Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort Anevrizması ameliyatı oldum. Hangi oranda rapor verilir?

umuthan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben Aort Anevrizması ameliyatı oldum.Aort kapağım biküspit di ve 1 dereceden yetmezlik olduğu için değistirmeye gerek görmediler ve sadece aort anevrizmasından dolayı ameliyat ettiler.Ameliyat esnasında nabız 20lere kadar düşmüş o yüzden geçici pille kalbi desteklediler suan taburcu oldu ritim bozukluğu için tedavi görüyorum netice ne olacak bilmiyorum sadece suan beloc diye bir ilaç verdiler kullnıyorum haftaya ritim bozukluğundan ne olacak karar verecekler.

Sorum:Bu aort anevrizması ameliyatı nedeni ile rapor alabilirmiyim alabilirsem oranı kaç olur?Biküspit Aort kapak ve ritim bozukluğuda mevcut.Kamu kurumunda çalısıyorum orman işletme müdürlüğünde ağır işler yapamam nasıl olacak bir yardımcı olursanız seviniirim

EF:50 BU ARADA ARKADAŞLAR

arkadaşım kalp konusunda birlik bir oran göremedim ama sen sadece EF değeri ile %30 kesin. ancak ben de kalp hastasıyım zannedersen doktordan doktora değişiyor bizim rapor oranları

Kafam karıstı gitti vallahi sadece bunlar EF ye 30 veriyorlarsa koskocaman baypass ameliyatı olduk atardamarımıza grefftt taktılar bunların hiçmi önemi yok ya kısaca hastalık süresince ve ameliyat süresince dediğiniz gibi türkiyede dogru hastane e dogru hekimi bulmak için 3 ay ugrastım dünya kadar doktorla görüstüm rapor içinde doktordan doktora değişmesi normaldir demir kardeşim sağol

Umuthan benim is yeri hekimi demişti ki göğüs kafesinin acilmasi ve kalbe en ufak bir mudahale de bile bulunulmasi halinde %41 demişti bende geçen hafta aort kapak, anverizma ve K.B.B hastaliklarindan heyete girdim bir kac güne belli olur sonuc bildiririm size ki anverizma onemli bir ameliyat ALLAH acil şifalar diliyorum.

Allah razı olsun Sercan Kardeş Ameliyat sonrasında baya zorlandım bugün 19 uncu gün ve agrılar sızılar eksik değil bugünemede şükürler olsun

Evet sonuc öğrendim aort kalp kapakcik 2.derece %30 aort anverizmasi %30 orta kulak %6 = sonuç : tüm vücut kaybı %34 simdi bu cetvele göre %54 kalp damar ve kardiyoloji ayri branşlarda olmasina rağmen neden birisi baz alinmis olabilir fikri olan?? Ben buna yine itiraz edeceğim artik hakem hastahane ne derse.

sercan kardeş kvc ve kardiyoloji ayrı ayrı değerlendirilmeli bence

umuthan;
Allah şifa versin nerede ameliyat oldunuz.kendinizi nasıl hissediyorsunuz

tşk ederim doktorum sağolsun çok başarılı bir ameliyat gerçeklestirdi şükürler olsun iyiyim.Suan tek derdim kalbimdeki ritim bozukluğu ameliyat esnasında 20 lere kadar düşmüş o sorunuda çözerlerse sıkıntım kalmayacak allahın izni ile.Eğer aort anevrizmasından dolayı probleminiz varsa biran önce ameliyat olmanızı tavsiye ederim çünkü yırtılma riski var bildiğiniz üzere

1 muayene raporu
sol ventrikül çapları normal, sistolik fonksiyonları iyi
aort kapak kalın kalsifik kapak açılımı haifi kısıtlı 1 AY izlendi

2. muayene raporu
dejenere aort kapağında IVS ve mitral kapak komşuluğunda ve santral olarak mitral ön yaprağa yönelmiş multicip aort yetmezlik akımları izlendi.
sol ventrikül sistolik işlevleri normal
LVKH
3. muayene raporu.
maks Vel(1,0-1,7)m/sn)2
aort yetm.2
mitral kapak 0,6-1,3m/snyok
triküspit 0,3-0,7 m/sn pulmoner kapak 0,6-0,9m/sn yok
İVS (7-11mm):15
LV sistolik fonksiyonları normal mitral kapak açılımı normal duvarlar kalın 2 AY mevcut Ef global olarak normal Aortik cuspislerin ucu kalın kalsifik açılımı yeterli aortanın 3 cuspisli olup olmadığı net olarak görülmedi aort kapağı üzerinden ölçülen PG:30mmHg /MG.15mmHg sağboşluklar ve perikard normal
SONUÇ:
LV HİPERTROFİSİ
AORT YETMEZLİĞİ
HAFİF AORT DARLIĞI
BİCUSPİT AORT

3 farklı doktor muayene raporu doktorlar şu an için sorun yok ama bu hastalık 15 20 yılda ilerler dedi bana neyim olduğunu söylermisiniz.

