Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF ücretinden muaf olma şartları nedir?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
%40 raporum var ama kayıt ücreti ödedim.Bunu geri alabilir miyim alabilirsem nasıl alabilirim ?

Şart felan söz konusu değil direk raporunuzla başvurdunuzda sisteme muaf olarak gösteriliyor ve ücretsiz kayıt oluyorsunuz.4 sene bende ücretsiz okudum..

Devlet hastanesınden alınan %40 ve üzeri sağlık kurulu raporunuzu götürmeniz yeterli.

ben de başvurdum uçreti yatır gel dediler yatir dim sonrasın da dediler bundan sonra üçret ödem,ycek sin bilmeyene denk geldik malesef

"Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, engellilik oranı kadar indirim yapılır." denilmektedir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Öğrenim Ücreti alınmamakta, kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve miktarı Anadolu Üniversitesince belirlenen Öğretim Gideri alınmaktadır. Anadolu Üniversitesi kararı gereğince engelli oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Öğretim Giderinin de alınmamasına karar verilmiştir.

Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince engelli oranı %40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını engelli olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" ile belgelendirmek kaydıyla "Öğretim Gideri"ni ödemeyeceklerdir.

@kalkanbaligi Aöf bürolarının ödediğiniz ücreti iade edeceğiniz sanmıyorum, AÖF merkeze bir dilekçe yazarak para iadesi talep edin. Yukarıdaki maddeye göre ücretten muafsınız, siz ödediğiniz makbuzun fotokopisi raporunuzun fotokopisi ve ödediğiniz miktarın tarafınıza yukarıdaki madde gereği geri iadesini istediğinizi belirten bir dilekçe yazın aşağıdaki yazıma adresine postalayın, dilekçenizde ıban numaranızı eklemeyi unutmayın.

Yazışma Adresi
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı 26470 Eskişehir/Türkiye

engellı yakını ıcın bı ındırım ya da muaf durum varmıdır

merhaba arkadaşlar,

alttan alacağımız dersler içinde ücret muafı var mıdır?

işitme engelliler için sınavlarda ek puan veriliyor mu ?

bilgileriniz rica.

İşitme engelliyim her hangi bir ek puan yok ve ingilizceden muaf olmak için dilekçe vermiştim maalesef olmaz dediler.

2014 - 2015 öğretim yılında haberim olmadan bende 2 dönem harç parasını yatırdım. Sonra durumdan haberim olunca AÖF Bürosuna gittim. Onlarda bir dilekçe vererek, rapor fotokopisi ve harç makbuzuyla birlikte Eskişehir'e postalamıştım. 1 ay içinde, 2 dönemlik harç param hesabıma yattı.

Anadolu Üniversitesi için para yatırılmıyor (önceden para vermeden açık öğretim için engelli raporu ibrazı ile başvurmak lazım)
Atatürk Ünüversitesi için para yatıyo ancak sonradan hesaba geçiriliyormuş

Üst Alt