Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Apartman Hayatının Zorluğu...

Tuba

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar apartman hayatını yaşamak ne kadar da zor. Apartman giriş-çıkışını, asansörü birlikte kullanmak zorunda kalıp, alınan kararlar seni zorlasa da çoğunluğun kararı geçerli oluyor.
Geçen yaz bizim apartman girişine çoğunluğun kararı ile mermer döşendi. Bu yılda mermerin üzerine bir halı serdiler. Kas hastası olan arkadaşlar beni anlayacaklardır; ayakta bile zor dururken apartmanın kapılarını açıp kapamak bir meseledir çünkü kapı çok ağırdır. Bir de yere halı serdikleri zaman giriş-çıkışlarda ciddi anlamda düşme risk oluşturur.
Bu halıyı kaldırmalarını rica ettik. Fakat apartman yönetmeliğine göre ‘’eğer birisi kar-buz sebebiyle kayar düşerse yönetimin sorumlu tutulduğunu’’ belirterek halıyı kaldırmadılar. Biz de henüz kar yağmadığını, yağdığı zamanlarda tabii ki serilebileceğini söyledik. Ama maalesef.
Gerçekten çok üzüldüm insanların tavırlarına. Şu anda onlar seriyor, biz kaldırıyoruz. Böyle durumlarda yok mudur yapacak bir şeyler?

O düşenlerden birisi siz olursanız, bu kez 'halı' yüzünden olursa, bundan kim sorumlu tutulacakmış??

Bence halı yerine halı ebatlarında mermerler sökülüp, kayma yapmayacak bir taş döşense örneğin, çok daha güzel olur... Tabi bu ne kadar mümkündür değildir bilemiyorum, ama teklif edilebilir belki.... tek aklıma gelen bu oldu şimdi.... Çoğunluğu arkanıza almanız gerekiyor tabii ki bunun için, illaki kötü birşey başa geldikten sonra mı yapılacak birşeyler.... Bizim milletimizi anlamak zor:) Halının kenarına basar yine düşer başına kötü birşey gelebilir, olmaz diye birşey yok ama, illaki canımızın yanması gerekiyor bir kere... Dilerim sizden uzak olur bu söylediklerim...

Anlamazlar arkadaşım. Ne zamanki başlarına gelir o zaman öğrenirler.

Tuba;

sizlerin sadece karlı ve buzlu havalarda düşme riks'iniz var, ama benim her an düşme risk'im mevcut. ''ben düşersem, halıyımı yoksa yönetimimi sorumlu tutacağım'' derseniz belki sonuç alabilirsiniz.

ayrıca, ''bina girişleri engelliler için uygun hale getirilecektir'' diye bir kanun var. gerekirse mahkemeye gitmeyi düşündüğünüzü söyleyin.

En zoru da boş kafalı ve boş yüreklilere laf anlatmak olsa gerek. Bir gün bunlar bir kalp krizi geçirir, ya da ufak bir ameliyat... Bakışları değişir, peşinden dolanır, anlayış abidesi kesilirler. 3 gün sonra da biraz belleri doğrulunca boş beyin ve yürekler yine tınlamaya başlar.

Tubacığım bizim apartmanın içide dışıda mermer.Neyseki bizimkiler halı sermeyi düşünmediler.Hoş karlı buzlu havalarda keşke bir halı olsa diye düşündüğümde oluyor.Mermerin üstüne kar yağınca nasıl kaydığını tahmin edebilirsin.Ama kar buz olmadığı zamanda halı olursa düşme riski her zaman mevcut olacak ayakkabılarımızı tutuyor takılıp düşme riskini artırıyor halılar.Keza iş yerimde bir kısım laminant bir kısım halı ve ben o halı olan yerde ayakkabım takıldı ve düştüm kötü bir şekilde.Bir kas hastası için yaşam alanındaki minimal düzeyde değişiklikler bile hareketlerini ciddi kısıtlayıp zorlayabiliyor.Apartman sakinlerinin de mantıken kim zorlanıyor ise ona uygun düzenleme yapması gerek ama dediğin gibi başına gelmeyen veya yakınında yaşamayanlar için empati yapmak söz konusu değil...

adem76;

Çok doğru söylemişsin.
Kas hastası olmasam da sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim için de halılar sıklıkla düşme sebebi oluyor :(
Benim aklıma gelen ise; yönetiminize yazılı olarak dilekçe vermeniz; dilekçede engel durumunuzdan dolayı halının sizin düşmenize sebep olabileceğini, bu konuda yönetimi uyardığınızı , gerekli önlemleri almaları istediğinizi, halı sebebiyle düşmeniz ve zarar görmeniz halinde de bundan uyarmış olmanıza rağmen gerekli düzenlemeyi yapmadığı için yönetimi sorumlu tutacağınızı ve ilgili yerlere başvuracağınızı belirtin. Dilekçeyi 2 nüsha hazırlayın, ekine engelli raporunuzu koyun; bir nüshasını onlara verin, diğer nüshasını ise "teslim alınmıştır " diye yönetimden imzalmalarını isteyin.
Böyla yazılı dilekçe olması belki etkili olabilir???

Mesel halı değil insanlık meselesi.
Karşı taraf insani duygulara sahip değilse seni anlamaları mümkün değil.

Noterden apartman yönetimine durumunu açıkça belirten(ekinde raporunda olsun) ve girişin uygun hale getirilmediği ve
düşüp zarara uğradığında sorumlu tutulacaklarını cezai ve tazminat haklarını kullanacağını belirten bir protesto gönder.

Gelde yaşa gelde yaşa gelde yaşa dünyada.
Gelde yaşa dünyada böyle insanlar varken...

ne desem ki ancak yaşayan bilir.değene daş gibi değmeyene düş gibi derler bizim buralarda.
apt yönetimi belki söyledıklerınde haklıdırlar ama kolaylıkta yapmaları lazım.

bi yerlerden bi kaç adam tutup o apartmana halı serenleri eşek sudan gelene kadar dövtürteceksin ,bak nası adam oluyolar o zaman benim apartmana benim iznim dışı halı malı serecekler o halının her metrekaresini yediririm onlara

UnFeeLinq;

Giderli çocuk sen neden bana taktın ki ,latife yaptık şurda :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. O kadar zor çözülüyor ki bazı sorunlar. Karşındakiler cahil hele bir de bu kadar vurdumduymaz olursa. Geçen bu süreçte bolca negatif enerjimi gönderdim. Siz de amin deyin ki, herkes yaşattığını yaşasın bir gün. :)

tuba; geri kafalı olanlar başlarına bir musibet gelmedikçe bizi tınlamazlar. kas hastası değilim ama mermer ,laminent de halı olunca ben de çok düşüyorum. düşünce ama hemen kendimce çözüm alıyorum ailem saolsun yardımcı oluyor. en güzeli kendi evin olacak ama herkeste de olmuyor mu maalesef:(

Üst Alt