Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖL bölüm seçme konusunda yardım eder misiniz?

donence

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
açık ögretim lisesine yeni kayıt yaptıracagım. bilgi alabilmek için halk egitim merkezlerini arıyorum ama o kadar yogunlar ki ya çok kısa cevaplarla geçiştiriyorlar yada hiç bir bilgi sahibi olmadıkları için yardımcı da olamıyorlar.
nette de epey ugraştım yinede saglıklı bir bilgi edinemedim.
sitemizdeki melekderya hanımın yardımcı olmaya calıştıgını görünce çok mutlu oldum. belki burdan aradıgım soruların yanıtlarına ulaşabilirim.

1. imam hatip lisesini acık ögretim şeklinde düşünüyorum ama yüz yüze egitim oldugu bilgisine ulaştım.bu egitime katılmak mecburi mi.
2. eger yüz yüze egitime gitmezsem o derslerin sınavlarına girip kredisini alabiliyor muyum.
3. imamhatip lisesi yerine bana en kolay hangi bölümü tavsiye edersiniz.(çabucak mezun olayım dersem :) )
4. liseyi her sınavda başarılı olursam kaç yılda biterebiliyorum.
5. üst sınıf derslerinden secebiliyor muyum.
şimdiden teşekkür ederim.

Mesleki Açık Lisede yüzyüze eğitim derslerine katılmak mecburidir,derslere gitmeden kredi kazanamazsınız,mezun da olamazsınız.

Açık Lisede en kolayı sosyal bilimler alanıdır,eğer tüm sınavlarda başarılı olursanız 2,5 veya 3 yılda mezun olabilirsiniz.Açık Lisede sınıf geçme sistemi yoktur.Ders geçme ve kredili sistem uygulanmaktadır,Başarılı olursanız üst dönemlerden de ders seçebilirsiniz.

melek hocamm cok acil cevapp vernn sizizi yakalamkk zor oluyor ben yurt diisndayimmm ama acik lise diplomasii alamdimmm bu mayis ayi sinavi iicn kayit yapmadimm acaba diyorumki misir kahirede acik lise sinavlarina girebilirmiyim.....

bir baska sorumda ne zman kadar kayit yenilemesem kredilerime zarar gelmezzz

teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
gerçekten çok yardımcı oldunuz.
demekki bana sosyal bilimler yolu göründü:)

peki bişey daha sorsam ortak ve alan derslerle mezun olabiliyorumuyum.o derslerden başarılı olursam tabi.
secmeli derslerden tercih yapmam şart degil kredi eksigim olmadıgı takdirde.
bir dönem geçmek için belli bir kredi limiti varmı yoksa 8.dönemin sonundaki kredimi önemli mezuun olmak için.
off ne karışık sistem :( araştırdıkça aklım karışıyor.

Allah hayırlısını nasip eder sıkma canını hayatım. çok çalışman gerekıyo çookkkk

Ben imam hatip lisesi mevzunuyum şu anda ilahiyat okuyorum imam hatip lisesi ne örgün eğitime başvuracak arkdaş direk gidip okuldan bilgi alsın kredi sistemi geçerli oluo orda dersker sadece haffta sonu gerçekleşiyor öle bir kurun şu an olup olmadığı hakında dilersniz bilgi edinebilirim

cumartesi yüz yüze egitim veriliyormuş imamhatiplisesinde.yanlız ulaşım benim için problem olacak.o yüzden pek sıcak bakamıyorum malesef.

evet fatoş yaa çok çalışmamız lazım çoookk...

Bakın hanım efendi e-postanız varsa dilerseniz ordan detaylı bılgı verebilirim burda yeni olduğum için pek fazla anlamıyorum cevap vermektede zorlanıyorum açıkçası
hamza-goktas-63570@hotmail.com eklersenız görüşebiliriz istersenız

donence;

Aslında karmaşık değil dönence..8 dönem sonunda eğer ortak ve zorunlu dersiniz yoksa mezun oluyorsunuz..192 kredi normal lise için yeterli...

ben de liseyi AÖL'den tamamladım dönüşüm, örgün eğitimde gördüğüm dersleri hesaplatarak kaldığım yerden devam etmiştim, mezun olmak için istenen kredi 192 olduysa epey bir değişiklik olmuş. ben mezun olmak için yeterli krediye sahip olmama rağmen alan (Türkçe Matematik) derslerinin kredisi için bir dönem fazladan okumuştum. TM, Sosyal ve Fen alanları dışında bir de genel kültür alanı vardı. hala bu uygulanıyorsa onda alan dersi diye bişey yoktu, mezuniyet kredini tamamlamak yeterli oluyordu.

anladım teşekkür ederim hüzeyin ve ayşe..
sosyal bilimlerde de ortak dersler genelde kolay ve az.alan dersleri ile krediyi tamamlayıp mezun oluyorum yani.
yaparım ben bu bölümü:)inşallah

ne zaman baksam diger başlık kilitlenmiş oluyo:)
hüseyin bey online gördüm sizi yardımcı olursanız sevinirim.
melek hanım sosyal bölümü önermişti lise için en kolay okluyabilecegim ama okuyan arkadaşlar genel kültürün daha rahat okundugunu ve kendilerinin de önce sosyal bölümü secip daha sonragenel kültüre geçtiklerini söylediler.aslında bakıyorum sosyal bölümdeki alan dersleri zaten genel kültürde de sececegimiz derslerle hemen hemen aynı.
bu arada dün aradıgım halk egitim merkezinden acıkilkögretim diplomalarımızı ne zaman alacagımız hakkında net bir bilgi alamadım.diplomalarımızı hangi tarihler arasında alabiliyoruz.bilgi verirseniz sevinirim.

donence;

sevgili dönence..genel kültür en kolay yoldur.. Diplomalar mayıs sonu; haziranın 1 veya 2 haftası...slm..

teşekkür ediyorum.
haziran bile demiyorlar.hayret bir durum.
tekrar teşekkür ederim.

