Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alırsak evde bakım maaşı kesilir mi?

mertkaya34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Annem engelli kardeşimden evde bakım maaşı alıyor. Ben oğlu olarak kendi üzerime 2001 model 25-30 bin tl arası araba almayı düşünüyorum. Bakım maaşı kesilirmi?
Araba bakım parası alan kişinin üstüne olmayacak. Ama Hepimiz aynı hanede oturuyoruz.

Bakanlığın il müdürlüğünden bilgi alın kafanız rahat olsun..

Bağlı olduğunuz sosyal hizmetlere sorarsanız net cevabı onlar verir sonucta aynı hanede olduğunuz icin hane gelirine dahil edilir kimisinin hane gelirini gectiği icin kesilir kimisinin hane gelirini gecmediği icin kesilmez onun icin dosyanıza bakıp net cevabı onlar verirler size

biz kızım adına bakım parası alıyoruz bende ortebedik engelliyim mart ayında aldım araç ama eski aracımı satıp almıştım sosyal pol. bilgi vererek değiştirdim eski aracın satış belgesi yeni aracın faturası aradaki farkı kredi kullanmıştım onun belgelerini istemişlerdi teslim ettim sıkıntı olmadı

Alınan araç ticari bir amaçla kullanılıp haneye gelir sağlamadığı sürece problem olmaz.

Down Kızlı Baba
çünkü hem gelır getırmıo hem pahalı lüks sınıfında değil hem 2.el ve o fıyata aracta varmı bılmıom .aldıgı maaş ebm değilde 2022 olsaydı gelirde hesaplanırdı.

Almaktan vazgeçtim arkadaşlar. Milletin evi var son model arabası var parası kesilmiyor. Ama gel gör bizimki kesilir. Ne demişler. “Garibanın yüzü gülür mü?” Kalem

mertkaya34
ÖTV indirimi arabadan 100 bin lira kar edersiniz ama,
Vazgeçme.

Başka paramız yok. Hastalıkda ayagımız yerden kesilsin diye 2.el uygun araba alıyım dedim. Korkudan alamadım. Tabi 500 bin tlye BMW alsam kesmezlerdi. Evimiz bile yok.

Zorro
25 30 binlık 2. el araç alacam dıo nasıl 100 bin kar edecek.
@mertkaya34
bahsettıgn fıata alınacak araç maaşınızın kesılmesıne sebep olmaz

Nerde gariban var onun parasını keserler hocam. Zaten arabayı kaçırdım. O fiyata bulamam artık. Bu dünyada zengin olucaksın her türlü yardım direk bağlanır. Herkes farklı şey söylüyor forumda kesilir diyen var kesilmez diyende var. Sosyal hizmetlere bile gitmeye korkuyorum diyecektim araba alsam maaş kesilirmi diye orda bile keserler diye çekindim.

2. el yada sıfır fark etmez aldığınız aracın fiyatının 120 de 1 i gelir olarak kaydedilip diğer gelirlerde eklendikten sonra hanede yaşayan toplam kişi sayısına bölünüyor alt limitin üstündeyse kesilir, altındaysa kesilmez uygulama böyle diye biliyorum. 120 binlik arabada bin tl aylık gelirin var kabul edilir.

Sen ilkokulu bitirmedin galiba üniversite filan bitirdiysen sana diploma veren öğretmen ve öğretim görevlilerinin diplomalarını iptal etmek gerekiyor.

ilkokulu yada daha üstünü bitirdiysen cevap yukarıda ona göre yapabilirsin. Bitirmediysen araştırıp öğrenmen gerekiyor.

Arkadaş kesilmez ve herhangi bir sorun olmaz.
Ben 2015 de aldım gittim sordum sosyal hizmetlere bir sıkıntı yok hayırlı olsun dediler. Gidin sosyal hizmetlere sorun nasıl alacağınızı finansmanı nasıl olacağını anlatın. Ben o zaman kendi aracımı sattım bir kısmınıda ailemden destek aldım.

27.000 sayısını 120 ye bölmek çok zor bir işlem mi acaba? :)) yada 2700 ü 12 ye bölmek.

Engelsizbiz
bahsettııgn bilgi 2022 maaşları için
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.

ebm de ise durum şöyle

ebm için gelir getirmeyen hiç bişi hesaplamaya dahıl edılmez .ticari amaclı almayacak kı arkadas aracı.ben bizzat kontrole gelen görevlılere sordum aşırı pahalı luks olmazsa bişi olmaz dedı.25 30 binlik araçla heç bişi olmaz

27 Bin Tlik araba aylık kaç tl gelir kabul edilir.
ebm de ticari amaçlı kullanmayacagınız için heç gelir kabul edılmez. gelir kabulu için (gelir getirmese bile alacagınız )araç aldıgınız maaşın ebm değil 2022 olması gerekıo.

Araba bakım parası alan kişinin üstüne olmayacak. Ama Hepimiz aynı hanede oturuyoruz.
araba engelı üzerıne olmadık kerri zaten ötv indirimide alamzsın.aracın degerı neyse onu ödersın ve bahsettıgın fıyattakı araç maaşa engel olmaz.yok benım kafam karıştı napacagımı bılemıom dersen en güzelı kurumun yolunu biliosundur gidip sorarsın ya da telefon açar sorarsın

2022 ile evde bakım maaşı tamamen farklı değilmi ? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. 2022 muhtaçlık maaşı dibe vurdum açım arkadaş bana maaş verin durumu diğeri evde bir engelli var ve buna bakacak kişiye verilen maaş. Ben çalışıyorum eşim çocuktan dolayı çalışamıyor ve çocuğa bakması gerek devletin anneye maaş vermesinden daha doğal ne olabilir. Ben koyduğu şartlar kapsamında aldığım araçtan dolayı da maaşı kesemez.

Üst Alt