Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF diplomamı nereden ve nasıl alabilirim?

volkano39

Üye
Konular
166
Reaksiyonlar
10
4 yıllık aöf işletmenin ilk iki yıl derslerini bitirdim. iki yıllık diploma almak istiyorum ne yapayım? ilçede oturuyorum, ile mi gideyim, telefonla mı başvurayım?

AÖF Anadolu üniversitesinin bağlı bulunduğunuz bürosuna şahsen başvurmanız gerekiyor. Bürolarda telefon yok...
Neden 2 yıllık diploma alacaksınız ki ben bunu almanızı tavisye etmem

psikoz hastasıyım, dersleri kafam bir türlü almıyor,çok sıkıntı geliyor, bunalıyorum zaten işim de var ,çok da gerek yok lisans diplomasına.

Hangi bölümü okuyorsunuz?

Aslında çok fazla da zor bir bölüm değil. Geçmiş yılların sorularını telefonuna indir. Onları çöz bir çok dersten geçersin.
bence biraz daha zorla hemen pes etme derim
tabiki de taksir sizindir.

Al diplomanı kafan almıyorsa devlet memuruysan 2 yıl ile 4 yıl arasında pek bir fark yok olan farkı çalışarak giderebilirsin.

[FONT=Helvetica]· İlk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak başarılı olan,[/FONT]
[FONT=Helvetica][FONT=inherit]· 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II derslerini alıp başarmış olan, 15[/FONT]
[FONT=inherit]· FF, YZ ve DZ notu olmayan,[/FONT]
[FONT=inherit]· Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan,[/FONT]
[FONT=inherit]· Diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, programdan kaydını sildirmek koşuluyla önlisans diploması alabilirler. Öğrencilerin önlisans diploması almak için sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren AÖF bürosuna bizzat başvurarak büro tarafından verilen dilekçeyi imzalayıp, öğrenci kimlik/tanıtım kartını teslim etmeleri gerekmektedir. [/FONT]
[/FONT]

[FONT=Helvetica]·[/FONT][FONT=Helvetica]
[/FONT]

ben daha önce önlisans yazısı almıştım sanırım diplomayı da verirler. yani herhalde

Bende 2007 den beri işletme okuyorum ama hatta buna okumuyorum desek daha doğru olur. hala 2. sınıf bile bitmedi. Sebebi hayatta hiçbir işime yaramayacak birçok şeyi öğrenmek zorunda olmam bu da beni acaip soğutuyor.

söz gelimi sineğin bağırsağı x+y=2 etmesi yani öğrenmek isteyen öğrensin ama neden herkes öğrenmek zorunda, kafam bu dersleri gerçekten almıyor çok çok ilgisizim, yapıcı tavsiyesi olan varsa yazarsanız benim için de faydalı olur inş.

Kardeşim benim düşüncem sizin ıçin;

Amacınızın olmaması ve gereksiz şeyler öğrenmek konusu da bahaneniz gibi sanki.

Ben 3 üniversite bitirdim. O kadar gereksiz dersler var ki ismini yazsam dersin belki teleffuz etmekte zorlanirsiniz. Ama bunun yanında çok harika bilgi veren derslerin hatrına işe yaramaz dediklerimizide öğrenerek mezun olduk. Cünkü inanmak basarmak ıçin gerçekten çok önemlidir.

Çok değil doğru zamanda doğru şekilde çalış yeterlidir.
Başarılar diliyorum .

az önce aöf yi aradım. bana kayıt sildirip önlisans diploması alırsam üstünde hiçbir şey(mesela açık öğretim fakültesi işletme bölünü bitirip bu diplomayı almaya hak kazanmıştır gibi) yazmayacağını söyledi. vasıfsız bir diploma vereceklerini söylediler. mümkünse 4 yıla tamamla dediler.

volkano39 Şu an rahatsızlıktan dolayı derslere odaklanamıyorsan kayıt dondurma yada 2 yılı geçmeyecek şekilde kayıt yenileme yapman lazım . Lisans diploması almak en güzeli . Geçmiş yılların sınav soru ve cevapları fotokopi olarak satılıyor . Hangi derslerden istenirse fotokopi kitapçıklar satılıyor . Yararı oluyor hangi konular ağırlıkta ve nereden fazla soru çıktığını öğrenebiliyorsun . Bilgi pekiştirmekte faydası oluyor.

4 yıllık bir işime yaramıyor. 2 yıllık bana yeter. ama işte diploması sakatmış, öyle normal önlisans gibi değilmiş.

Üst Alt