NOT: 1989 yılında aort darlığı sebebi ile (Kommistromi) ameliyat oldum.10 yaşında DOKTORLARIN VERDİĞİ MUAYENE RAPORU BU ŞEKİLDE...

umuthan;

Doktora teşekkür etmek varda hayatı verene teşekkür olmaması tezat değilmi?

umuthan;

Ordaki teşekür yazım hatasından doktora gibi çıkmış ama ben sizin iyi niyet ve duanız için size tşk etmiştim, doktora zaten gerekli iyi niyet göstergesini yapmıstım daha önce:)
Hayatı veren rabbime sonsuz sükürler olsun bunun zaten bilincinde ve şükürler olsun inancındayız.Doktorumuz burda sadece aracı benim ameliyatım sırasında iki defa komlikasyon gelişmis Hayatı su nefesi almamızı sağlayan Rabbim yaşama sansı vermiş tekrar bana nasıl sükretmem sayın ASANUR......Ayrıca işini ehline vermekde başka birseydir sayın ASANUR bir çok doktorumuz malesef yanlıs teshislerle insanı canından ediyor.Misal benim bu hocadan önceki gitiğim hoca ameliyata gerek yok anevrizma gelisme göstermiyor dedi ona kanıp tedaviyi arastırmasam suan belki hayatta olmayacaktım.En son doktorum çok geç kalınmıs dedi ve direk ameliyata aldı beni anevrizmanın boyutu 6 cm ulaşmıstı kaldıki bukispit kapak yapısı olan bir insanda damar 4,5 cm ulastıgı an ameliyat edilmesi gerektiğini arastırmalarımda ögrenmiş oldu.Sözün özü işi ehline vereceksin.

bugün kardiyoloji kontrolüm vardı ritim bozukluğu nedeni ile pazertesi pil takılacak allah ömür verirse insallah.Sonrasında fakülte hastanesine rapor için başvuracagım bakalım aort anevrizması ameliyatı(bayypas)+ritimbozukluğundan dolayı pil+bukispit aorta kapak+1 dereceden aort yetmezliği ve EF 50 olarak bakalım ne rapor verecekler

Çok geçmiş olsun.. İnşallah sağlığınıza kavuşursunuz biran önce. Raporunuzu alınca sonucu bizimle paylaşmayı unutmayın lütfen..

tşk ederim tabiki paylaşacagım bilği paylaştıkça büyür

merhabalar arkadaşlar bugün rapor için başvuruda bulundum hastanede kalp damar cerrahisi yoktu.Diğer bölümlerden oran alamadım sadece kardiyoloji doktoru klas 3 deyip %50 oran uygundur yazmış.Açık kalp ameliyatı aort anevrizmasından dolayı +kalp pili takıldı+ef 50 ve verdiği oranda %50 tabi bu direk rapora 50 olarak yanşırmı yoksa kaç olarak yansır diğerlerinden oran alamadım

raporda başka hastalık yoksa direk %50 olur..

peki kalp damarcı olsa rapor oranım artmazmı arkadaşlar çünkü kalp damarcıyı ilğilendiren konular var.benzer rapor alan yokmu

merhabalar kolay gelsın. ya bu cetvelden ben bır sey anlamıyorum. aort kapak amelıyatı oldum ben. metal kapak takıldı. coumadın ve saneloc dıye ılaclar kullanıorum. raporlu ılaçlar. ve engel derecemı %30 cıkardılar. bende ıtırazda bulunmadım. ve ıtıraz etme olayımda var sanırım. %30 luk dilim hiç bir sekılde işimize yaramıyor. iş içinde yaramıyor. kalp hastası oldugumdan dolayıda iş bulmakda güçlük çkioz. devlet statüsünde de herhngı bır sey yapamıyoz. sizden ricam bilginiz dogrultusunda itiraz dılekcesı ıle ıtıraz etsem %30 luk dilimi gecebilirmiyim. kolay gelsin

Üst Alt