Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort yetmezliği nedeniyle engelli statüsünde memur olacak oranda rapor alabilir miyim

wondeer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sevgili üyeler bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var. Yıl 2010 da askerlik muayenesine gittim, orda benim AORT YETMEZLİĞİ çıkdı.Askeri hastanenin raporuna göre 2. dereceden AORT YETMEZLİĞİ izlenmiştir, raporunu aldım.Benim şimdi bu hastalıkla memur olabilmem içine ne yapmam gerekir.Benim hastalığımın yüzdesi kaç olur ve yüzde raporunu nerelerden alabilirim.Memur olabilme şansım varmı bilenler varsa yazarsa sevinirim.Ben şuan Ankara'da yaşıyorum...

İlk olarak bulunduğunuz ilin yetkili hastanelerinden birine başvurabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Tüm haklardan yararlanabilmeniz için % 40 veya üzeri oranlı rapor almanız gerekiyor. % 40'dan düşük olan rapor hiçbir işinize yaramaz.. Klas 2 grubuna giriyorsunuz sanırım, % 30 oran alma ihtimaliniz var.. Tansiyon sorununuz varsa ordan da bir % 10 alırsınız ama kurtarmaz malesef.. Balthazard formülü ile hesaplanınca, 30+10=% 37 eder..

Yinede bir hastaneye başvurun, başka rahatsızlıklarınız var ise onlarıda belirtin.. Sonucu aldığınız zaman lütfen bizimle paylaşın..

Ek Bilgi: ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) hakkındaki detaylı bilgilere şu linkten ulaşabilirsiniz: Özürlü Memur Seçme Sınavı ÖMSS 29 Nisan 2012

Sakatlık oranı cetveline göre hastalığınız için alınabilecek oranlar şöyle:

Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar:

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına görehafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyakapak hastalığı nedeni ilegirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalardaaşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalpyetmezliğine neden olanventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliğihastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P) veventriküler dilatasyonaait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene velaboratuvar sonuçlarına göreorta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veyagirişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlarve kalpte laboratuar testleri ile (EKG,ekokardiyografi vb.) ortaya konmuşdilatasyon/hipertrofi varlığna rağmensistolik fonksiyonların normal olması(mitral yetersizliği hastalarında EF>`,aort yetersizliğinde >U, diğer durumlarda >P).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veyalaboratuvar sonuçlarınagöre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeniile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmişhastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvarbulguları ile ortaya konmuş solventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma(mitral yetersizliği hastalarında EF0-`, aort yetersizliğinde 0-U, diğerdurumlarda 0-P).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veyalaboratuvar sonuçlarınagöre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmişveya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartlarınvarlığı; NYHA Sınıf 4semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuşciddi ventrikül fonksiyon(EF<0)

Astımda vardı 5 seneye kadar onun yüzdesi ile ikiside %40 ederse ne yapmam lazım nerelere başvurmam lazım memurluk için teşekkürler cevaplar için.

Ben Kalpkası hastasıyım yani, kalp kaslarım %70 olarak net ölü durumda, verdikleri rapor %60.

Akciğerlerim %100 kapalı durumda ve %60 rapora dahil.

Rapor sebebini bilemiyorum ne amaçla alıyorsun, fakat şunu diyebilirim eğer sadece rapor maksadın var ise net sonucu al, ben roporla haklarımı isterim diyorsan, sakın bulaşma, kalp kası hasatayım haklarımı isterken hastanelerde 3 defa ölümden döndüm, işkenceden farkı yok.

Fakat AKP tanıdıkların var ise, açıkcası forumda %40 raporla krallar gini her haktan sonuna kadar yaralanan AKPlilerden fikir alabilirsin.

Siyasi partilerle alakam olmadığı için, Devlet tarafından fişlenmiş bir Engelli olarak yazdım.

Aort Yetmezliği %30 Ankara Atatürk Hastanesi'nde

Benim 2. dereceden Klas2 Aort Yetmezliği yani kalp kapakçığı hastalığım var.Sincan Devlet Hastanesi yüzde 30 verdi.Astım, içinde başvurdum ama oran vermedi, Sincan Devlet Hastanesi.
Atatürk Hastanesi'ne itiraz ettim orada tanıdığı olan varmı acaba
Önceden astımım vardı ama geçdi oran vermezler herhalde bu hastalığada başka hastalığım yok
Ben nasıl bunu yüzde 40 çıkarabilirim göğüs doktoruna rica etsem bile vermez.
Nasıl yapabilirim tecrübeleri olanlar lütfen yardımcı olabilirmi,
Ben iş bulamıyorum bu hastalığım yüzünden,
Yarın yine gideceğim Atatürk Hastanesi'ne

Astımım vardı doktora söyledim.Üfleme testi yaptırdı ve bişey çıkmadı yarın yine göğüs de muayene olcam yüzde 10 oran nasıl alabilirim başka hastalığım yok, lütfen yardım edin iş bulamıyorum...

