Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikozun yan etkilerinin çözümü

-ARAGORN-

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
60
Aşırı uyku halsizlik isteksizlik gibi gün boyu ve her zaman görülen yan etkiler özellikle anti psikoz larla geliyor . İntahar düşünceleri yaşadığım yan etkiler biçok olumsuz duruma sebep olabiliyor önce yaşadığım belirtileri sayıp sonra kurtulmuş olabileceğim ilacı yazacam belirtiler veya bu belirtiler varsa kesin çözüm illaki yan etkileri olmasına gerek yok negatif belirtiler de olabilir belirtiler şunlar :
Aşırı uyku 10 ile 15 saat arasında
Yorgunluk hep halsiz hissetme
İsteksizlik buda eve kapanma gibi ağır bir durum en ağır yan etkisi diyebilirim
İntihar düşünceleri buda zaman zaman oluşur
Akat izi yerinde duramama
Daha bir çok yan etki ve negatif belirti
Çözüm 100 mg lustraldır bir buçuk iki ayda etkisini gösterir ve toparlarsınız ne t konuşmayı bir ay sonra yapacam ancak bir aydır iyiyim toparladım sizinde antidepresanınız varsa çoğaltın ve kullanmaya devam edin bırakmayın mutlaka yüksek dozda iki ay kullanında etkisini gösterir sakın ha bırakıp durmayın her zaman aynı şekilde alın sabah sa sabitliyin sabah alın ben invega 6 mg ile 100 mg lustraldır kullanıyorum
Depresyon ağır depresyon u antidepresan yok eder bunu yaşadım
Ben 7 yıl xeplion yan etkisi yaşadım unutmayın her anti psikoz un negatif yan etkilerine dozu iki kat olan antidepresan alın hocalar bunu belirtmez demez antidepresan size iyi gelecek derki sana ilaç yazdım bu hocalara bir uyarı sakın hastaya ilacın iyi geleceğini demeyi unutmayın ben de bilmediği için 7 yıl yan etki çektim şans eseri intihar etmedim

@-ARAGORN-, Her pisikoz hastasına antidepresan iyi gelmiyor bazılarının halisinasyonlarını artırıyor veya mani haline sokuyor.

Eğer böyle bir etki yapmazsa antidepresan tabi saydığınız şikayetlere iyi gelir doktorlarda ihtiyaç hissederse antipisikotiğin yanina antidepresan rahatlıkla yazıyor ama bu dediğim risk var ve olan çok kişide duydum ama bu riskin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini denemeden kimse bilemez ne yazık ki.

@kara duman, abi şöyle bi durum var benim gibi yıllarca normale dönemeyen yan etki yaşayanlar için veli nimettir keşke derler ya keşke yedi yıl önce doktorum xeplion un yan etkileri için lustral verdi alsaydım almadım çünkü ilk günlerde uyku ve stres yaptığı için almayınca ne oldu biliyor musun abi yedi yıl ağır yan etkiler ki onları yukarda yazdım hep çektim ve çok çile liydi bu yan etkileri ancak atlatmış gibiyim bir aydır iyiyim yine tekrarlıyorum
Aşırı uyku
İsteksizlik
Yorgunluk
Ve benzeri varsa anti psikoz alıyorsanız antidepresan ınızı alın sakın antipsikotik tek başına almayın bana demediler antidepresan xeplion un yan etkilerini alır ben sandım oda gelişi güzel veriliyor
.

Çok önemli bir konu dikkat:

Xeplion trevicta invega ve benzeri antipsikozlar bu ilaçların yan etkisine ki o yan etkileri yukarda yazdım ilacı Doktor'un yazdığı antidepresandır özeti bu ha hoca başlangıç dozu verdi atıyorum lustral 50 mg işe yaramayabilir sabredin ilacınızı içmeye devam ederken doktorunuza yan etkilerin devam ettiğini bildirin 75 mg a çıkarır veya direk 100 mg a çıkarır kesin çözüm gibidir

@-ARAGORN-, Tekrar söylüyorum herkeste aynı çözüm olmuyor ne mutlu ki sizde sıkıntılarınıza çözüm olmuş onun için kesin herkeste çözüm olur gibi ifadeler doğru değil

Oğlum için inveganın yanına aynı sizin saydığınız sıkıntılar için selectra antidepresan eklendi 4 ay boyunca sıfırlanan işitsel halisinasyonlar antidepresan sebebiyle geri geldi ve mani benzeri bir tabloya soktu antidepresanı kesmekte çözüm olmadı

Onun için evet antidepresan bu tür sıkıntılar için çözüm olabilir ama böyle bir risk var bunu doktorlarda söylüyor zaten ama riskin olup olmayacağını bilmenin tek yolu denemek.

