Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort damarında genişleme olması malulen emekli olmayı sağlar mı?

jackal2008

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben bir arkadaşım için bir konuda yardımınızı isteyecektim.

Arkadaşım profesyonel basketbolcu. Fakat aort anevrizması (aort damarında genişleme) denilen hastalıktan dolayı ameliyat oldu. Kalp kapakçığı değişmedi. Bundan dolayı yeterli yüzde de sağlık raporu alıp malulen emekli olma şansı var mıdır?

Malulen emekli olmak için hangi şartlar gerekmektedir.

Çok teşekkürler.

Maluliyet derecesinde (%60 ve üzeri) işgücü kaybına yol açtığını sanmıyorum. Maluliyet Cetveli'nde ilgili maddeleri siz de değerlendirin isterseniz.

Yalnız, işgücü kaybı oranlarını belirleyen cetvele göre (KALP HASTALIKLARI diye aratın sayfada) %40 ve üzerinde rapor almak mümkünse, o zaman arkadaşınız malulen değil de, vergi indirim hakkı elde ederek erken emekli olabilir.
Emeklilik süresi, defterdarlığa başvurup alacağı sakatlık oranına ve ilk sigortalı olduğu tarihe göre değişir.

Bu hastalığın sonucunda gerekli olan raporu tam teşekküllü bir devlet hastanesinden almamış gerekiyormuş. Ben başka birşeylerde sormak istiyorum.

1. Arkadaşım profesyonel basketbolcu olduğu için, spor hayatına geri dönebilir mi?
2. Bu ameliyatı geçiren arkadaşım askere gider mi yoksa muaf mı sayılır?

arkadaşlar askeri hastaneden almış olduğum raporda aort anevrizması 43 mm aort çapı 41 mm çıktı bide kalpte varolan 3 kapak varmış bende 2 tane varmış ondan dolayı astsubaylıktan elendim askerlikte yapamazmışım..bana bunu anlatabilecek arkadaşlar varsa sevinirim ve bu durumun engelli yuzdeliği ne çıkar artı bide enklem romatizması var

Üst Alt