Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort koarktasyon, Hiper tansiyon için verilecek rapor oranı..?

mssql

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Sitenin yayın hayatına devam etmesinde katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler.Gerçekten çok faydalı bir platform.Benim öğrenmek istediğim bir kaç konu var.Site içinde aramaları yaptım okudum bu şekilde hastaneye gidip başvuruda bulunmaya çalıştım.
2007 de geçirdiğim bir Aort Korktason ameliyatım var.Aort damarıma bypass yapıldı.
Ameliyat öncesi koldan 23-15 tansiyonum ,ayak bileğinde 9-5 tansiyonum vardı.Ameliyat sonrası ilaç raporuyla aldığım 5 ilacım var.Günde 5 kez ilaç içiyorum ve bu sürekli.Bu şekilde tansiyonum 13-8 efor halinde 15 lere çıkıyor.Mitral kapağımında iki yapraktan oluştuğunu söylemişti doktor.(EF % 65) 4-6 ay arası kontrollerim var takip ediliyorum.Bu gün beykoz devlet hastanesine rapor almak için başvuruda bulundum nisan-2013 e randevu verdiler.Benim tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim bir kaç şey vardı.
Randevu süreci 4 ay gibi bir zaman alıyor mu ?
Daha kısa süreli randevu veren yerler var mı ?
Birde yaklaşık % kaç rapor alabilirim ?
Şimdiden teşekkür ediyorum..

Sizin hastalığınız doğuştan sanırım.. Sakatlık oranı cetvelinde doğuştan kalp hastalıkları için oran verilen tablo ayrı, kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar ayrı. Onun için sizin durumunuzu hangi tablodan değerlendirirler tam emin olamıyorum..

Linkini eklediğim konularda rapor alma süreçlerini paylaşmış arkadaşlar. Fikir olması açısından ekledim..
Ek Bilgi 1: http://www.engelliler.biz/forum/has...egitim-ve-arastirma-hastanesi.html#post952289
Ek Bilgi 2: http://www.engelliler.biz/forum/has...gitim-ve-arastirma-hastanesi.html#post1133705

Doğuştan kalp hastalıkları olanlara sakatlık oranı cetvelinde verilen oranlar;

Klas1 :
A-Grubu:% 5
Fizik inceleme veyalaboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, asemptomatik veya orta derecedeaktivite ile semptomu olmayan NHYA evre 1 hastalar; Bakteriyelendokarditprofilaksisi alan, başka ilaca gereksinimi olmayan, konjestif kalp yetersizliğibulguları ve ağrısı olmayanlar ve Kalp boşluklarında dilatasyon veyadisfonksiyonu olmayan, hafif kapak yetersizliği veya darlığı olan, hafifsol-sağşantı bulunan ( Qp/ Qs < 1.5) hastalar.

B-Grubu:% 10
Düzeltici ameliyatyapıldıktan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.

Klas2 :
A-Grubu:% 25
Fizikinceleme veyalaboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile asemptomatikolanancak orta düzeyde aktivite ile semptomatik olan NHYA evre 2 hastalarveyasemptomları önlemek için diyet veya ilaç tedavisi gerektiren, konjestifkalpyetersizliği semptomları olan veya senkop, göğüs ağrısı, emboli veyasiyanozubulunan hastalar veya kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonuolan,orta derecede kapak yetersizliği veya darlığı olan, orta düzeyde sol-sağşantıbulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1), sağ-sol şantı olmayanlar veya pulmonervaskülerrezistansı artan hastalar ( pulmoner vasküler rezistans; sistemikvasküler rezistansın yarısındanküçük olanlar)

B-Grubu:% 30
Ameliyattan sonrayukarıdaki kriterlere uygun hastalar.

Klas3 :
A-Grubu:% 45
Fizikinceleme veyalaboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile semptomatikolanNHYA evre 3 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ile konjestif kalpyetersizliğisemptomları tamamen kontrol edilemeyen hastalar ve kalpboşluklarındadilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veyadarlığıolanlar, önemli sol-sağ şantı bulunan (Qp/Qs 1.>2:1), ve pulmonervaskülerrezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyük olanlar veyasağ-solşantı bulunanlar.

B-Grubu:% 50
Ameliyattan sonratedaviye rağmen, konjestif kalp yetersizliği semptomları devam eden hastalar

Klas4:
A-Grubu:% 75
DKH semptomları olanveya günlük basit aktivite ile konjestif kalp yetersizliğisemptomları gösterenNHYA evre 4 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ilekonjestif kalp yetersizliğisemptomları kontrol edilemeyen hastalar ve kalpboşluklarında dilatasyon veyadisfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veyadarlığı olan hastalar, önemlisol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1) vepulmoner vasküler rezistansısistemik vasküler rezistansın yarısından büyükolanlar veya sağ-sol şantıbulunanlar.

