Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort Kapak Değişti mitral kapak tamir oldu. Özürlülük Oranı ne olur?

sukrukayhan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

1995 yılında Eklem Romatizmasından bozulan Kalp Kapakçıklarımdan dolayı ameliyatı oldum. Aort Kapağım değişti Mitral kapak tamir oldu. Ayrıca Sol kolumda yanlış kaynamadan dolayı tam açılmıyor ve güç kaybı var. Özürlü raporu almak istiyorum. Fakat görüştüğüm çoğu kişi çok fazla bir oran vermezler dedi. Benim durumum gibi olupta yakın zamanda rapor alan arkadaşım var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

Kolunuz için, sakatlık oranı cetveli 'nde 'Dirsek ekleminin hareket kısıtlılığına bağlı özürlülüklerin belirlenmesi' diye aratıp inceleyin...

Merhabalar,

Benim 2014 senesinde aldığım %10 ortopedik %50 Kalp Kapak oranlarımdan %55 engelli raporum var.
Süresiz bir rapor vergi indirimimde Eylül 2014 te onaylandı.

Aort Ve Mitral yetersizlik Dirsek hareket kısıtlığı

Merhaba arkadaşlar,
2014 senesinde %55 oranında rapor aldım. Fakat benim hem aort kapağım ve mitral kapağım değişti ayrıcada dirsekte hareket kısıtlığım bulunmakta. Kendi araştırmalarımla aort içinde mitral için ayrı oranlar var yönetmelikte benimde alırken bu şekilde almam gerekmiyormuydu raporu. Bana sadece kalp için %50 dirsek için %10 verdiler ve Baltazar formülü ile %55 e indi. Fakat benim baktığımda aort için sadece %50 mitral içinde %50 oranında almam gerekmez mi?

aşağıdaki yönetmelikten bir alıntıdır.

Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Aşağıdakide dirsek hareket kısıtlığı ile ilgili

4) Eğer dirsek ankiloze ise, pozisyon açısı (V) ölçülür ve şekil 2.8’de ölçülen açıya karşılık gelen ankiloz özürlülük yüzdesi (%KA) bulunur. Fonksiyonel pozisyondaki ankiloz (80º fleksiyon) en düşük ankiloz özürlülük değerini alır, bu da üst ekstremitede %21 oranında özürlülüğe eşittir.
0º ekstansiyonda ya da 140º fleksiyonda ankiloz gelişimi, dirsek fleksiyon ve ekstansiyonunun %100 kaybını gösterir. Bu kayıp, dirsek fonksiyonunda %60, üst ekstremitede ise %42 özürlülüğe eşittir.
Örnek: Bir hastanın dirseğinde -40º ekstansiyon kaybı ve 70º fleksiyon açıklığı vardır.
%KE = %4 ekstansiyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülüğü,
%KF = %15 fleksiyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülüğü,
%4 + %15 = %19 ekstansiyon ve fleksiyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülüğü

sizin yorumunuz nedir tekrardan hastaneye başvursam mı?

Üst Alt