Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF'de 1. ve 2. yarıyıldan kaldığım dersler, yeni ders almama engel oluyor!?

hnr

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba, ikinci üniversite kapsamında aöf lisans programına kayıtlıyım. bu yıl 3. yılım olacak. alttan 2 dersim var. bu dönem (güz dönemi) 5. ve 7. yarıyıldan ders almam gerekiyor. Sorun şu ki 1 ve 2 yarıyıldan kaldığım dersler, ders almama engel oluyor.

NDjlbY.png

böyle bir kural var. 1. yarıyıldan kaldığım dersi aldığımda güz döneminin hiç bir dersini alamıyorum. kaldığım dersi almayıp diger dersleri aldığımda toplam 44 kredi oluyor ve kaldığım ders dahil iki ders alınmamış oluyor. bu ders seneye kaldığında aynı kural geçerli olursa yine ders seçmeme engel olacak. ayrıca ikinci yarıyıldan kaldığım bir ders daha var bu nedenle bahar döneminde de der seçiminde sorun yaşayacağım. şu an ders ekle sil ekranı şu şekilde;

5yjLoA.png

bu kural ne zamandan beri var bilmiyorum, mantığı nedir anlamadım, birinci ve ikinci yarıyıldan kaldığım 2 dersim, 5-6-7-8 yarıyıllarından ders almamı engelleyecek bir döngü şeklinde. ne yapmam gerekiyor?

Üst Alt