Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort yetmezliği kalp ameliyatından yüzde kaç rapor alabilirim?

sefailhan1988

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba kader arkadaaşlarım;

ben 25 yaşındayım 2011 yılında aort yetmezliği 4. dereceden açık kalp ameliyatı oldum. tansiyonum suan 13-8,14-8 civarlarında ameliyat öncesi yüksek tansiyon 19 civarlarındaydı. comadin ilacı kullanıyorum. gecenlerde bir fabrikaya işe girecektim ama ağır ve tehlikeli işler calışabilir raporu alamadım için işe giremedim. bu zamana kadar sağlık problemim olmadı ameliyat nedeniyle ama şimdi engelli raporu almak istiyorum ne yapmam lazım ve sizce yüzde kaç verirler. şimdiden tesekkürler kolay gelsin.

geçmiş olsun kardeşim

şu an tansiyon ilacı kullanıyormusun hipertansiyon varmı.
kalp ef oranın ne kadar bunları yazsaydın.
% 40 civarı bir oran alırsın sanırım.

ef dediğin ne olduğunu bilmiyorum ama aort kapakçığının genişliği 7,1 cm di ameliyattan once suan 5.2 cm civarlarında. ya aynı bnm gibi bir arkadaş vardı ona yüzde 30 ameliyat oldu için 10nda tansiyonda vermişler. tansiyonun yüzde 70 alınınca oluyo sana yüzde 37 hiçbir işe yaramadı diyo yüzde üç nereden alabiliriz. yasa 40 olması için ne yapmam lazım.
bu arada ibrahim kardeşim cok sağol.

sefa kardeş hipertansiyon tedavin devam ediyormu hala?

şayet sol ventrikül hipertrofisi de mevcut ise tansiyondan % 20 alabilirsin.

en son ne zaman ekografi çektirdin.onda yazar ef oranın ejeksiyon fraksiyon diye.

Bu arada kullandığın terimleri bilerek kullanman açısından ejeksiyon fraksiyonu kalbin kasılma parametresidir ne kadar çok kasılırsa o kadar çok güçlüdür ve daha fazla kan pompalayabilir demektir yani dokulara daha çok besin gider daha zeki ve sağlıklı olursun :) tabi bulunduğun ortamdaki oksijen kaliteside en az bir o kadar önemli.

mehmet bey, ibrahim bey dün kardiyolağa gittim. ef 67 çıktı. sonra aortta az bir kaçırma var dedi hiper tansiyon var dedi doktor.

50 ile 70 arası normal kabul edilir. Tabi diğer bulgularda sıra dışı birşey yoksa herşey normal gibi gözüküyor tebrikler daha sağlıklı günlere hep birlikte :) rapor oranı ne olur bilinmez aman sağlıklı olalımda sonra milyar dolarlar versen gelmiyor geri insanlar özürlüsün diye hem küçümseyip hor görüyor hemde dilenci yerine koyuyor, üstelik kimsede kız vermek istemiyor yaşayan ölüyüz mübarek topluma göre bari sağlık sorunu olmasın :)

Üst Alt