Lustral değil de ben 20 mg cipralex kullanıyorum
İlacın kullanılan maksimum dozu bu
Bi keresinde cipralexi 40mg a çıkarsak nasıl olur demiştim, doktor direkt Olmaz demişti

BU ilaçların zaten yan etkileri çok bir de normal dozun üzerinde kullansak yan etkileri bi tarafımızı bozar diye düşünüyorum

2 tane antipsikotik kullanıyorum herhangi bir yan etki yaşamadım

@Tyler D., ne güzel yan etki yaşamamışsınız bende aşırı yan etki yaptı invega ama antidepresanları biraz toparladım@kara duman, abi haklısın vallahi sesler antidepresan da da var zor bişey ama benim dediğim sınıf Tyler gibi olanlar yani antipsikozla yan etki yaşamayanlar için değil ağır yan etki yaşayanlar için elbette bunu ak uyacak arkadaşlara tavsiyem anti psikoz yan etki yapmıyorsa çok adında antidepresan ses yapar işitsel veya görsel halisünasyon yapabilir evet abi bende uyardım herşeyin yeteri kadarı güzel aşırısı iyi değil size verilen dozlarda ve eksiksiz ilacınızı alın size yarayacak ilaçların verildiğini unutmayın doktorlar ara tavsiyem ağır yan etkileri olduğunda o hastaya a daha özen göstermeleri baştan saçma bir hareketle al şu ilacı iç şöyle iç sözcüğü çok hastanın takmadığı bişey daha kapsamlı bilgi verin sözüm doktorlara veya hiç size değer vermeye n bir doktor gördüğünüzde hastalara diyorum özele gidin uzun uzadıya anlatın doktora oda uzun uzadıya dinlesin ve her şeyi anlatsın size umarım allah şifa verir tüm yan etki çeken hastalara pozitif belirtilerden biraz daha ağırdır yan etkiler

@-ARAGORN-, Haklısınız bazı yan etkiler o kadar ağır oluyor ki hastalığın önüne geçiyor.

Ne yazık ki yan etkisi olmayan ilaç yok ama yan etkisi az veya katlanır seviyede olan ilaç var işi zorlaştıran şu aynı ilaç aynı rahatsızlığa farklı kişilerde farklı etki ve yan etki yapıyor.

Şu konuda da haklısınız bazı doktorlar yan etkiler konusunda umursamaz olabiliyor ve ilaçların etki, yan etkisi konusunda hastayı ve çevresini yeterince bilgilendirmiyor halbuki güzelce anlatsalar ve yan etkileri konusuna daha önem verseler hastanın tedaviye uyumu daha iyi olur ayrıca hastalar da can taşıyor bazı doktorlar empatili davranma konusunda zayıf oluyor daya ilacı gitsin ne yapayım yan etkisi varsa dayansın diyebiliyor.

Antipsikotik yan etkileri için akineton verilir
Ben hiç yüksek doz antidepresan verenini görmedim

@Ş!zofren, Akineton bir çeşit yan etki için veriliyor bir çok çeşit yan etki var.

Mesele söyle pisikoz türü rahatsızlıklarda halisinasyon ve hezeyanların beyinde ki dopamin dengesizliğinden olduğu düşünülüyor antipisikotikler ise çoğu yeri etki etmekle beraber esas beyindeki dopamin salgısını baskılıyor dopamin ise hayat isteği, enerji vb şeyleri sağladığı için baskılanınca haliyle hastalarda bir isteksizlik ve durgunluk benzeri durumlar olaşabiliyor bu durumlar çok olursa antidepresan verilebiliyor esasında bu isteksiksizlik hastalığın negatif belirtileri olarak kendisinde var var bazı antipisikotikler bu negatif belirtileri de tedavi etmeye çalışıyor ama bu konuda çok başarılı değiller onun için antidepresan ve benzerlerinden destek alınıyor ama daha öncede yazdım antideprasanların pisikozu alevlendirme veya mani durumuna sokma ihtimali var.

Yani iki ucu boklu değnek durumu.

Allah herkese yan etkisiz bütün belirtilerin hayat kalitesini bozmadan kaybolduğu insanca yaşayabileceği bir tedavi nasip etsin Amin.

@Ş!zofren, titreme kasılma için akineton veriliyor aşırı uyku yorgunluk isteksizlik mutsuzluk ve ilerlerse intihar düşünceleri için antidepresan.
Doktor tam belirtmediği için hastalar gelişi güzel verilmiş sanıyor bir ay sonra bırakıyor halbuki dozunu da ayarlaması aylar alıyor

Yaklaşık 15 senedir Clonex (klozapin) kullanıyorum. WBC hemogram değerleri çok düşerse """agranülositoz""" diye terimlenen ciddi bir sağlık sorunu yaşanıyor. *** Çok şükür böyle bir durumla karşılaşmadım. Bütün kan değerlerim normal *** Ama Clonexin pis tarafı şu: her gece uyurken ağzımdan salya akıyor. Sabah kolum ve yastık ıpıslak oluyor. *** Galiba bu olay , klozapin kullanan hemen herkeste oluyor. Burada da bazı mesajlara rastlamıştım. *** Clonex 600 mg kullanırken uykuya dalmakta zorlanıyordum Doktorumla konuşup 700 mg'e çıkarttık Yanına da Seroquel 100 mg ekledik. *** Şimdi daha kolay ve kaliteli uyuyorum. Herkese acil şifalar dilerim.

DİP NOT : Agranülositoz nedir ? '''"Granülosit"''' denilen , bağışıklık sisteminde yer alan ve bakterilere karşı savaşan beyaz kan hücrelerinin belli bir sınırın çok altına düşmesi sonucu oluşur. (Yapay zeka cevabı) *** Klozapini ömür boyu kullanacağım Şimdilik sorun yok ; 43 yaşındayım ama 50 / 60 / 70 İleri yaşları görmek nasip olursa sorun çıkar mı diye bazen düşünüyorum. *** Bu yazdıklarımı okuyan ve clonex kullanan başka arkadaşların da fikirlerini öğrenmek isterim

Son düzenleme:
Üst Alt