Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alırken hangi firmalar tercih etmeli?

yigitmahmure

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
h sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir ehliyetim vari. araba almak istiyorum. bazı yerler özürlüye araba satmak istemiyor. tavsiye edebileceğiniz markalar varmı?

Denizli'deysen batı otomotive (vw satar) uğrama da nereye uğrarsan uğra.müşteriye çok kötü davranıyorlar.

Arkadaşlar bu ne demek, aklım almıyor. Lütfen size zorluk gösteren bayileri firmalara şikayet edin onlarda ilgilenmesse firmaların merkezlerine (yabancı ülkelerde) baş vurun bize bildirin hep beraber e-mali yağmuruna tutalım. Lütfen bunları yapın ki hakkımızı aramayı öğrenelim. Gerekirse yasal yollara baş vurun artık engelliye farklı davranmak anayasal bir suçtur.

yiğitmahmure yanlış anlama, sana yalan söylüyorsun demiyorum ama hiç bir araba firması insan özürlü diye kötü davranışta bulunmaz. onların amacı araba satmak neden kötü davransın veya satmak istemesin bana çok saçma geliyor.ben k.maraşta arabamı alırken bütün bayileri gezdim.hatta arabamı aldıktan sonrada bir arkadaşıma araba almak için bayileri tekrar gezdim yeni arabamla yinede hoşgörüyle karşıladılar hepside

arkadaşlar bu olaydan şikayetci olan (yani şuan bu durumda olan gerçek kişi)haber programlarından birini şikayet anlamında bi haber yapsın hem türkiye hemde araba firmaları alarma geçer tüm engelliler (araç alan almayan)herkes tel yağmuruna tutalım biraz daha etkili olur bence başka fikri olan varsa burada paylaşıp ortak karar alalım

ben inanmıyorum bu olaylara hiç bir otomobil firması insan özürlü diye araba satmamazlık etmez

cevap

ya nasıl okuyorsunuz anlamıyorum. ben kötü mü davranıyorlar dedim. adamlar indirimli satış yapmamak için araba satmak istemiyorlar diyorum nerden nereye çekiyorsunuz

aracımı almadan önce ,bir çok bayi ile görüşme yaptım.
gözlemim şu oldu:
1-bir çoğu engellilerle ilgili prosedürü bilmemekte.
2-çoğu bu konuda bilgili ve eğitimli değiller.
3-tok satıcı görünümündeler(dua etsinlerki ötv'de birtakım kolaylıklar getirildi.)
4-şu an ötv deki değişim sebebiyle ,bizim gibi durumda olanlarla pek uğuraşmak istemezler.
5-birkaç bayide rastladım,engelli ile diğer müşterilerde farklılık gösteriyorlar.
6-benim size tavsiyem,büyük şehirlerden ziyade,küçük ilçelerde müşteri ilişkileri daha farklı,daha ilgili oldukları için,tercihinizi buralardan kullanmanız.

Herkese iyi günler araba alacagınız zaman yada ıthal ediceginiz zaman bazı isimlerden uzak durun. engelliler uzerınden para kazanan sımsarcılar.. onlardan aldıgım aracla aynı gün kaza yaptım ölümden dondum takla attım taktıkları tertıbatlar en ucuz en kalıtesız ÜRÜNLERDEN TAKILMAKTADIR artı terbıbatların projesi var lutfen cok dıkkat edın...

bende konuya bir şey eklemek istiyorum. engelli arkadaşlarım kesinlikle ve kesinlikle yurt dışında bir akrabanız yoksa yani arabayı sizin için türkiye ye getirtebileceğiniz bir akrabanız yoksa yurt dışından araba almayın.yurt içinden alması rapor anlamında daha kolay ve kendi şehrinizdeki hastaneden rapor alabiliyorsunuz. ama yurt dışı olunca ankaraya gitmeniz gerekiyor gel git bir sürü masraf birde gümrükte masraf aparat ve tertibat için kazıklanıyorsunuz.aslında en güzeli yurt içinden almak satarkende 5 yıl sonra satabiliyorsunuz yurt dışından olunca 10 yıl oluyor bu süre 10 yılda zaten bir arabanın modeli iki üç kere değişebiliyor ordan da zarar en güzeli yurtiçi

bencede yurtdısından almayın dısarıdan almak simsarcılara para kazandırmaktana baska bişe deyık ben aldım cok pişmanım özellıkle SUAT ENGELLI araclardan almanızı kesınlıkle önermem dedikleri gibi arac getırmıyorlar aracı aldıktan sonra her konuda sahip cıkacaklarını ve yardımcı olcaklarını söylüyorlar ama aracı aldıkatan sonra bi olay basıma geldı konustugumda 500 tl fiyat biçtiler ama ben dısarıda hemde hiç tanımadıgım bir servise 200 tl ye yaptırdım bunlar bizim gibi insanlardan faydalanmanın pesinde

Zorlu ısımlı üye arkdasım

yorumun ve elestırın ıcın sana tskl ederım kendı adıma....

