Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort anevrizma hastalarının dikkatine, Lütfen ameliyatlarınızı geciktirmeyin

S&S

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
Ölüm spikeri canlı yayında yakaladı
spacer.gif

11399449.jpg

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

GAZİANTEP’te spikerlik yapan 28 yaşındaki Tülay Güçlü, radyoda canlı yayında haberleri sunduğu sırada aniden fenalaştı. Hastaneye götürülen Güçlü, yaşamını yitirdi.

MİKROFONDA GELEN ÖLÜM (WEB TV)
ÖLÜM CANLI YAYINDA YAKALADI - FOTO GALERİ
Kentte yayın yapan ART Radyo’da haber sunan ve program yapan Tülay Güçlü, dün saat 13.00 sıralarında öğle haberlerini sunarken aniden fenalaştı. Radyoda çalışan arkadaşları yayının durduğunu fark edince odaya girdiklerinde Güçlü’yü baygın halde buldu. Hemen çağrılan ambulansla Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne götürülen genç kız, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Güçlü’nün aort damarının yırtılması sonucu öldüğü anlaşıldı.

Radyoda her salı günü de ‘Telden dile, ezgilere yolculuk’ adlı programı sunan Güçlü’nün ailesi kızlarının herhangi bir hastalığının bulunmadığını ancak geçenlerde sol kolunda bir uyuşma hissettiğini söylediği öğrenildi. Tülay Güçlü'nün cenazesi Gaziantep’te gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Genç radyocu ölümünden önce internetteki sayfasına “Gidersen yıkılır başıma bu şehir…Bir tufan olur sustuğun her yerde” yazdığı belirlerdi. Acı haber üzerine arkadaşları Tülay’ın sayfasına şu üzüntü mesajlarını bıraktı: “Ve gittin ablacım”, “Seni özleyeceğiz”, “Hepimize öyle bir oyun oynadın ki gittiğine inanmak çok zor”

Valla ne diyebilirim allahtan rahmet diliyorum....ama aynı sorun insanın kendisinde olunca tabii çok kötü oluyor...doktorum bana bu sinsi damar büyümesi her 10 kişiden 1inde mutlaka var ama kimse kendinde bu olduğunu bilmiyor dedi...insanlar çektirdikleri ekoda dahi bunu göremez...ancak çok dikkat eden bir eko çekici yada sen kendin söylersen bu bilinir....bunu neden söylüyorum ben burdan hastane ismi vermek istemiyorum ama bir çok özel hastane buna dahildir...ben bunu kendimden biliyorum....ben ameliyat olduğum hastanem harici kendim biraz hassas olduğum halde bir çok özel hastanede eko çektirdim...sonra bendeki bu damar büyümesi ameliyat olduğum hastanede fark edildi....ben bile böyle bir şey bilmiyordum...her neyse ilk tespitten sonra eve geldiğimde aralarda çektirdiğim diğer özel hastane ekolarıma baktım...adamlar aort damarına bakmamış bile sadece kalbe bakmış....kiminde test sonucunda aort damar çapı yeri boş kiminde öyle bir bölüm bile yok...doktoruma gösterdim onların hepsini çöpe at dedi...anlıyormusunuz...benim gibiler daha önceleri kalp ameliyatı olanlar devamlı kontrol oldukları için böyle şeyler farkediliyor ama bizde bile gittiğin hastane boşsa ki benim burdan isim vermiyorum o hastaneler koca bir sıfırı o yüzden insanların mutlaka senede birde olsa bu damara baktırmaları gerekli...ben eko çektirdim doktor birşey yok dedi farketmez...o çektirdiklerinin hepsinde kalbin kendisine bakılır ben bunu öğrendim...söylemezsen kimse asıl önemli olan aort damarına bakmaz o yüzden kimse ben eko çektirdim bende bir şey yok demesin....

Aort anevrizması kalp aort çıkışı olduğu gibi, karın boşluğunda da oluşuyor,bazı hastaneler deyelimki safra kesesi problem şikayetiyle gittiniz,komple karın boşlunu ultrasonla kontrol ediyor ve yazdıkları epikrizde(rapor) sizin karın boşlundaki aort damarı çapı normal olup oladını yazıyorlar.Serkan arkadaşımın söyledi gibi çok insan bu hastala yakaladıkları haberleri olmadan bile ,aniden ölürler.
Bu hastalığın herhangi bir belirtisi olmadan ani ölümlere sebep veriyor,arada bir chek-up yapmak gerekiyor.

Daha geniş bilgi için: http://www.gata.edu.tr/dahilibilimler/ichastaliklari/files/kitaplar/83.pdf

Aort Anevrizması

Aort, kalpten çıkan ve vücudun tüm atardamar ağının kaynak aldığı ana arterdir. Aort anevrizması ise, vücudun en büyük atardamarı olan aortun duvar yapısının zayıflaması ve çapının genişlemesi anlamına gelir.
Damar duvarı yapısındaki elastik liflerin dejenere olması, aort anevrizmalarında en sık rastlanan etkendir ve genetik bir eğilimle beraberdir. 65 yaşın üzerindeki hipertansiyon hastası erkeklerin yüzde 10′unda görülen aort anevrizması, ortaya çıktığında hastanın yaşamı ciddi şekilde tehdit eden bir sağlık sorunudur. Aort anevrizmasının yaklaşık yüzde 80′i hipertansiyona bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.
Aortun çeşitli bölgelerinde görülebilen anevrizmalarda damar çapı, normalin iki katına ulaştığında damarın çatlaması, yırtılması ya da damar cidarındaki tabakaların ayrışması gibi tehlikelere sık rastlanır. Bu nedenle, anevrizma tespit edilen hastalar yakından takip edilmeli ve aort çapının iki kata çıktığı ya da 5 santimetreyi aştığı durumlarda aktif tedavi uygulanmalıdır.

