Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Apartmanlarda hayvan bulunması yasak mıdır?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
Slmlar arkadaslar apartmanda ve bahçesinde köpek v.b. gibi hayvanların bulunması kanununa göre yasakmıdır ? şayet apartman sakinleri sesten dolayı şikayetçidir,bilgisi olanlar cevaplasınlar lütfen . Tşkrler.

yasak değil diye biliyorum ama aralarında imza toplanırsa evi bile sattırırlar isterseler

Evde hayvan beslemek yasak değildir.

Eğer Apartman (veya site) ilk yönetim planında hayvan beslemeye karşı bir yasak belirtilmemiş ise hayvan beslenebilir.

ANCAK;
Ne tür hayvan beslenirse beslensin burada önemli olan hayvan beslemenin komşuları rahatsız etmemesi ve onların haklarını engellememesi durumudur.
Örneğin, tavuk besleyeceğim diye bahçeye kümes yaparsanız komşularınızın bahçeyi kullanmasını engellersiniz. Veya sürekli havlayan bir köpek rahatsızlık verir.

Bu durumda hayvan besleyen kişi hakkında dava açmak ve rahatsızlık yarattığını ispat etmek gerekir.

Kanunen yasak değildir.
Ancak apartmanın tapuda kayıtlı Yönetim Planına hayvan beslenemez diye madde yazıldığı ise o zaman yasaktır.
Bu yasak Apartmandaki herkesi kapsar.
Ben site yöneticisiyim. Yönetim planına bu maddeyi koydurdum. Bizde yasak.

hayvanları çok severim bende van kedisi besliyorum gerçekten neşe kaynağı türünden dolayı eğitimi çok rahat çok nadir(kumu kirlendiğinde yada maması bittiğinde) miyavlar onuda aynı oda da değilseniz duyamazsınız tüm bunlara rağmen sonuçta hayvan bu strese girdiği zamanlar baş etmek çok zor ve bu sadece kedi siz köpekten bahsediyorsunuz apartman hayatında ne yaparsanız yapın o köpeğin strese girmesini engelleyemezsiniz haliyle hayvan sürekli havlayacak hele birde eviniz camiye yakın veya ezan sesi duyuluyorsa sabah ezanında doğası gereği köpek susmaz siz komşunuzun yerine kendinizi koyun komşunuzun köpek beslemesini istermisiniz ben şahsen buna izin vermem

Hayvan derken üst katımdaki insan görünümlü dahilse serbest uzun yıllardır tepinmekte üstüne üstelik yaşıda bayaa büyük küçük olsa anlıyacamda ahırmı dairemi henüz çözemedim :)

Aslında hayvanlara hiç yaşam hakkı tanımıyoruz her yer beton...köpek havlasa nolcak yapabildiği tek şey bu zaten... Ne var biraz daha toleranslı olsak, belli müddet sonra sese alışıyor insan, arka plan gürültüsü gibi geliyor.

İş genelde köpek havlamasıyla kalmıyor,maalesef çoğu hayvan sahibi sorumsuz benim köpeğim bir şey yapmaz havasında hayvanları salıyorlar,yapsada sen bir şey yapmışsındır ondan havlamıştır saldırmıştır değip zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar.Bizim sokakta şöyle bir olay oldu yeni bir kiracı taşındı köpeği sürekli salık gelene geçene havlıyo gittim uyardım bak bu böyle olmaz dedim gider birinin hastasına saldırır adam kalp krizi geçirir gider yaşlı birini kovalar düşer kalçasını kırar dedim dinlemedi,en son roman birinin çocuğunu kovaladı bunlar 40-50 kişi bu kişinin işyerine bi saldırdı cam çerçeve kalmadı,kısa süre sonrada taşındı gitti.

Üst Alt