Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort koarktasyon ameliyatı ve sonrasındaki stent için rapor oranım ne olur?

muozdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar 5 yaşında aort koarktasyon ameliyatı oldum şu anda 33 yaşındayım 5 gün önce de ameliyat olduğum damara stent takıldı daralma olduğundan dolayı hipertansiyon çıktı engel oranı nedir başvuru yapsam %de kaç oran alabilirim bilgisi olan varmıdır acaba iyi günler …

Eko yapılmıştır mutlaka Ef değeriniz kaç?

Aort koarktasyonu yaygın görülen doğumsal kalp defektidir..opere edilmiş,stent takılmış.. tatminkar bir puan gelmez.

Tansiyon için evre 1 ise 10 puan evre 2 ise 20 puan..siz yinede Ef değerini bir yazın bakalım.

@muozdemir,

Hocam öle bi tepki verdinki ilk mesajında dedim kötü herhalde içim rahatladı👍👍

Ef 73 çok kişide istenilen ama görülmeyen bir sonuç, yanlış anlaşılmasın..bu olumlu yönde iyi bir sonuç.

Sadece bazen hipertrofik kardiyomiyopati hastalarında anormal yüksek Ef değerleri görülebiliyor..75/80 aralığı gibi.

Sizde böyle bir tanı yok sanırım,mutlaka değerlendirmişlerdir diye düşünüyorum,Ef 73 gayet iyi bir sonuç.

İleri derece aort yetmezlik.

Burada yalnış giden birşeyler var gibi,ileri derece aort yetmezlik,Ef 73?

İLeri derece aort yetmezlik var diyorsun,diğer taraftan Ef 73 ? Rapor için illa Ef değeri sonucu dikkate alınmaz,ancak çoğunlukta puan için Ef değeri referans alınır.

En iyisini seni takip eden doktorun bilir,. Burada sağlıklı bir yorum yapabileceğimi zannetmiyorum, ileri derece aort yetmezlik, kapak defekti,ht..benim bilmediğim diğer hastalıklarınla hepsi bir değerlendirilirse iyi bir sonuç gelir diye düşünüyorum..

@muozdemir,

Son düzenleme:
Geçirilmiş aort kortasyonu tamiri (5 yaş, Amerikan Hast.)
VSD(perimembranöz inlet ,outlet uzanımı)(Spontan kapandığı düşünüldü)(VSA belirgin izlendi,AVP)
AY; önemli Biküspid aortik kapak
TANI : ICD-10
TETKİK : :Ecopirin 1x300 mg, Triplixan tb 1x1
2 hafta sonra çocuk kardiyoloji poliklinik kontrol planlandı, önerilerle taburcu edildi.

