Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Apartman görevlisiyim. Sakatlık raporunu nasıl alabilirim?

merdemözkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tahmini % 30 ile 50 arasında rapor alabilirim diyerek dün vergi dairesine gittim. vergi dairesi apartman görevlilerinde vergi kesintisi olmadığından vergi indiriminden yararlanamaz ve bundan dolayı kurum olarak sizi vergi indirimi için hastaneye sevk edemeyiz dedi yanlız ben vergi indirimin den yararlanmak için değil 7 sene sonra şartlar olgunlaştığında % 40 rapor ile malül emekliliğimi isteyecektim. zannetersem vergi indirim alan kişi 3-4 senedene sonra bile şartlar olgunlaştığında tek dilekçe ile emekliye ayrılabildiğini biliyorum bu nedenle vergi indirimi için kurum ve hastane arasında onaylı iştişareli rapor istiyecektim.

Kurum bana bağımsız hastaneye müracat edebilirsiniz dedi.

Bağımsız yaptığım raporun bir geçerlilik süresi varmıdır.

% 40 rapor ile ne gibi faydalardan istifade edebilirim

Bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz.

bildiklerimi yazayım; % 40 raporla engelli kadrosundan yararlanabilirsiniz.
başbakanlık özürlü kimlik kartı alabilirsiniz.
erken emekli olabilirsiniz.
ömss sınavına girip memur olabilirsiniz..
aklıma gelen bunlar...

Rapor alsanız da sakatlık indirimi için vergi dairesine başvuru yapamazsınız. Başvuru yapabilmek için sgk'LI olarak başka bir işyerinde çalışmanız lazım. 10 günlük sigortalı olmanız bile yeterli. O 10 gün içinde defterdarlığa gidip sakatlık indirimine başvurabilir, hastaneye sevk alabilirsiniz. Sonra o işten ayrılsanız bile fark etmez...

Ve, sakatlık indirimini hak ettiğinizde evet, sgk'dan erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz günü gelince

2008_oncesi.PNG

Üst Alt