Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF ve askerlik tecil işlemleri..?

muhammed_yusuf

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar. Ben 1985 doğumluyum ve aöf işletme 2. Sınıftayım.

2004 yılında liseden mezun oldum. 2006senesindeki öss sınavıyla 2006-2007 öğretim yılından başlamaksuretiyle açık öğretim fakültesi 4yıllık işletme bölümüne kayıt yaptırdım.

çeşitli gerekçelerden dolayı 2006-2007 öğretim yılı ve 2007-2008 öğretim yıllarında 1.sınıfı geçemedim. Yani iki sene üst üste sınıf tekrarı yapmış oldum. 2008-2009 öğretim yılında ise 2. Sınıfa geçtim ve 2009-2010 öğretim yılı için kaydımı da yenilettim.

iki sene üst üste sınıf geçemeyenlerin askerlik tecil işlemlerinin okul tarafından devam ettirilmediği konusundaduyumlar aldım. Bu durum okulum devam ettiği halde tecil hakkımı kaybettiğim anlamına mı geliyor? şimdiye kadar da ne okulumdan ne de askerlikşubesinden askerlik tecil işlemimle ilgili ev adresime herhangi bir uyarı veya bu konuda herhangi bir bilgi gelmedi.

bu konuda bana yol gösteriryardımcı olursanız sevinirim. Iyi çalışmalar...

4 yıllık aöf bölümlerinde, bölüm değiştirmediğiniz ve kaydınızı yenilediğiniz takdirde toplam 7(yedi) yıl tecil hakkınız var.
2 yıllık aöf bölümlerinde, bölüm değiştirmediğiniz ve kaydınızı yenilediğiniz takdirde toplam 4(dört) yıl tecil hakkınız var.
Sizin de kaydınız silinmeden ve bölüm değiştirmeden okula devam ettiğiniz için
tecil hakkınız devam ediyor.
Ayrıntılı bilgi için bakınız:
http://www.aof.anadolu.edu.tr/buro/a0503.html

Selam kardeş. Evet vermiş olduğunuz bilgileri AÖF nin sitesinden bende okudum lakin birde şöyle bir durum var. Askerlik kanunun da şöyle yazıyor " iki sene üst üste sınıf geçemeyenler ertesi seneye bırakılmayıp asker edilirler " Aşağıdaki adresteki kanunun 35. maddesindeki C bendini okuyunca kafam allak bullak oldu. AÖF birosunada sordum 2 sene üst üste sınıf tekrarı olursa tecil işlemlerinizi okul sürdürmez dedi. Ama okula devam edebilirsiniz dediler başkada ilgi vermediler.

New Page 2
http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/askerlik_kanunu2.htm#35 C
adresteki kanunun 35. maddesindeki C bendini okuyunca kafam allak bullak oldu
New Page 2

2 yıl üst üste sınıfta kalanların tecili aof tarafından yapılmaz ancak ortada soyle bir durum var

aof ve diger bütün üniversiteler icin tecil her yılın 1 kasımından baslar ve 31 ekime kadar sürer

askeriyenin yeni gectigi bilgisayarlı sistemde bu sekilde calısıyor yani bu sene üniversite ogrencisi olan birisi 31 ekim 2010 yılına kadar tecilli

ama durumdaki aksaklık ise suradan kaynaklanıyor aof bütünleme sınav sonucları kasım ayının ortasına dogru geldigi icin otomatik olarak tecil devam ediyor yani bir sonraki yıla atıyor 31 ekim 2011 e kadar tecil devam ediyor bu aksıklık yüzünden teciliniz devam ediyor olması normal

Üst Alt