B-Grubu:% 80
Operasyon yapılmışfakat fonksiyonel klas 3 semptomları devam eden veya konjestif kalpyetersizliği veya siyanozu devam edenler veya kardiyomegali, ciddikapakyetersizliği veya darlığı olanlar veya önemli sol-sağ şantı saptanan,sağ-solşantı bulunan veya pulmoner vasküler rezistansı yüksek olan hastalar.

Hipertansiyon:

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayankişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisivarsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden ikiveya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviyerağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatinve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojikdefisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

3 ay önce randevu aldığım, paşabahçe devlet hastanesinde kurul için doktor doktor gezerek işlemleri tamamladım.Saat 08:00 da hastaneye geldim 08:30 da barkodları aldım ve doktor doktor gezmeye başladım.Tüm poliklinikler bittiğinde saat 11:00 olmuştu.Saat 13:00 da heyet toplanacağı için heyeti bekledim.Heyete girdim ve 20 gün sonra raporumu vereceklerini söylediler.
Burada örnek teşkil etmesi amacıyla kalp ve tansiyonla alakalı aldığım oranları yazmak istedim.
Kardiyoloji : Aort koarktasyon opere edildi.Aort kapakta sorun var.Mitral yetmezlik tanılarıyla. % 45 verdi.
Dahiliye : Hiper tansiyon için % 10 verdi.

İşin en sıkıcı yanı 9 doktor gezerken randevulu hastalara derdinizi anlatma kısmı.Benim gibi biri için çok yorucu bir gün olarak hatıralarımda yerini aldı.

1: Kalp hastalığınız doğuştan mı?
2: Raporu hangi hastaneden aldınız?

45+10=% 51 oranlı rapor almışsınız.. Hayırlı olsun..

Evet doğuştan fakat geç ameliyat olmam sebebiyle kalpte büyümeye yol açmış.Aort kapak ve mitral kapata sorun var.O sebeple bu kadar yüksek oran aldığımı düşünüyorum.Beykoz devlet hastanesinden
Teşekkür ederim.

Tüm hakların değerlendirildiği bir rapor istedim ama sadece kimlik kartı için ibare..

Merhaba,

örnek olarak sabit başlıkta bulunan dilekçedeki gibi bir başvuru yapmıştım. (http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html)

Kurul raporu geldi. Sadece kimlik kartı ibaresi var.
Şimdi vergi indirimi ve işkur için yeniden rapor çıkartmama gerek var mı ?

Yeniden rapor çıkartırken polikliniklere tekrar girmem gerekecek mi ? Yoksa fotoğraf verip kendilerinin düzenlemesini mi bekleyeceğim.Rapor yeni elime geçti yani tarihi yeni.

Bugün özürlü kimliği alabilir ibareli raporumla işkur,sakatlık vergi indirimi,başbakanlık kimlik kartı ve iett ulaşım kartı için başvurdum.
Kimlik kartı için mutlaka hastane onaylı aslı gibidir fotokopisi istiyorlar.
Vergi dairesi için noter onaylı fotokopi.
İett için rapora bakıp geri veriyorlar.
İşkur raporumu alıp taratıp sisteme soktuç

İlk raporumda bilmediğimden dolayı belirtemediğim ek rahatsızlıkları ekletince oranım %64 oldu.

geçmiş olsun bende p.tesi numunede giricem sizce ben kaç alırım

EF 57 + sol ventrikül hipertrofisi + atriyel hipertansiyon + aort kalp kapağı metal kapakla değişti.

52 ile süresiz onaylandı arkadaşlar kapak değişimi 30 + hipertansiyon 10 37 verdiler obezite 20

Mssql

Sen nasıl %45 aldın kalpten sayın mssql kardeş? Acaba bende o kadar oran alır mıyım??

Bende de hafif mitral yetmezliği. Hipertansiyon teşhisi verildi ilac raporunda yazıyor. Arteriyel esansiyel primer hipertansiyon yazıyor.

Kalıcı hipotiroid ve göz olarakta miyop var. Gözden nasıl %30 alabilirim?

Sağ: -7.75 astigmat:-2.00
Sol: -6.25 astigmat: -2.00

Şimdiden herkese teşekkür ederim. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Üst Alt