Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort kapakçığı değişti ve sol gözüm görmüyor. Hangi oranda rapor verilir?

cuneyt561

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm 10 yıldır devletın bir kurumunda geçici göevliyim 2010,da nöbet yerindeyken aniden sol gözüm karardı doktor retina ana damar tıkanıklığı dedi sol göz hiç görmüyor sebep aort kapakçıği iflas etmiş dedi ameliyat oldum metal kapak takıldı bu durumda rapor yüzde kaç olur toplamda tşkl

Kalp Ameliyatları:
A- Kapalı komissürotomi: % 35
B- Kalp kapağı protezi : % 40

Tek gözünüzdeki görme kaybı içinde % 32 oranında rapor alabilirsiniz..

slm işim devlete ait geçiçi 12 yıldır bu işteyim halen devam ediyorum benim merak etiğim toplamda yüzde kaç alırım [kalp için metal kapakçık takıldı açık amliyat,göz ise retina ana damar tıkanıklığı sol görme sıfır] malulen emekli olabilirmiyim

Mesela şu oranlar verilmiş olsa, kalp kapağı protezi için % 40, Göz için %32= % 59 eder.. Bu oranla erken emekli olursunuz. Hastalıklarınıza göre cetvelde bu oranlar veriliyor, ama hastanede değişebilir işler.. Daha az da verebilirler, daha çok da.. Emeklilik meselesinden pek anlamıyorum. Yarım yamalak bir bilgim var, ama kafa karışıklığına sebep olabilir diye cevap vermiyorum. Daha iyi bilen biri cevap yazar size.. Siz hele bir alın raporunuzu daha sonra emeklilik forumuna yazarsınız durumunuzu anlatır bilen arkadaşlar..

benim durumum ortada bu durumda ehliyet alabilirmiyim,anemin yüzde95 sürekli rapuru var sizce ehliyet başvurusu yapmalımıyım

Ehliyetiniz yoksa alabilirsiniz.Monoküler olanlar ehliyet alabiliyor zaten sorun yok.Ama ehliyet raporu için doktora gittiğinizde kalp ameliyatı olduğunuzu söylemeyin.

slm, nasıl oldu bilmem ama tek gözden b sınıfı için sağlk rapuru aldım şimdi 30 haziranda sınav var tşk

Üst Alt