Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alırken yurt içi ve yurt dışı arasında ne fark var?

ercan_1975

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sa araba alırken yurt içi ve yurt dışı arasında nefark var cevap larsanız sevinirim bu arada busitenin sahiplerinden ve üyelerinden bizimle ilgilendik leri için allah razı olsun çok sevaba giriyor lar ;)

parası olana hiç bir zaman engel yook :)
dünyada para ahirette iman bosa dememisler ??

yani anlatamadım galiba mesela yurt dışından 20 milyarsa yurt içinde nekadar dır aynı araba ?

ercan sen parayı cebine koy.. hazırla
24 milyarlık arabayı sana burda 16 alı veririz.
bırak bence yurtdısını o sana baya pahalıya mal olur sen yeterki 16 milyarı hazirla??

1 = yurt dısından ıthal arac almıs olursun.olursunkı.. tam donanımlı...tam donanımdan kastım..klıma aırbaeg gıbı klasık özelıkler deyıl..!!!!!!hız sabıtlemesı ön far yıkama sensörü.deri koltuk.sanruf.ve daha sayısız genis menülü full ıthal versıyon bır arac almıs olursun.

2 = fıat farkı...türkıyeden alacagın klasık sıradan bır araca verecegın fıatın cok daha altında bır meglag ıle araca bınersın...

bu söyledıklerım bır audi vw opel mercedes ve bmw türü araclardan bahs edıyorum... dıger japan ve fransız grubu gıbı araclardan bahs etmıyorum..ARABADAN bahs edıyorum.

kısacası her sekılde neresınden bakarsan bak...saglamlık kalıte ve fıat acısından kardasın kardesım

hayırlı ısler

anladığım kadarıyla yurt dışından alırsak kdv'den de yırtıyoruz. ama formalitesi çok. uğraşmağa değmez..

evet ısmaıl haklı kdv den de mahrum oluyorsunuz....

ama formalıtesı türkıyeden alıncak bır aracın prosüdüründen daha hızlı daha zahmetsız.

yurt dışından alınan araç daha ucuza geliyor...burda 23 000 tl lik araç orda 10000 tl civarlarında ...biz arabamızı almanya dan aldık (vw golf).5500 eurro ya burda 23000 tl verdiler bize.üstelik yurtdışı arabaları çok sağlam oluyo aldığımızdan beri arıza için servise uğramadık..yalnız yurtdışından alırsan normal birine satmak için 10 yıl beklemen lazım...

Yurt içinden alınan araç 5 yıl sonra vergiden düşeri, yurt dışından alınan araç ise 19 yıl sonra.
Yurt içinden alınacak araç sıfır olacağı için, 5 yılda çok bi masraf çıkarmaz. Ama yurt dışından alınacak araçların ne tür sorunlar doğuracağını kestirmek güç.

Teorik olarak yurt dışından araç alırken kdv ödenmiyor evet, ama yurt içinden alımlarda da %8-9 gibi bir kdv avantajı var aslında. Malum, bizde kdv ötv'li fiyatın üstüne konuyor. E ÖTV istisnası olunca, görece kdv farkı da az oluyor

Üst Alt