Aort Ve Mitral yetersizlik Dirsek hareket kısıtlığı
Merhaba arkadaşlar,
2014 senesinde %55 oranında rapor aldım. Fakat benim hem aort kapağım ve mitral kapağım değişti ayrıcada dirsekte hareket kısıtlığım bulunmakta. Kendi araştırmalarımla aort içinde mitral için ayrı oranlar var yönetmelikte benimde alırken bu şekilde almam gerekmiyormuydu raporu. Bana sadece kalp için %50 dirsek için %10 verdiler ve Baltazar formülü ile %55 e indi. Fakat benim baktığımda aort için sadece %50 mitral içinde %50 oranında almam gerekmez mi?
aşağıdaki yönetmelikten bir alıntıdır.
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.
Aşağıdakide dirsek hareket kısıtlığı ile ilgili
4) Eğer dirsek ankiloze ise, pozisyon açısı (V) ölçülür ve şekil 2.8de ölçülen açıya karşılık gelen ankiloz özürlülük yüzdesi (%KA) bulunur. Fonksiyonel pozisyondaki ankiloz (80º fleksiyon) en düşük ankiloz özürlülük değerini alır, bu da üst ekstremitede %21 oranında özürlülüğe eşittir.
0º ekstansiyonda ya da 140º fleksiyonda ankiloz gelişimi, dirsek fleksiyon ve ekstansiyonunun %100 kaybını gösterir. Bu kayıp, dirsek fonksiyonunda %60, üst ekstremitede ise %42 özürlülüğe eşittir.
Örnek: Bir hastanın dirseğinde -40º ekstansiyon kaybı ve 70º fleksiyon açıklığı vardır.
%KE = %4 ekstansiyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülüğü,
%KF = %15 fleksiyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülüğü,
%4 + %15 = %19 ekstansiyon ve fleksiyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülüğü
sizin yorumunuz nedir tekrardan hastaneye başvursam mı?