Senden örnek alsın bu sıtedekı bır kac arkadas....

Basına gelen bır konuyu anlatmıssın....ve anlattıgın konunun arkasında oldugunu ıspatamak ıcınde ısım hemde fırma ısmı vermıssın...

Tskl ederım...

yigitmahmure;
Çalışanın fevri davranısı olailir. Yoksa o yapılan indirim onların cebinden çıkan bir indirim değil ki. Başka bir sebebi vardır. Karısıyla kavga etmiş olabilir :)

zorlu;
Geçmiş olsun kardeşim,darısı bizim başımıza 20 gündür aracım yatıyor.

Ozellikle engelli bizim durumumuzdaki insanlara yonelik Audi 1600cc(2009) tavsiye ederim teknik degerleri cok iyi 1600cc araclara gore ortalmanın ustunde fakat Turkiyenin ekonomik sartları goz onune alınırsa ortalama Turk vatandasının ekonomik olarak yanına yaklasması pek mumkun degil (Dunya ortalamasında ortalama bir arac)
Ayrıca yeri gelmiske soyliyim Audinin 1600cc aracında otomotik viteste var fakat otomotik vites extra guc ister ve otomotik vitesli aracların en az 2000cc olması gerekir. Bu konuda kesinlikle toplu olarak maliyeye talepde bulunmalıyız ve otomotik vites zorunlulugunda arac vergi muafiyet sınırı 2000cc ye cıkarılmalı!!

Merhaba Zorlu kardeş ,Yurt dışından aynı şekilde bende araç getirttim bin pişmanım.Tanıdıkta olsa kimse aldanmasın.İnternet adreslerindeki referanslara da kanmasın.Çünkü orada sorunsuz araç getirip reklamını yapabilecek kişilerin isimleri konuyor.Adreste ismi olmayıpta araç getirtenlere ulaşamazsınız zaten, ne rezillik çektiğimizi bir Allah bilir bir de biz.

Otomatik viteste 1600 CC den daha güçlü araba almak gerekir sözüne 20 yıllık makina mühendisi -otomotive uzun yıllarını vermiş halen de aynı sektörde kalite danışmanlığı yaptığım için katılmıyorum.Otomobil alırken torkuna(gücüne) bakılır.Motor hacmine değil.Benim 1400 CC honda civic otomatik vites aracım var,10 yıldır problemsiz kullanıyorum.Otomatik araçlar sizin isteğinizle hızlanmazlar(düz viteste attığınız vitese göre hızlanırsınız tabii bununda şartları var)aracın ivmelenme hızı vardır.O hızı ilk etapta geçemezsiniz, aniden hızlanamazsınız(yani artistlik yapamazsınız makas atamazsınız:)). Büyük hacimli motorlar otomatik viteste normal araçlara göre daha fazla yakarlar. Aracın torkuna, ağırlığına bağlı olarak hızıda değişir.Büyük hacimli motor fazladan vergi,benzin masrafı,fazla ödeme demektir.Örnek 1600 CC honda civic 125 BG,2000 CC birçok araca göre çekişi,hızı,ivmelenmesi, güvenliği ve fiyatı açısından öne çıkar.

aracın torku motor hacmine baglıdır! ve otomotik vites arac 300 nm az olmamlıdır bu benim gorusum ayrıca isteyen katılmaya bilir (Bilmedigim konularda konusmam kimseyede laf anlatmak zorunda degilim bu sadece gorusumdur)Ayrıca esas kritik nokta biyel kolunun uzunlugudur.20 yıllık Makina Mühendisi olmanız hic bir sey ifade etmez onemli olan bu 20 yılda mesleginize laik bir gelisim gosterip gosteremediginizdir.Bir cok makine muhendisi var tam takır kuru bakır (uzerinize alınmayın lafım direkt olarak size degil sizi tanımıyorum bile)iyi gunler!