[Ön Tanı] - Q21.0 - Ventriküler septal defekt (11/02/2025) : 700600 Transtorasik Ekokardiografi. 13/02/2025
Sonuç: KLİNİK BULGULAR
Yaş, Ağırlık, VYA :33 yaş , 86 kg
Yakınma-Öykü- Özgeçmiş :Erişkin kardiyolojiden VSD , AY tanısı ile tarafımıza yönlendirilen hasta ; TEE ile yapılan diagnostik katater anjiografi sonrası kontrol ekosu Aort koarktasyonu nedeniyle 5 yaşında operasyon öyküsü (Amerikan Hast.) 2 aydır HT nedeniyle coversyl kullanıyor, 10 yıldır kontrole gitmemiş
Fizik Muayene bulguları SpO2 :%98
EKG :NSR :Sol torakotomi skarı , femoral nabızlar palpabl
TRANSTORASİK EKOKARDİYOGRAFİ BULGULARI
Kardiyak apeks, atriyal situs : Sola doğru, atriyal situs solitus
Atriyo-ventriküler bağlantı : Konkordan
Ventrikülo-arteryel bağlantı : Konkordan
Ventriküler loop ve konus Aort-PA uzaysal ilişkisi Sistemik venöz dönüş Pulmoner venöz dönüş : Mutad şekilde
: Anomali yok
: Anomali yok
Atriyal septum
AV kapak (lar)
:Defekt saptanmadı.
: Mitral kapak yapısı normal, darlık ve yetersizlik saptanmadı
Triküspid kapak; yapısı normal, darlık ve yetersizlik saptanmadı
: D-loop ventriküler yerleşim, subpulmonik konus
NUCLEUS - Monad Yazılım & DanışmanlıkVentriküler septum : Perimembranöz inlette outlet uzanımı olan VSA dokusu izlendi, AVP+ geçiş izlenmedi
Sol ventrikül çıkış yolu : Aort çıkıyor. Çıkım yolunda darlık yok. Aort kapağı; Biküspid, Önemli yetersizlik izlendi. Supravalvar darlık izlenmedi.
Aort arkusu : Sol aort arkusu mevcut, asendan aortada anevrizma yok, transvers arkus ve isthmus'da hipoplazi saptanmadı. Geçirilmiş aort koarktasyonu operasyonu; türbülan akım izlendi;
CW doppler ile diastolik uzanımı olmayan 45-50 mmHg gradient elde edildi.
Koroner arterler : Anomali ve anevrizma saptanmadı
Sağ ventrikül çıkış yolu : Pulmoner arter çıkıyor. Pulmoner kapak normal, subvalvar, supravalvar darlık yok
Pulmoner arterler : Ana PA genişliği normal, PA dalları confluent ve darlık yok
Ductus arteriosus : Kapanmış
Perikard : Perikard effüzyonu veya konstriktif perikardit bulgusu yok
Endokard : Endokard'da fibroelastoz, kapaklarda vejetasyon saptanmadı
Myokard : Myokardial noncompaction veya kitle saptanmadı
Ventrikül fonksiyonları : Normal; LV EF%73
Kalp boşlukları : Sol ventrikül hipertrofik izlendi
LVDd: 68 mm LVDs: 38 mm
SONUÇ-TANI :Rekoarktasyona stent implantasyonu (12/02/25, SE)
Geçirilmiş aort kortasyonu tamiri (5 yaş, Amerikan Hast.)
VSD(perimembranöz inlet ,outlet uzanımı)(Spontan kapandığı düşünüldü)(VSA belirgin izlendi,AVP)
AY; önemli
Biküspid aortik kapak
Yorum- Öneri : Medikal Tedavi :Ecopirin 1x300 mg, Triplixan tb 1x1
2 hafta sonra kontrol planlandı.
R101470 BT anjiografi, Torasik aorta 11/02/2025
İstek Notu: Tanısı VSD anjio öncesi
Sonuç: TORAS?K AORTA BT ANJ?OGRAF?
Endikasyon: Tan?s? VSD anjio öncesi
IV kontrast madde verilmesini takiben yap?lan incelemede;
Sol CCA brakiosefalik trunkusla ortak kökten ayr?lmaktad?r.
Asendan aort, arkus aorta ve inen torakal aort normal dolum ve kalibrasyondad?r.
Aort kapak biküspit görünümdedir.
Sol ventrikül boyutlar? artm??t?r.
VSD izlenmi? olup defekt çap? 30 mm ölçüldü.
Pulmoner trunkus, bilateral ana pulmoner arterlerin dolum ve kalibrasyonu tabiidir.
Bilateral akci?er parankim havalanmas? do?ald?r. Aktif infiltrasyon bulgusu izlenmedi.

@OğuzHan112,
Hocam ileri derece kapak yetmezliğinde EF düşük olacak diye bir şey yok. Bu Kalp yetmezliği değil. Kapak yetmezliği farklı...

@muozdemir,

Biz burada gecenin bir yarısı zaman ayırıp sizlere olduğu kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz..sizin çocukca hareketinize bakın!

Ben şuan çok yorgunum..Ef 73 göremedim,daha doğrusu okumadım 🙋

@gannicus,

Kapaktan bağımsız,tamamen aort damarına bağlı aort yetmezlik olabiliyor,ben biraz detaycıyım🙋

Arkadaşlar merhaba 5 yaşında aort koarktasyon ameliyatı oldum şuan 33 yaşındayım 1 hafta önce ameliyat olduğum yere stent takıldı hipertansiyonda var ve ayrıca biküspid kapakçık yapım var epikriz raporunda (ay ileri yazıyor ) engelli raporu alabilirmiyim bilgisi olan yardımcı olabilirmi iyi akşamlar

Üst Alt