eğer sadece bu rahatsızlığınız varsa yapacak bişe yok alacağın oran değişmez ancak başkarahatsızlıklarında varsa ekletebilirsin şunu sorayım aort yetmezlikten 30 aldıysan eğer kalp hastalarına genelde tansiyondanda oran verilir bunu doktorona söyle ancak ordanda 10 puan alırsın ama gene yetmez

cok teşekkür ederim @sarasota abi cevabın için @officer @OturanBoğa @Ufukalp Bacıbey başka bir hastalığım yok 9 yere muayene oldum yarın atatürk hastanesindeki kardiyolojiye gitcem yine başka nasıl alabilirim yüzde 40 ben sadece işe girmek istiyorumm 2 arada kaldım normal başvuru yapınca kalp hastası diye almıyorlar engelli olarak yüzde 40 istiyo bütün heryer bana bir yol tavsiye edin lütfen 2 senedir issizim bunaldim artık

Bimer'e yazdım, Cumhurbaşkanlığı'na yazdım işe giremiyorum hastalığımdan dolayı diye ama kimse tınlamıyo herkes keyfine bakıyo, benim yaşımdakiler nerdeyse hepsi çalışıyo acayip derecede bunaldim en sonunda intihar ettircekler bana...

Son düzenleme:
@vondeer
Seni çok iyi anlıyorum ama mevcut rahatsızlıklarınız oran için yeterli olmayınca yapacak bir şey kalmıyor ki, keşke elimizden bir şey gelse...
İsterseniz psikiyatriden oran almaya çalışın. Doktora rahatsızlığınızın ve içinde bulunduğunuz durumun psikolojini olumsuz yönde etkilediğini, sürekli ölüm,intihar gibi şeyleri kafanızdan atamadığınızı vs şeyler söyleyin. Denemekle bir kaybınız olmaz.

Ufukalp dün yani çarşamba günü söyledim Ankara Atatürk Hastanesi'ndeki psikiyatri ile derdimi anlattım yine olumsuz oldu başka yöntemler varmı dır lütfen yardımcı olur musunuz?

Şayet oran alabileceğiniz başka rahatsızlığınız yoksa malesef yapabilek bir şey yok.

Bizleri topluma kazandırmak yerine tam tersi yasa ve kurallar koyuyolar hayattan soğutuyorlar.Ne yapacağımı bilmiyorum yaşamak istiyorum bende nefret ediyorum beni hayattan bu kadar soğutmayı beceren insanlardan hasta doğduysam benim suçum ne inşallah sizlerin başına gelmez böyle bir durum nefret ediyorum insanlardan illaki kendi yaşamımızı birilerinin kazancı sayesindemi olsu n bende çalışmak istiyorum lanet olsun böyle yasa çıkaran insanlara

wondeer aynı sıkıntıları bende yasadım. 27,06.2014 gecen sene yanı 1 sene olcak aort kapak amelıyatı oldum. metal protez kaak takdılar.ilk önce amelıyat olmanı tavsıye ederım. kireclenmeler olusuyor yoksa kapakcıgında.tedavisini olmalısın. iş konusunda engel konusunda aynı sekılde bende sıkıntılar cektım. ve banada sana verdıklerı gıbı 30 verdıler.ve bır ısımede yaramadı acıkcası. ve suan yenı bır hastalıkda mevcut oldu. üretra darlıgı olusdu.ılk amelıyatı oldum acık amelıyat. amaa oda fayda etmedı sımdık ıkıncı amelıyat hazırlıklarını yaptım ve amelıyat ıcın cagırmlarını beklıyorum. ve bu hazırlıkları yaparken hoca engel durumumu anlattım. ve bu son hastalıkdan da oranla 40 gecebılcegımı soledı. hayırlısı. ( AORT AMELIYATINI GERCEKLESTIRMELISIN ) SAGLIKLI GUNLER DİLERİM

EKO cihazları hakkında bilgi verir misiniz?

Bende askeriyenin raporunda 2.derece aort yetmezliği çıktı. Sağlık kurulu raporuna başvurdum, ilk olarak şubat ayinda Ankara Sincan Devlet Hastanesi'ne gittim buradaki eko cihazı yeniydi yani yine 2.derece aort yetmezliği çıktı. Ankara Atatürk Hastanesi'ne haziran ayinda itiraz ettim rapora muayene olduğumda bende 1.derece aort yetmezliği çıkardılar nasil oldu anlamadım bu hastanedeki eko cihazı eski cihazlardandi simdi ben nabacam iş de vermiyolar bana kalp hastasi olduğum için raporum kesin düşük çıkacak ben bi yüzde 40 alamadim

arkadaşım 2i derecede olsa zaten gene alamassın 40 oranı burada ef değerlerinde önemli senin bu durumda eğer ef değerlerin normal düzeydeyse alacağın oran sadece 10 olur

Üst Alt