Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF engellilere tamamen ücretsiz mi?

OnurcanG

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu sene galiba AÖF yazılıcam bizlere tamamen ücretsizmi acaba

İlk defa kayıt yaptıracaksan, ücretsiz... En az %40 oranlı bir raporun varsa, fotokopisini aslını gösterip büroya veriyorsun ve kitaplarını alıyorsun. Tabii öncelikle üniversiteye giriş sınavlarına girip aöf yazman ve yerleşmen gerekiyor.

@gul2011

Kontejyansız bölümlere sanırım tercih yapmamız gerekmiyor? bu doğrumudur

YGS'den barajı geçmemiz şartmı?

Kontenjanı olanlara da yapabilirsin mesela eğer ki İngilizce Öğretmenliği okumak istiyorsan YGS ve LYS'ye girersin dil sınavına girersin artık ne şartı varsa o bölüme girmek için, sonra puanların açıklanır ve yeterli bir puan aldıysan tercih yapar okursun. Yani kontenjanı önemli değil, önemli olan senin YGS-LYS gibi sınavlardan gerekli olanlarına girmen ve Aöf tercihi yapman sonucu yerleşmiş olman. Kontenjansız bölüm- kontenjanlı bölüm ayrımı yok, gitmek istediğin neresi olursa olsun sınava girip sonunda yerleştirilmiş olman gerekiyor.

YGS baraj şart tabii ki de...

@gul2011

Gül Hanım ilginiz alakanız için teşekkür ederim ben 2 yıllık halkla ilişkiler ve oradan yatay geçiş ile iktisat okumak istiyorum sanırım haziran ayında tercih yapacağım

Diyelim iki yıl ilahiyat yada başka bir bölüm okumak istiyorsun ösym sınavına girmen şart mı yoksa sınava girmeden de tercih yapabiliyor muyuz ?

Onurcang Onu iyi araştırmalısın Halkla ilişkilerden iktisata yatay geçiş yok diye biliyorum..

benim liseden mezun olduğum dönemde (2001) meslek liseleri ve ilahiyatta okuyanlara sınavsız geçişe hak tanıyorlardı ama şimdi onu kaldırdılar.sınava girmen lazımm.

Leaderboy benim mezun olduğum dönemde (2001) meslek liselerine ve ilahiyatta okuyanlara geçiş hakkı tanıyorlardı ama şimdi kaldırdılar.. sınava girmen lazımmm.

Arkadaşlar,
İster 2 yıllık ister 4 yıllık hangi açıköğretim bölümü olursa olsun en azından YGS'ye girmeniz şart. Sınavsız geçiş hakkı geçen yıl kalktı, o da zaten meslek çıkışlılar için geçerliydi ve ancak mezun olduğu mesleki alanda bir aöf bölümü varsa seçilebilirdi. Şimdi hangi liseden mezun olursanız olun YGS şartı var. Sonrasında da puanınıza göre istediğiniz bir bölüme tercih yapıp yerleştirilirsiniz.
Onurcang, 2 yıllık halka ilişkiler okuyup iktisada geçiş yapıp lisans tamamlayan arkadaşlarım var ama bu yatay değil dikey geçiştir yani 2 yıllığın üstüne lisans tamamlamadır. Fakat bu yıl gelen kredili sistemle birlikte bu geçişlerde bir problem olur mu bilemiyorum. Sanırım olmaz. Ama önce 2 yıllık bir program bitirmeniz gerekiyor.

selam
benimde bir sorum olacak ben 2003 yılında aöf ye kayıt yaptırdım.(maliye) 2005 yılında bazı özel durumlar yüzünden kayıt yenileme işlemlerine yaptırmadım. bu yıl tekrar kayıt yenilemek istiyorum engelli raporunu 2011 yılında aldım şu an için ben kayıt yaptırırken ücret ödeyecek miyim.
teşekkürler...

Yok ödemezsin hem ödesen bile 20 tl cik ödersin oda istisna tabi...

Enederya,
Eskiden yani o sizin kayıt olduğunuz zamanlarda, 2 yıl üst üste kayıt yeniletme yapmayınca öğrencilik siliniyordu. Öncelikle böyle bir durum söz konusu mu onu en yakındaki aöf bürosuna gidip sormalısınız. Eğer ki kaydınız silinmemişse, seneye rapor ve bir nüsha fotokopisiyle gidip kayıt yeniletme yapabilirsiniz. Ödemeniz gereken birşey çıkarsa arkadaşın dediği gibi 20 TL en fazla...

gul2011 rehber hocasına sordum sınavsız geçiş devam ediyor bu senede meslek liselerine

Üst Alt