fft16_mf282675-179x300.jpg

Aort anevrizmasının belirtileri nelerdir? Aort anevrizması, patlayıncaya kadar genellikle hiçbir belirti vermez. Patlamadan önce tesadüfen veya tarama yapılması sırasında tanı konur. Dolayısıyla belli yaşın üstünde ve risk faktörleri bulunan kişilerin hiçbir şikayetleri olmasa da taramadan geçmeleri çok önemlidir. Patlama riski yüksek bir anevrizmanın tespiti ve uygun zamanda yapılan ameliyat ile hayat kurtarmak mümkündür. Aort anevrizması patlamadan önce tespit edilen ve ameliyat gereken olgularda ameliyata bağlı ölüm oranı, tecrübeli damar cerrahlarının elinde yüzde 5′ten azdır.
Aort anevrizması nasıl tedavi edilmektedir? Aort anevrizmalarının iki çeşit tedavisi vardır. Açık cerrahi tedavi ve damar içinden müdahale anlamına gelen ” endovasküler tedavi”. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahip endovasküler tedavi yöntemleri önceleri açık cerrahi tedavi yöntemlerinin mümkün olmadığı yüksek riskli hastalarda deneme aşamasında kullanılırken, son beş yılda teknolojik olarak ileri bir noktaya gelmiş ve aort anevrizmalarında ilk tedavi seçeneği olarak yerini almıştır. Bu yöntemde büyük cerrahi kesiler ve derin anesteziye gerek yoktur. İşlem çoğu kez lokal anestezi ile sadece kasık atardamarı bölgesinde
3-4 santimetre uzunluğunda bir cerrahi kesi yoluyla yapılabilmektedir.
Aort anevrizmalarının endovasküler tedavisi genellikle yaşlı ve beraberinde koroner kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet ve çeşitli akciğer hastalıklarını da birlikte bulunduran yüksek riskli bu hasta grubunun iyileştirilmesinde yeni ufuklar açmıştır. Klasik açık cerrahi yöntemlerde en iyi ihtimalle hastanın kan kaybının yerine konması için 3-4 ünite kan verilmesi, hastanın birkaç gün yoğun bakım ünitesinde, 1 hafta da hastanede tutulması gerekmektedir. Diğer yandan hasta endovasküler yöntem ile tedavi edildiğinde, çoğu kez hiç kan ya da kan ürünü kullanımına gerek kalmaz, yoğun bakımda 4-6 saat tutulup 2 gün sonra da taburcu edilebilir. Ayrıca, endovasküler tedavi ile büyük bir cerrahi travmadan uzak kalan hastaların nekahat dönemi de son derece kısadır ve 1 hafta içinde normal yaşamlarına dönebilmektedir.

S&s bu senin yukarıda koyduğun ve alt parantezde yazan aort anevrizma ameliyatı bilgisi göbek kısmındaki anevrizmayı anlatır...yani kasıktan yapılır ve 3-4 ünite daha az kan gider dediği ameliyat göbek kısmındaki anevrizmayı anlatır....assendan aort(yani kalbin çıkış noktası)asla asla asla kasıktan yapılma...yapılamaz(keşke yapılsa)o yüzden bu konuyu tekrar bir araştır...

****kalp çıkış noktasındaki aort anevrizması büyük bir cerrahi operasyona tabidir..hastaların hastanede yatma süreleri minimum 8-10 günden az olmaz...göğüs kafesi açma işlemine tabidir...felç olma veya ölüm riski yüksektir....kan gerektirir....vs....vs....

Serkan ,oradaki yazı karın boşluğundaki anevrizmayı anlatıyor,kalple ilgisi yok, bende o yazının kalp aort çıkışı çapı büğümesinden bahsediliyor demedim.
Ama karın boşluğu aort anevrizması ,sende ve bende olan kalp çıkış aort anevrizması kadar tehlikeli oldunu göstermek için o yazıyı oraya koydum.
Herkesin nekadar tehlikeye yakın olduğunu göstermek için,bu hastalığın olması için kalp hastası olmasına gerek yok.Çok tehlikeli,sinsi ve ölümcül bir hastalık.

eyvallah anladım....valla dünden beri bayağı bir canım sıkıldı...sonuçta elbette herikiside önemli tabiii ben sadece belirttim o kadar...ya bu işler çok tuhaf oldu...ameliyet olsan tehlikesi ayrı olmasan ayrı...hayat güzel...anlıyacağın...ama olucaz ne yapalım allah bunu bizim kaderimize koymuş ne yaparsın...bu beden biraz daha acı çekicek...anlıyacağın....ama çok çektirdik bu bedene çoook....halen yine devam....bizim bedenimiz bu acıları tadıcak...bunu aklından çıkarma...allah hepimize yardım etsin.....

Merhaba babam icin avort anevrizmssi teshisi konuldu. Su an damar capinin 7 cm oldugu soylendi. Dogru doktor dogru hastane icin tecrubelerinize ihtiyacim var yardimci olur musunuz

Üst Alt