Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort, mitral yetmezlik, yüksek tansiyon için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

maLColmX06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
aort ve mitral yetmezlik(kalp romatizması) + yüksek tansıyon var hangi oranda rapoar alabilirim?

1- Aort ve mitral yetmezlik için: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-40-ve-uzeri-rapor-verilir-mi.html#post702382
2- Sakatlık oranı cetveli:
PULMONER HİPERTANSİYON
Klas 1:
Asemptomatik; Fizik muayene ve EKO veya sağ kateter ile Pulmoner arter sistolik basıncı (PASB) 30-40 mmHg saptanan ve Pulmoner Hipertansiyon tanısı konmuş hastalar: %10
Klas 2:
Günlük fiziksel aktivitede hafif kısıtlaması olan ( NYHA 2), EKO veya sağ kateter’de PASB: 40-50 mmHg saptanan hastalar: %25
Klas 3:
Günlük fiziksel aktivitede ağır kısıtlaması olan (NYHA 3), EKO veya sağ kateter’de PASB: 50-70 mmHg saptanan hastalar: % 50
Klas 4:
İstirahatte dispne, göğüs ağrısı ve presenkopu olan veya en küçük aktivitelerde semptomları ortaya çıkan (NYHA 4) ve/veya istirahatte sağ ventrikül yetmezliği belirti ve bulguları olan PASB: 70 mmHg üzeri hastalar: % 100

HİPERTANSİYON
Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: %10
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: %20
a) Proteinüri b) Hipertansif serebrovasküler hastalık d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri) e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: %50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)
3- http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

arkadaşlar bir arkadaş vergi indirimine başvurdu kalpten%50 verdiler doktor bu rakkamın üzerine merkez saglık kurulu çıkar demiş bu oran arkadaşa yetiyor fakat endişeli bilgisi olanlar yardımcısı olsun kalp doktoru şöyle bir açıklamada yazmış aso cerrahi tedavi şansı yoktur 200 nt nin altında ıstrahat agrısı mevcuttur saygılar

hacettepe yuksek tansıyonu höz öünüde bulundurmadı sadece kalp romatızmasına % 3o verdı, ankara hastanesı ıse %1o kalbe %1o tansıyona toplmda %19 rapor verdi
iki hastane arasında boyle bı fark olması cok sacma özürlü cetvelinde benım rahatsızlıgımla ılgılı kısımda

Klas 2 hastalar %30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

boyle bı yer varken bana bu oranı vermelerıne çok şaşırdım özellıkle yukar da EF>%60 derken ,benım raporda EF: %65 yazıyo (ankara hast. verdgınde) hacettepenınkınde %55 yazıyo ama hacettepede tansıyona hıc bı oran vermedı bu işin içersınden cıkamadım doktorlar kafalarına göremı rapor verıyolar saglık kurulunda benı gormedıler bıle kapıdan evragı aldılar su gun gel raporu al dedıler sımdı napabılırım ANKARA İL SAĞLIK mudurlgune gıdıp dılıKCE VERSEM oranın degşime sansı varmıdır ozellıkle ıkı hastane arasında boyle bı fark varken?

acıl cvp beklıyorum yarın bu işlere koştrcam...şimdiden tşk ederım...[FONT=Times New Roman][FONT=Segoe UI][/FONT][/FONT]

Geç kaldık cevap vermek için ama... Herkes cetvele uygun rapor vermek zorundadır. Eğer cetvel %40 ve üzeri rapor verilmesini öngörüyorsa, mutlaka il sağlık müdürlüğüne itiraz hakkınızı kullanın.

EF %65 olursa cetvel değeri %30 mu gözüküyor acaba:confused:

aort yetmezligi

Arkadaslar merhaba ben sitede yeniyim.pazartesi rapor icin heyete basvurcamOrta-ileri duzeyde aort yetmezligi, hafif aort darligi ve orta derecede mitral yetmezligi var.cetvele baktim ama anlamadim..acaba % 40 rapor alabilir miyim.rica etsem bilgisi olanlar bana yardimci olabilirmi

merhaba

benim aort kapak değişti EF 60 + sol ventrikül hipertrofisi + artriyel hipertansiyon var %50 mi alırmıyım sadece kalpten?

EF değeriniz iyi durumda onun için %30 hipertansiyon ise %10 olur.

cvp için tşk. %40 yapar düşersede %36 falan yapar yanılıyormuyum?

son bir soru EF %58 çıksa da aynımı sizce?

Benim pulmoner hipertansiyon um spap 55mmhg orta derece yazıyor + triküspit kapak 2-3 orta yetmezlik diyor oranın ne olur acaba.. Teşekkür ederim..

Ef ise %65 çıkmış

Ef ise %65 çıkmış

Sayın oturan bağa..

Üst Alt