Bence para durumuna göre otomatik ama Alman malı otomobilleri seç bu arada özel tertibatı nın olması önemli deil sanırım sen onu kendine göre ayarlatıp daha sonra engelli plakası alabilirisin herhalde ayrıca esnaf da para kazanacak yani neden satmak istemesin .Alman malı tercih et dememin sebebi en eski modeli bile diğerlerine nazaran daha emniyetli .Allah yardımcın olsun kardeşim.

ankarada hiçbir firma kötü davranmıyor biz araba almadan önce bütün firmalara baktık vallahi hepsi ilgilendi.
biz opel aldık bütün işlemlerimizi hallettiler.

Arkadaşlar.Ben yurtdışından voswagen getirdim.Yeni alacak olsam yine yurt dışını öneririm.Türkiyedeki araçlar çok dandik.Avrupanın tam 20 yıl gerisindeyizAdamlar ta 1990 da koyduğu süspansiyonları bizim yerli üreticiler yeni yeni koymaya başladılar.Onuda malzemeden ve işcilikten çalarak yapıyorlar.Ben israrla sizlere yurt dışını tavsiye ederim.

Volvo . Audi , pegeout bu firmaların araçları sana kolay kolay sorun cıkarmaz + parça sorununda olmaz güvenlik hat safhada olan otomobillerden 2 si volvo ve audi

karar sizin .

Kesinlikle hem fikirim
türkiyede resmen kazıklanıoruz
arkadaşım haklı burada 35 40 bine araç alan arkadaşlar var görüorum

o paraya avrupadan 2009 model araç alırlar ve daha sağlam araçlar olur teferruatı cok
burda yazmaya kalksam arada dağlar kadar fark var okadar söylüorum
benim arkadaşım daha 1 ay evvel almanyadan audi a4 aldı 2004 model 10 bin tl ye aldı babalar gibi otomatik şanzıman ve yol tutuşu olsun seyahat esnasındaki tork u olsun muhteşem arkadaşlar

bu arada şu araç getireyim falan diyen simsarlarada aldanmayın
sizleri kekleme peşindeler açık söylim kendiniz uğraşın yoksa arada ya cok para ödersiniz oda i bir adama denk gelirseniz yani vicdanlı dolandırıcıya :) yada paranızın üstüne su içersiniz benden size dost tavsiyesi ;) sizleri seviyorum

Arkadaşlar merhaba,
ben bu konulara ve siteye yeni üyeyim. %45 sağ ayağımdan ortopedik engelim var bu hafta ehliyetim çıkıyor ve araç alma işlemnine başlıycam. Ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var. öncelikle araç almak için gitmeden önce neleri hazırlamış olmam gerek ehlieyt sanırım tek başına yeteli değil. bu konuda bana yol gösterriseniz 15 güne kadar araba almak istiyorum.

h sınıfı ehliyetin olmalı ve hastaneden ozel tetibatlı arac kullanması uygundur raporun olmalı bu belgelerle bayiye gittiginizde size yardıncı olurlar baska gerekli bir sey yok tabi bunlar yurt icindelazım olanlar yurt dısı olsa baska seyler lazım

Avrupadan araç getirmek

Arkadaşlar bende 14 yaşında kızım adına avrupadan araç getirdim ama yaklaşık 6 ay araştırdım hiç zahmet çekmedim ve 4 günde aracımı teslim aldım 2 senedir hiç sorunsuz kullanıyorum ve gayet makul bir fiyatla aldım. Size önerim çok iyi araştırın tabi getirenlerde bu işten kar ediyor ama bizim amacımız en makul fiyata almak başka türlü getirmek her yiğidin harcı değil bazı arkadaşlar cok uğraştı ama boşa para harcadılar bir türlü beceremediler. Hepinize sevgiler saygılar.

METEHAN KARDEŞE KESİNLİKLE KATILIYORUM AVRUPA ARAÇLAR KOLAY KOLAY PROBLEM YARATMIYOR. VE DEDİĞİ GİBİ 20 SENE FArK VAR ARADA

ADEM06;
aracı nasıl getirdiniz,kendinizmi,yoksa anlaştığınız kişi veya firma vasıtasıylamı?paramızı nasıl boşa harcamayalım konusunda bizlere nasıl yardımcı olabilirsiniz,önerileriniz nedir?cevabınıza göre,aracınızı başkası vasıtasıyla/firmayla getirtmişsiniz.paylaşırsanız sevinirim...

ADEM06;
ergun abımınde dedıgı gıbı aracı nasıl sorunsuz getırdın bu konularda senın calıstıgın kısıler yada fırma ısmı verırsen daha faydalı olursun ve yurt dısından arac almak ısteyen arkadaslarada faydan olmus olur

Üst Alt