Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotiklerin oluşturduğu ekstrapiramidal yan etkiler..?

xact

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Geçenlerde ilaçlar yüzünden ağır bir akatizi (sürekli yürüme, oturamama ve iç huzursuzluğu ile seyreden bir yanetki) yaşadım ve çok rahatsız oldum bu durumdan. Antipsikotiklerin oluşturduğu bu ve diğer ekstrapiramidal yanetkilerin kişide çıkma olasılığı ve kalıcılığı nedir? Akut (hemen oluşan) geçici, tardif (ilacı uzun süre kullandıktan sonra ortaya çıkan) kalıcı oluyormuş doğru mu?

En ağırlarından biri de tardif diskineziymiş. Bir araştırın derim. Bipolar bozukluk yaşamayı oluşabilecek bu yanetkilere tercih edesim geliyor bazen...

Bende

ANTİPSİKOTİK İÇİOM ETKEN MADDE OLANZAPIN ELYNZA
20 MG GÜNDE BİTANE
EN BELİRGİN YAN ETKİSİ İŞTAH
BİRAZ HATIRLAMAMA YAPIO BENDE
SONRADAN HATIRLIOM AMA BAYA ZAMAN GEÇİO

Akineton vermiyorlar mı ilaçların ile birlikte. Bu yan etkileri düzenlemek için verilen bir ilaç. Ama açıkçası uzun dönem yan etkileri için bende kaygılanıyorum.

yan etkiler olursa geçmez dogru ilacı kullanmanızı tavsiye ederim akatizi için akineton işe yaramıyor yarayada bilir ben düşüncemi söylüyorum yakınım hasta akatizi oldu zanax iyi geldi dideral kullandı akineton kullandı bi fayda etmedi zanaxta bagımlılık yapma olasılıgı var bunuda unutmamak gerek yani anlayacagın yan etki hastalık derecesinde hasar bırakırsa geçmez

Umarım benimki kalıcı değildir. Xeplion depo iğne vuruldum ondan sonra oluştu akatizi durumu. İlacı kesemiyorum da depo iğne olduğu için. Geçen ayın 19unda vurulmuştum. 6 gün kaldı ilacın etkisinin bitmesine.

Dideral biraz işe yaradı. Xanax 1 kutu bitirdim bir daha verir mi bilmiyorum. Akineton'un endikasyonlarından akatizi de yazıyor geçirir mi bilmiyorum. Yarın olmazsa bi daha doktora gideceğim.

Antipsikotiklerin yan etkileri hakkında deneyim paylaşımları

Anti psikotikler bende içine kapanıklık utangaçlık yaptı. Normalmi sizce beyler ?

Ayrıca akatizide cabası..
Kullandıklarım, Risperdal, Abilify, Norodol, Rexapin
Anti psikotikler insanı içe kapanık mı yapıyor beyler ?

Tamam şüpheciliğim azaldıda, resmen insanlardan kaçıyorum.

antipiskotiklerin bir çok yan etkisi vardı bunlardan biri de ruh halinde ki içe kapanma çevrenden soyutlanmadır.
bu bir nevi de depresyon belirtisidir.
doktorunuzla görüşseniz iyi olur

Esasında bir şey dusunemiyosun insanlardan kaçma değil yada içine kapanma kullandığımız ilaçlar bizi düşünme duygusundan arındırır bu boşluk yaratıyor gibi geliyor aslında içimize kapanmıyoruz sadece olaylara ve insanların ne dediklerini kafaya takmiyoruz buda bize içe kapaniklik diyoruz

Anti psikotik pismanliktir.

Anti psikotikler Dopamin miktarini dusuruyor vucuttan. Dopamin olmadan bir sey den keyif bile alamiyorsun. Supheciyken en azindan zevk aliyordum yaptiklarimdan.
Mala cevirdi tamam dusundurmuyor insani dingin yapiyorda. Doktorlar sakiz verir gibi antipsikotik ywziyorlar..

Antipsikotikler sexsten soguma şişmanlık titreme unutkanlık dişleri gıcırdatma yapar kabuslar gösterir aklıma gelen bunlar

zyprexa olanzapin 20 mlg kullanıom günde bitane
tek yan etki iştah kabarması

valla ben memnunum olanzapin den
baya neşeli hareketliyim
akinoton norodol dan nefret ediyorum uyumasam bile devamlı yatıyom bitkisel hayat

anti depresan ilaçlar en tehlikelisi

Dikkat ettim de kimse yorgunluktan şikayet etmemiş.Clopixol kullanıyorum kaslarımda halsizlik var.O yüzden hiçbir şey yapasım gelmiyor.Salgından dolayı doktora da gidemiyorum.Allah yardımcımız olsun.

Rexapin(Olanzapin) iyi bir antipsikotiktir.

Yan etki kişiden kişiye değişir. Sende olan başkasında olmayabilir.

fluo Rexapinde sorun yok da Clopixol’da sorun var.Mahvediyor beni..

Seni şüpheci paranoyak düşünceler vs psikozdan cıkardıysa ilaç işe yarıyor demektir.
Mutlu olmak başka bir şey.

fluo haline şükret mi diyorsun yani 😀 Ama durumum şikayet edilmeyecek gibi değil.Hiçbir iş yapamıyorum güldüğüme bakma ama psikoz 6 aydır yok...

Vtecll Doktoruna görün bence hocam. Randevu alamıyorsan başka doktora bak.

xact

Bende de yaptı xepliyon 3 ay vuruldum
Siz kaç kere kullandınız

Üst Alt