Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort kapak yetmezliği nedeniyle takılan metal kapakçık için verilen özür oranı nedir?

sekocan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar 2001 de Geçirmiş oldum aort kapak yetmezliği nedeniyle 2013 de Aort kapak değişti metal kapak takıldı . Amaliyat olmadan önce özür oranım %50 idi şimdi protez kapak oldundan dolayı veya amaliyat oldumdan dolayı özür oranı artarmı ? Ne yapmalıyım Yardımcı olursanız sevinirim .s

arkadaşım özür oranın yükselmesini şuraya bırak düşebilir bile bunun için cetvelde kapak hastalıklarına verilen oranlar görülmektedir eğer ameliyatla sizde bir iyileşme oluşmuş ise oran düşürülebilir yani burda esas olan kalbinizin durumudur eko sonuçlarınıza bakarak cetvelle karşılaştırın burdan bir kanıya varabilirsiniz

Şimdi Şöyle Sonuçta hayati bi risk altında değilmiyiz protez kapak taşıyorum bence artış olabilir die düşünüyorum .

forumda okuduğum kadarıyla protez kapak takılan arkadaşlarımız var aldıkları oranlar ise değişiyor kimi 50 alıyor kimi 30 kimi 10 yani kalbin durumuna göre değişiyor kardeşim

Özür oranınız düşebilir!

Önemli olan kapak takılıp takılmaması değil, sağlığınızın mevcut durumudur. Kapak takılmadan önce "ölme veya çalışamama riskiniz" daha yüksektir. Kapağı bu durumu düzeltmek için takıyorlar. Haliyle daha iyi sağlığınız olursa daha düşük oran alabilirsiniz.

Size mantıksız gelebilir ancak şöyle düşünün; felçlisiniz ve % 80-90 engellisiniz. Sonra size ameliyatla mucizevi bir cihaz takıyorlar ve kalkıp yürümeye başlıyorsunuz. Özür oranınızın ameliyat ve takılan cihaz nedeniyle artması mı, yoksa azalması mı gerekir? Size takılan kapak da böyledir. Kapaktan sonra mevcut hastalık durumunuza göre özür oranınız yeniden değerlendirilir.

Bilgileriniz için Teşekkür ederim . Eski Sağlık bence daha iyiydi şimdi çabuk yoruluyor fazla yüklü iş yapamıyorum tabi daha 7 ay oldu ama inş ilerde dahada iyi olur çok saolun arkadaşlar bilgileriniz için .

arkadaşım eğer raporunu yenilemen gerekecekse zaten doktor ekonu mutlaka çektirip bakacaktır burdan çıkan duruma göre sana oran verecektir eğer değişiklik yoksa aynı oranı alırsın varsada yeni durumun neyse o oranı alırsın burda belirleyici olan aslında ef değeri olabilir

Kapak takılınca sadece nefesin açılıyor, ama hayat kaliten daha fazla düşüyor, devamlı kan inceltici hap kullanıyosun, kan inceliği asabilik ve tahammülsüz lük yapıyor, ameliyattan önce koşamıyorsun ameliyattan sonrada koşamıyorsun. Kazara koşmak aşırı sinirlilik veya ağır bişey kaldırmak metal kapağın aort damarı yırtmasıyla anında ölüm gerçekleşiyor, 3 tane tanıdığım bu şekilde öldü. biri 35 diğerleri 45 er yaşında öldüler.

Kalp kapaklarına düşük oran veriliyor, bir kapak değişen de iki kapak değişende aynı oranı alıyor, her kapak ayrı ayrı değerlendirilmelidir, bakanlık bu konuda çoklu kalp kapak ameliyatı olanlara haksıızlık yapmaktadır

Üst Alt