Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort kapak ve damar değişikliği için oran veriliyor mu?

liman54

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba eşimin aort damarı ve aort kapağı değişecek bunlar için rapor veriliyormu daha önce alan varmı bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız

liman54 Bir çok kez yerde gözüme çarpmıştı ''aort damarı ve aort kapağı değişecek'' rapor oranı kaç olur? gibi sorular'da EF oranı belirleyici oluyor diye okudum. Kardeş sen değerleri tam olarak yazarsan kesin bir arkadaş cevap vereceklerdir.. ama EF oranını mutlaka belirt. geçmiş olsun.

Merhaba, aort replesmanı ameliyatından sonra sağlık kuruluna başvuran oldu mu acaba. Oran ne veriliyor

uzun zaman olmuş fakat yinede sonraki araştırmalar için cevap vereyim , aort metal kapak için % 10 , aort grefti için %30 veriliyor .

Aort grefti için %30

Teşekkür ederim cevabınız için. Engel oranları yönetmeliğinde aort greftine ilişkin bir oran göremedim. Asendan aort replesmanı ameliyatı oldum. Yüzde 30 olur umarım. Acaba sizin rapor tarihiniz nedir?

öncelikle çok geçmiş olsun diyeyim. oldukça zor bir operasyon. Allah kolaylık versin.

metal kapak ve aort greft için alınacak oranı belirleyen temel faktörlerden ikisi EF değeri ve son ventrikül hipertrofisi diye biliyorum. sol ventrikül hipertrofisi var ise kapak ameliyetı için %30 verileceği belirtiliyor engel oranları cetvelinde.

ayrıca bu ameliyat sonrası ritim bozukluğu ve hipertansiyon ihtimali de oldukça yüksek. bunlar için de ayrıca oran veriliyor. sol ventrikül hipertrofisi ile bilrlikte hipertansiyon var ise %20 bunun için veriliyor cetvele göre.

bentall operasyonu sonrası verilecek oran aslında tamamen kişinin sağlık durumuna bağlı. operasyonu geçiren herkes aynı oranı alacak diye bir durum olmuyor. hangi durumlarda ne kadar oran veriliyor bilmekte ve rapor için başvurulduğunda düşük oran verilir ise doktora bunları hatırlatmakta fayda olabilir.

Sayın hece he cevabınız ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok zor bir operasyon. Allah kimseyi bu duruma gelecek kadar hasta yapmasın inşallah. Sağ salim çıktım. Şükürler olsun. İyileşme süreci oldukça uzun sürüyor tabii.

Ritim bozukluğum ve tansiyon hastalığım da yıllardır var. Yönetmelikte aort greftinin oranı net. Ancak aort darlığından kaynaklı ise diyor. Aort anevrizması belirtilmemiş. Sonuçta anevrizma nedeniyle yine aorta greft takıldı. İşin aslı hekimlerin bu konuda yorumunun ne olduğunu merak ettim.Ben de hangi durumlarda ne kadar oran verildiğini bilmekte fayda görüyorum. Heyette netleşir artık.

Sağlıklı günler dilerim.

operasyonunuzun başarılı geçmesine sevindim. iyileşme süreci gerçekten uzun ve zahmetli oluyor. ama sabırlı ve dikkatli olunursa 3-4 ay gibi bir sürede insan normal hayatına yavaş yavaş dönmeye başlıyor. ben yaklaşık 1.5 yıl önce aort kapak ve damar değişimi ameliyatı oldum ve şu an çok şükür yavaş yavaş spor yapmaya bile başladım. siz de inşallah kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

oranlar konusunda fikir sahibi olabilmemiz açısından, heyet raporunuz netşeltiğinde verilen oranları bizlerle paylaşırsanız sevinirim. sağlıklı günler dilerim.

@smyrna1922,

Aort kapakcik degisimi ve greft icin kardiyolag 10 vericem dedi iyileşmişiniz diyor daha once amaliyatlardan once 30 idi sasirdim dusuk degil mi dedim ustelik kan sulandirici riskim var hep

@perdeci06,

Hocam ef oranınız ve sonraki aort genisligi kacti banda aort kapakcik metal aort damarimda dışardan takildi yani greft bacaktan alinmadi bana yüzde 10-20 dediler sizin ki farkli mi

@hece_he,

Merhabalar yeni üye oldum araştırma içindeyim yazınıza denk geldim. Annemn kağıdında da sol ventrikül konsantrik hipertofisi yazıyor sizin yazdığınız şeyle aynımıdır?

@smyrna1922,
aort metal ve aort grefti ben %10 aldım artık iyileşti gözü ile bakılıyor burda klas 1 2 ve 3 var siz klas kactasiniz raporda

@perdeci06,
raporda kardiyalogun yazdığı notu paylasirmisiniz herkese örnek olur hem muhtemelen ef dusuk orta derecede hala sıkıntı vardı sanırım

@Aliemin,
Benimde bir sorum olacak başına gellen var mı bilmiyorum ama sol kulağım tamamen duymuyor sol gözümde ambliyobi astigmat hipermetrop var. Bunlara daha önceden %21 rapor almıştım bunun üzerine sağ kulak zarı delinmesi, boyun fıtığı ve kalp hava kaçırması eklendi. Kalp kası enfeksiyonu (akut miyokardit enfarktüsü)sebebiyle 7 gün hastanede yattım. Bu durumda %40a ulaşır mı bilgisi olan var mı. Bu hastalıklarla iş bulmakta zorlanıyorum

Üst Alt