Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alacak kişilere ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

ALİ57

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar günümüzde araba çok önemli hepimizin bildiği gibi hele biz özürlü olan kişiler için hiç vazgeçilmez birşey.
Ben mesele bir araba alsam ne tasfiyede bulunursunuz?

Mesela benim istediğim özellikler şöyle olmasıdır.
1. dize
2. otomatik vitesli
3. belki de en önemlisi az yakması
4. görünüşü ve tabiî ki ikici elde yok pasına değer kaybetmemesi.

Arkadaşlar böyle özelliklere sahip olan araba varmadır? Sizlerinde tasfiyesini rica eder.

Dizel olması beraberinde az yakmasını ve Türkiye şartlarında (şimdilik) ikinci elinin de hızlı olması anlamına geliyor zaten.beklentilerinizi bu kadarla sınırlandırırsanız nerdeyse her araba sizi memnun eder.sadece dizel ve otomatik veites olması kafi gibi.
Mesela aracı kaç kişi kullanacak?
ikinci el mi olacak sıfır mı?
bagaj kapasitesi nasıl olmalı?tekerlekli sandalye vs konulacak mı?
Yılda ortalama kaç km yaparsınız?
Araç kullanım tarzınız nasıl?klasik tam otomatik size yeter mi yoksa tiptonic olsun vites atmanın da tadını mı çıkarayım dersiniz?

O olacak ve en az 4 kişilik olacak ve fiyatı da çok uygun olmalı çünkü kendi arabamı satınca çok fazla bir şey ödemek istemem sonuçta aile geçindiriyoruz hepimiz.

Fiat bravo var 120 hp.Dizel.Az yakar güzel gider.Tipi de içi de gayet güzel.Ama Fiat.bakımını adam gibi yapıp araçla ilginemezsen yavaş yavaş dökülür.Ama bakımı da parçası da ucuzdur.hb araç oldugu için bagajı küçük gelebilir.Ayrıca ikinci el de kaybettireceği de kesin.Ama ne yalan söylim tipi ve motoru çok güzel.

Golf...akranları arasında biraz pahalı gibi(53.600).düşük bütçeye sahipseniz eğer o paraya bi üst segmente geçmek isterim diyebilirsiniz.Akıllara zarar bi şamzımanı var.Zaten aracın benim açımdan en büyük albenisi bu.İkinci eli ise inanılmayacak kadar iyi.Çok güzel araba ama o fiyata o donanımda alınır mı tartışılır.onun yerine jetta tercih edilebilir.

jetta...105 hp DSG şanzıman.az yakar.ikinci eli inanılmaz güzel.47000 civarına çok da donanımlı olmayanı alınabiliyor.Yüzü biraz eskidi gibi.Muhtemelen 1 yıl içinde yeni bi makyaj yiyebilir.bu da ikinci eline yansır ancak sonuçta VW.ne kadar deger kaybedebilir ki bu ülkede?

Polo...Minik Golf de diyebiliriz.önden çok benziyor golfe.vw oldugu için ikinci eli de çok güzel.Ayrıca uzunca süre yüzü değişmeyeceği için bu durum da degişmeyecek.DSG şamzımanla alınabiliyor.fiyato 40000 e yakın ancak neredeyse herşey opsiyonel.Yani bomboş bi araç.ben olsam almazdım.

C4...genişce bi araba.110 hp oldugu için üzmez.43-44000 civarıydı.ikinci eli konusunda bi bilgim yok ancak gidişinin hiç de 110 luk makina gibi olmasıgı söyleniyor.

308...307 deki kronik sorunların çözüldüğü söyleniyor.Araç cidden çok ama çok az yakıyor.peugeot konusunda takıntılı olmasaydım sanırım alabileceğim bi araç olurdu.ikinci elinde de çok kaybettirmez.45000 civarı fiyatı var.

Auris-Toyotanın dillere destan sağlamlığını söylememe gerek yok sanırım.Şimdi bunu unut ve bu araçtan uzak dur.

Corolla- tam otomatiği çıktıgında alınabilecek en iyi araba.şuan kullandıkları çakma otomatik sisteminin iyi olmadıgı söyleniyor.Ancak tekerlekli sandalye kullanmıyorsanız almanız gereken araç budur.Üzmez sizi.

astra 1.3 dizeller falan var ama kim ne derse desin o kasaya o motorun düşük oldugunu düşünüyorum.Ayrıca aracın içinde telefonu vs koymak için adam gibi yer yok.Resmen kabus gibi.

clio...37000 civarı fiyatı var.yine toyotadaki gibi otomatikleştirilmiş düz şanzımanı var bildigim kadarıyla.Çok çok az yakar.bakımları ucuzdur.Renault markasına karşı bende oldugu gibi kişisel bi gareziniz yoksa alıp uzun yıllar tepe tepe binebileceğiniz bi araç.

