Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF Maliye okuyorum. Üniversiteye gitmeli miyim?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkdşlr bölüm zor olduğu için değiştirmek istiyorum bna aöf 2 yıllık bölüm söyleyebilirmisiniz? sizolsanız hangisini seçerdiniz?

arkadaşlar hasta olduğum için aöf yazmak zorunda kalmıştm şimdi yürüyorum ayağımda düşük ayak var afo kullanıyorum hasta olduğum için gitmek istemiyorum moralim bozulur hastayım diye yazmak istmyrm sizce ne yapmalıyım? orada dışlanmaktan korkuyorum

arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum

arkadaşlar yokmu tavsiyesi olan?

Merhaba,
Eğer ki Aöf Maliye okumak istemiyorsan ve bırakmayı düşünüyorsan, sanırım üniversiteye giriş sınavlarına tekrar gireceksin. 2 yıllık bir bölüm önerisi istemişsin, önerilerde bulunabilirz elbette ama hangi alanlara meylin var, ne tarz bölümler ilgini çeker, bunu bilemediğimiz için uzaktan gazel okumak gibi olur, önerilerimiz.
Tavsiyem 2 yıllık bölümlere göz at, kendini yakın hissettiğin, bitirdiğinde severek yapacağını düşündüğün bir meslek dalını seç. Maliye zor geldiğine göre; 2 yıllık da olsa benzer bölümleri düşünmeyeceksindir sanırım.
Bu arada liseden hangi bölümden mezunsun (sözel, sayısal...?) :confused:
Ayağındaki probleme gelince... Emin ol sorun yaşamazsın, kimse senin rahatsızlığını görmez bile... Üniversitede kim kime dum duma, herkes kendi derdinde...

AÖF : RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI okuyorm dersler süper :D son senem 1 dersım kaldı verip meuznum ınsallah.ç

kardeş bende tam bunu soracaktım af radyo tv yazmayıda düşünüyorum hastalığımı dert eder gitmez isem ama örgün okumayı çok istiyorum. ben meslek lise mezunuyum sayısal bilgim sıfır sözel bölümler daha çok ilgimi çekiyor ama radyo tv açıktan okursam nasıl iş bulacağım?

kardeş ben sana söylim 2 yıllık bölümlerle hiç bir işe yaramaz devlet hariç ÖMSS tercih yaparsın onunda özelde 2 yıllık önlisans maleseef ki hiç bir işe yaramıyor benim sana tavsiyem eğer kolay olsun diyorsan Halkla İlişkiler ve Tanıtım okumalısn ya da Sosyal Hizmetler bunlar en kolayları ve çıkmış sorular tekrar tekrar sormaktalar zorlanmadan rahatlılkla geçersin

örgün öğretimde ne yazmalıyım?

örgün öğretimde inşaat yazmayı düşünüyorum arkadaşlar sizce nasıl olur?

İnşaat bölümü sayısal bir bölümdür, Maliye sayısal dersleri az olmasına rağmen zorlamış seni, yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi sosyal hizmet bölümünü okuyabilirsin devamını açıköğretimden sosyolojiye de tamamlayabilirsin sonraki zamanlarda... Şu an için cazip bir dal ayrıca...

ben açıkcası iş bulamamaktan korkuyorum sosyal hizmetler okuduğmda okuduğum süre zarfında bi yerde çalışabilirmiyim?

Belediye gibi yerlerde artık Sosyal Hizmet görevlileri istihdam ediliyor, devlette de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı alımları arttı.

Sosyoloji 2. sınıfta okuyorum harbi harbi ders çalışmak gerekiyor. Toplum bilimi olmasına karşın okuması zor bir bölüm önlisans alıp kaçıcam ben mesela :)

bende sosyal hizmetler kesin yazağım galiba :) ben severim öyle insanlarla uğraşmyaı çocuk yaşlılar farketmez yani :)

bende bu bölümü düşünüyorum. biraz bilgim var. ama kayıtlar nasıl oluyor ve de özürlü olanlara ayrıcalık var mı bilmek isterim

qunes,
Sosyal hizmetler bölümünü diyorsan, onun için sınava girmen lazım, eğer bir uni diploman varsa, Eylül-Ekim gibi Açıköğretim bürosuna gidip 2. universite olarak da başvurabilirsin. En az %40 oranlı raporun varsa fotokopisini veriyorsun merkeze gönderiliyor onay için ertesi gün falan kesin kaydın oluyor, ücret ödemiyorsun kitaplarını alıp çalışmaya koyuluyorsun.:)

Üst Alt