Hüseyin Hocam ve Dönence,
Yıllardır bu işi yapan biri olarak bence sosyal bilimler alanı genel kültür alanından daha kolay,çünkü genel kültür alanında ortak krediyi yani ortak(zorunlu) derslerden alınan krediyi 80'e tamamlama zorunluluğu var,ortak derslerden de genelde bizim öğrenciler zorlanmaktadır çünkü bu dersler sayısal ağırlıklı dersler de içermektedir..Ayrıca genel kültür alanından mezun birinin üniversite sınavında fazla tercihi olamıyor...Oysa ki sosyal bilimler alanında alan kredisini 80'e tamamlama zorunluluğu var ve alan dersleri de sözel ağırlıklı olmaktadır..Eski sisteme göre genel kültür kolaydı ancak 4 yıllık sistemde genel kültür alanı zorlaştırıldı...Bilgim ve tecrübem kadarıyla vurgulamak istedim... Sevgi ve dua ile...

MELEKDERYA;

sevgili hocam, haklısınız..ben kolay bitirme açısından söyledim..yoksa tercih alanları sizinde belittiğiniz gibi biraz daha dardır...genelde diplomam olsun..ben etliye sütlüye karışmıyıcam...çabuk bitsin..Allah kerim... diyenler için..ama ben devam edeceğim ve çok çalışcağım diyorsa biri tm veya sosyal bilimler doğru yoldur...melek hocam saygılar.....

ben kendime güveniyorum.çalışıp başarırımda:)
banada sosyal bilimler daha mantıklı gelmişti.çok secenek arasından az puan gibi algıladım.
ve evet Allah nasip ederse üniversitede düşünüyorum.nasılsa kitap okuyoruz annemin deyimi ile ''bir işe yarasın'' okuduklarımız:)

hocamm arkadasim acik lise duz lise bolumunde okuyorr..... onun soyle bir sorunu var!!!!!! acik lisede duz lise bolumunu okuyan biri imam hatip bolumune gcebilrimi..... ve imam hatipide disardan okuyabilirmi? aol de okudugu donem 5 hocam ?

beyazgeceler;

geçiş yapamaz..en fazla 3 dönem olmalıydı...

hayırlı günler melekderya ve hüseyin hocam.
benim kitaplar malesef çok geç elime geçti.4 kitap 1-2 dönem şeklinde.biyoloji ve geometri de hangi ünitelerden birinci sınavda sorumlu oldugum belirtilmiş ama kimya ve ekonomide belirtme yapılmamış.ilk dönem sınavında bu iki kitabın tamamından mı sorumluyum.yada ünite belirtilmeyi mi unutmuş görevliler.eger öyle ise hangi ünitelerden sorumluyum yardımcı olursanız sevinirim.

Biyoloji 1-2 Kitabının ilk 1. ünitesi I. dönemi, Son iki ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Kimya 1-2 Kitabının ilk 2 ünitesi I. dönemi, Son iki ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1-2 Kitabının ilk 3 ünitesi I. dönemi, Son 2 ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Dil ve Anlatım 5-6 Kitabının ilk iki ünitesi Dil ve Anlatım 5 son ünitesi ise Dil ve Anlatım 6 olarak okutulacaktır.
Dil ve Anlatım 7-8 Kitabının 1-129 Sayfayalar Dil ve Anlatım7, 130-214 Sayfalar Dil ve Anlatım8 olarak okutulacaktır.
Ekonomi 1-2 Bu ders notunun ünitelerinin tamamı Ekonomi 1 ve Ekonomi 2 olarak okutulacaktır.
İngilizce 3-4 Kitabının ilk 2 ünitesi I. dönemi, Son iki ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Mantık 1-2 Kitabının ilk iki ünitesi I. dönemi, Son üç ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Milli Güvenlik 1-2 Bu ders notunun ünitelerinin tamamı Milli Güvenlik 1 ve Milli Güvenlik 2 olarak okutulacaktır.
Sanat Tarihi 1-2 Kitabının ilk 5 ünitesi I. dönemi, Son 4 ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Trafik ve ilk yardım 1-2 Kitabının ilk 4 ünitesi I. dönemi, Son üç ünitesi ise II. dönemi kapsar.
Kapağında Matematik 3 yazılı olan ders notunun 1.ünitesi Matemetik 4 olarak 2.ve 3. Üniteleri Matematik 5 olarak okutulacaktır

arkadaslar peki bende alan yok yazıor alan secmi yapsam 1 sorun olurmu ? kredilerim dusermi ?

Dönence Üniversiteye başladın mı? Devam ediyormusun konuyu okuyunca merak ettim de :)

Üst Alt