Daha bunlar gibi nice araç var.daha yazmaya devam edicektim ancak bunun sonu yok.Siz bütçenizi ve yılda kaç km yapacagınızı belirleyin evvela.Zira dizel araçlar az yakarlar ikinci elleri kuvvetlidir ancak ona göre bakımları da pahalı en ufak sorunda çözümün maliyeti de...

Alman olsun 5 fazla olsun derim 2. tavsiyem japon olur

Bence dizelin hiç bir farkı yok artık.. fiyatı okadar uçtu ki, sana tavsiye güzel bir benzin tüp uygulaması, inan bana hesaplayınca çook daha farklı şeyler göreceksin. Tabi tekerlekli sandelye ile bagaj problemi yaşayabilirsin ama ne tür bir engellisin belirtmediğin için öneriyorum. Ayrıca dizel aracların bakımı daha sık ve masraflı oluyor.

araba tavsiye etmek isterdim ama bir fiyat aralığı vermediğin için çok zor bir durum.. 10 bin TL'e de araba var, 50 bin TL'e de.. Siz fiyat veresiniz ki o sınıfın en idealini bulmaya çalışalım.

al opel vectra tak tüpü hem geniş hem konforlu hem sağlam

Arkadaşlar ilginiz için öncelikle teşekkür ederim.
Bircisi ben sol ayağımdan zorluk çekiyorum ama artık sol ayağım ağrımaya başladı trafikte debriyaja basmaktan aslında ben 1990 yılından beri sürekli olarak araba kullanıyorum ve hiçbir zaman taktırdığım tertibatı kullanmadım, fakat kanuna uygun olsun diye görsel olarak arabamda takılı duruyor.
2çisi ise benim arabam var 2000 yılında aldım artık oda benim gibi yaşlanıyor. Bu abramı ikinci eli yaklaşık 11 milyar ile 13 arası yapıyor satarsam üzerine en fazla 10 ile 15 fazla vermeyi düşünüyorum o bile aslında bu zamanda fazla.

valla arkadaşım 15 milyara tr den sıfır araba alamayacagıan göre ya burdan 2. el engelli arkadaşların sattıklarıdnan alacaksın yada yurtdışı dizel yada benzinli pek fark ettiğini sanmıyorum artık. her şekidle bir tüp takılacak o arabaya çok kullanıyorsan ve yurt dışından araba alıyorsan bence bwm yada pasat gibi arabalar olur. aslıdna benim hep söyledigim aile tarzı çok kişi oalcaksa mercedes vaneo da olabilir geniş bu kedi ler gibi bir araba mobile.de - Deutschlands größter Fahrzeugmarkt. Suchen, kaufen oder verkaufen Sie Neu- und Gebrauchtwagen gibi sitelere bakarak kendinde karar verebilirsin. inşalalh istediğin gibi bir araba bulursun

Opel astra yı tek geçerim. hem 2. elde pek değer kaybetmez. hem oldukça sağlam kendini ispatlamış bir araçtır. Ayrıca piyasada otomatik viteste en çok tercih edilen araçlardan biridir, bendede opel corsa dizel 2003 model vardı 2 yıl önce sattım (düz vites, tertibatsız, çünkü az işitme kaybım var) , performans ve az yakıtından oldukça memnundum. Ayrıca kalın lastik çelik jant ve renkli cam birde abarth egzoz tartırdınmı en baba spor araçlara taş çıkartır :) 2. olarak tavsiye edebileceğim araç japon toyotanın küçük modelleridir. saygılar.

arkadaşlar istediyim özeliklerde yani bir araba bulamamı o kendi aracımı satsam 12 ye 10da ben versem 22 ye o arac bulamamı
normal kişiye 35 liralık olan araba tazen bize indirimli 25 gelir diye biliyorum

cıtroen c4 derim incele bence ....

ilker içeledim güzel teşekkür ederim başka görüşlerileri olanlar varsa onlarda yazsın

kullandığım araç 2001 model reno kango.
1900 motor
vergi ve masraflar baya ağır geliyor.
çocuğum %98 engelli.
benim düşündüğüm araçlar
özellikle arkalar sürgülü kapı olacak.
tavan yüksek olacak
çocuğum basamak çıkmak zorunda kalmadan arabaya binebilecek
haliyle birde yakıt tasarruflu olacak.
alacağım araba ötv'siz 20 000 tl civarında olmalı.

fiat-fiorino- treking modelleri çıkmış. aradım ticari araç olduğunu söylediler.
engelliler için ötv indirimli olmuyormuş ticariler.
tavsiyelerinizi beklerim.

arkadaşım woswogwnin touran var 1.6 sıda var ne büyükne küçük 7 kişilikte oluyo 4 kişilikte bence çok güzel fitata jettada 3 bin daha fazla

Üst Alt