Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Apne ve bel fıtığından %38 oran verildi. Ne yapmalıyım?

Kralankaralı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Apne ve boyun fıtıgından 38 de kaldım belgıtıgı ve astıma puan vermedi itirazmı edeyim yoksa belli bir bekleme süresi varmı son yönetmelik nedir bilen varmı

Bide kalpte ritim bozukluğundan ameliyat olmuştum aplasyon onada puan veriliyormu konuya hakim olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

apne dediğiniz uyku apnesimidir? ahi dereceniz neydi? kaç oran verildi? ben uyku apnesi ve bel fıtığından %41 ile emekli oldum. bel fıtığınız varsa enaz 8 oran almanız gerekirdi. Kralankaralı

Ahi 36.69 agır uyku apnesi bel fıtıgı bar bide boyun kemigi düzleşmesi var kalp ritim hızlanmasından dolayı aplasyon var ama bunu dahil etmemiştim puan verildigini bilmiyordum 38 sürekli raporum maliyeden çıktı şimdi ben itiraz mı etsem yoksa bekleyip yeniden rapor için sıfırdan müracaatmı yapsam yeniden sıfırdan müracaat için ne kadar zaman beklemeliyim raporum sürekli oldugu için sürekli bidaha rapor alamammı yardımcı olursanız sevinirim

uyku apnesinden 35 oran cepte zaten. size %7 oran kafi gelecektir.tekrar rapor için 6 ay geçmesi gerekir. Kralankaralı

Sağlık bakanlığı nı aradım yetkili arkadaş bana raporun sürekli beklemenin anlamı yok itiraz et müracatını yap dedi benim düşüncemde 6 ay beklemek ti fakat yetkili bana 6 ayda beklesen yine itiraz etmen gerekli diyor itiraz etsemmi yoksa 6 ay beklesemmi bekleyince 40 üzeri alırsam hakem hasteneye gönderrlermi yoksa 6 ay bekleyince herşeye sil baştan girme hakkım doğuyormu teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için

6 ay sonra sil baştan olacak. gerçi itiraz halindede tekrar aynı işlemlere başlayacaksınız. memur doğru söylemiş. beklemeyin bence.il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verip tekrar başka hastaneye sevk olacaksınız. oradan alacağınızı rapor sonucu farklı çıkması halinde son kez hakem hastanesine sevk edileceksiniz. hakem hastanesinin vereceği rapor geçerli olacaktır.
Kralankaralı

İtiraz edin kalbi niye sölemedinizki

Banada belden verdi sadece oran

Ayrı ayrı vermedi yazmadıda zaten

Astımında oranı var hangi bölüme girdiniz göğüs bakıyo

Gögüse gittim ama sigara içmesigim için akcigerlerin temiz çıkıyo diye vermedi fakat benim bronşlar tıkalı 4 yıldır raporum var

Hakem hastene çok oran kırıyor dediler bende çekiniyorum haksızlık yapıyor diyorlar

Çok saçma demiş doktor astım sigarayla olmuyoki alerjik hastalık

Keyfi davranmış

Hangi hastaneden aldınız

Astım için ilaç kullanıyonuzmu kalıcı astım

Dışkapı hastanesi
Aplasyon için puan veriliyormu ritim bozuklugundan ameliyat olmuştum şimdi sıkıntı yok ama

Verebilir bende mevkiden aldım

6 ay sonra sil baştan müracaat yapınca itiraz gerekiyormu 40 üzeri alırsam tekrar hakem hastaneye gönderiyorlarmı yoksa şimdiki rapora itiraz edincemi hakem hasteneye gönderiyorlar bilginiz varmı

Yok gerekmiyor

Gdip başvuruyon

6ay sonra geçersen raporu kullanabilrsin

Kralankaralı öncelikle geçmiş olsun öncelikle neden kalpteki ritim bozukluluğunu belirtmeniz kalp hayati bir organ en az %10 veriliyor tıptaki adı aritmi ablasyon oldugunuz için %20 bile verilebilinir ağıruyku apnesinede 35%veriliyor boyun fıtığına size %5 vermişler buyüzden %38kalmışsınız bence zaman kaybetmeden itiraz edin ve ritim bozukluluğunu belirtin %40 geçersiniz elinizde ne kadar ablasyon oldugunuza dair belge varsa yanınıza alın kardiyoloji uzmanı oran verecektir size ben aldım.

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için hastaneye gittim iki seçenek var dedi ya sağlık bakanlığı an itiraz yada hangi bölümden düşük aldıysan 13 maddeden aynı bölümden tekrar itiraz et yeniden muayene ol hastalıkların Vasra’da eklet dedi şimdi ben Ne yapayım hangi yol daha uygun 6 ay bekleyip ye tekrar muayene sil baştan yokmuş artık sence ben ne yapayım
teşekkürler

Merhaba bende erken vuru var %10 kalpten aldim sizinde oran almaniz gerek

Vergi indirimi

Vergi indirimi yeni yönetmelik hakkında bilgisi olan varmı neler değişti 6 ay bekleme olayı kalkmış saglık kurulu bana öyle söyledi onlarda tam bilmiyor bilen varmı ben 38 de kaldım yeni hastalıgım çıktı hepsi bir havadan konuşuyor

Kralankaralı yönetmenlik değişmedi asılsız bir haber hala engelli belirlemede oran aynı cetvel kullanılıyor rahatsızlığınız arttı diye başka bir hastaneden tekrar baş vuran bilirsin

Umut teşekkürler kardeş hastane kuruluna 6 ay bekleyip yeniden başvuru yapabilirmiyim dedim yönetmelik degişti ya itiraz yada yeni hastalıgın varsa sağlık bakanlıgından sevkle oran aldıgın veya alamadıgın ekli hastalıgının oranı arttıysa 13. Maddeye istinaden sevk ettireceksin kendini dediler doktorlarda kolay kolay sevk etmiyor sağlık kuruluna

Üst Alt