. Uykuyu da etkilediğini bilmiyordum, ben kaslardaki gerginliği alıyor diye biliyordum. Sorayım verir umarım, teşekkür ederim :)

Ben akinetonu önceleri günde yarım tablet alıyordum ama doktora sürekli uykumun geldiğini söyledim o da günde yarım tabletten bir tablete çıkardı yani uykuya da etkili.

ezel14 çok güzel haber. umarım bana da verir doktorum, pek uzlaşmacı biri değil

İlk başlarda uyku ve sersemlik yapar sonra düzelir. Bunlar antipsikotiğin yan etkileri.

BEN ŞAHSEN 15 yıl sonra düzene bindi rahatım yani ama ilk başlarda çok debeleniyorsun

benim raporlar hacettepenin sisteminde gözükmüyor doktor rapor almamışsınız dedi 2 kez aldım rapor

@emperor007 çalışıyor musunuz, çalışıyorsanız kaç yıldır?

10 yıldan fazla süredir tek antipsikotik ile

Aslında herşey ilaç değil biraz da kendi elimizde pozitif enerji sürekli kötü olacağım korkusu psikiyatri hastalıklarda en büyük sorun ben kötüyüm dedikçe ilaç biner üstünüze doğru doktor ve ve doğru ilaç en büyük çözüm fazla antipsikotik samimi olduğum doktorumda sadece uyuşukluk yapar dedi yanında bir sürü şey önemli olan tedaviye uygun ilaç ve inançı yüksek tutmak sonrası çok iyi olacak

erken uyanmak neden bu kadar zor? Artık hiç bir yan etki görmüyorum ama sabahta kalkamıyorum. 12-13 saat uyuyorum. Uyumak için 450mg cedrina içiyorum.

ben de bipolarım. 400 mg lithuril 40 mg aripa 20 mg cipralex 40 mg prozac 20 mg olfrex 100 mg seroquel 1 mg xanax kullanıyorum uyuyabildiğime şükrediyorum. uykularım sürekli bölünüyor günde belki 3 belki 4 saat anca uyuyabiliyorum. yani ilaçlar kişiden kişiye kesinlikle değişik etkiler yapıyor. zaman faktörü de önemli tabi. yeni başlayanla yıllardır kullanan bir olmuyor.

Depresyonda görülen bir diğer belirti ise çok uyumaktır. 9 saatten fazla süren bir uyku genellikle iyileştirici ve tazeleyici bir uyku olmaz ve bu kişiler uykunun ardından dahi, saatlerce uyanmakta zorlanabilirler. Birey çok uyumayı olumsuz ruh halinden ve olumsuz düşüncelerden bir kaçış olarak görebilmektedir.

Bence hayatımızın monotonluğu yapıyo bunu ilacında biraz etkisi var tabi...

Üst Alt