Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort yetmezlik ve hipertansiyon için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

maraton

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende Hipertansiyon, 2 derece aort yetmezliği,hafif mitral yetmezliği,mvp,sol ventrikül hiperterofisi ve sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu var. sağlık kurulundan yüzde kaç oranında rapor alabilirim. Heyete girdiğimde bana sadece mvp ve tansiyondan 19 puan verdiler. Diğerlerinden puan verilmiyor mu? yardımlarınızı bekliyorum.

[SIZE=3][FONT=Calibri]PULMONER HİPERTANSİYON
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Klas 1:[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]Asemptomatik; Fizik muayene ve EKO veya sağ kateter ile Pulmoner arter sistolik basıncı (PASB) 30-40 mmHg saptanan ve Pulmoner Hipertansiyon tanısı konmuş hastalar 10
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Klas 2:[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]Günlük fiziksel aktivitede hafif kısıtlaması olan ( NYHA 2), EKO veya sağ kateter’de PASB: 40-50 mmHg saptanan hastalar 25
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Klas 3:[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]Günlük fiziksel aktivitede ağır kısıtlaması olan (NYHA 3), EKO veya sağ kateter’de PASB: 50-70 mmHg saptanan hastalar 50
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Klas 4:[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]İstirahatte dispne, göğüs ağrısı ve presenkopu olan veya en küçük aktivitelerde semptomları ortaya çıkan (NYHA 4) ve/veya istirahatte sağ ventrikül yetmezliği belirti ve bulguları olan[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]PASB: 70 mmHg üzeri hastalar 100
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]HİPERTANSİYON
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Klas 1:[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Klas 2:[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
[/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]1.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)[/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]2.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi[/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]
Klas 3:
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50[/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]
1.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)[/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]2.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <P olması)[/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]3.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit[/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]4.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Sol ventrikül hipertrofisi[/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3]5.[/SIZE][/FONT] [/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]Hipertansif retinopati (evre 3-4)[/FONT][/SIZE]

Hipertansiyon için çok teşekkür ederim. diğerleri hakkında da bilgilerinizi bekliyorum.

kalp yetmezliğine kaç puan veriliyor bilginiz var mı?

Sakatlık oranı cetvelinden kalp yetmezliği için alınabilecek oranlar:

Kalp Yetmezliği:

EVRE I:
Fizik muayene veekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–Ihastalar: % 10

EVRE II:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar: % 30

EVRE III:
Fizik muayene veekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar:% 50

EVRE VI:
[FONT=&quot]Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalpyetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu % 30’un altında olan veya NYHAsınıf –III-IV hastalar:% 100

Not: Her iki hastalıktan alacağınız oranlar balthazard formülü ile hesaplanır..[/FONT]

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Birde şu 2 derece aort yetmezliği ve hafif mitral yetmezliği için kaç puan veriliyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkür ederim.Diğerleri hakkında bir bilginiz var mı?

Bu çizelge yeni mi? bu çizelgeye göre benim % 40 üzeri almam gerekiyor. neden 19 vermişler anlamadım.

Özürlü raporu hakkında

OTURANBOĞA Sizden bir ricam olacak. konu şu;7 ay önce özürlü raporu aldım(%31) şimdi il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim.ikinci hastaneden (%60)aldım. Beni sağlık müdürlüğü tekrardan hakem hastaneye gönderecek mi? Yoksa bu yeterli mi?

Hastanenin verdiği rapor ile itirazınız üzerine verilen yeni rapor arasında fark olduğu için il sağlık müdürlüğü sizi hakem hastaneye sevk edecektir.. Hakem hastaneden çıkan sonuç kesin olacak..

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz:

MADDE 10– (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporuisteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilközürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilinsağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kuruluraporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeyeyetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ileitiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde iseözürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2)Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Bacıbey, ilgin için çok teşekkür ederim.

şafak bey geçmiş olsun öncelikle.girişimleriniz nasıl sonuçlandı acaba son durum nedir rapor oranınız da?
bende hemen hemen sizinle aynı durumdayım ve rapor için başvurmayı düşünüyorum.
bilgi verirseniz sevinirim...saygılar

Üst Alt