Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alsam 2022 maaşım kesilir mi?

korhus

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
2006 model 16000 tl değerinde bir araba alsam 2022 maaşım kesilirmi,bilgilendirirseniz sevinirim,saygılar...

sadece buna göre cevap vermem imkansız.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'nin ustunde olursa aylığınız kesilir. aracınız da dahildir buna.
o yuzden hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?
hanede toplam geliriniz ne kadar?
hanede evde bakım aylıgı alan var mı?
tarla, arazi, ev ve başka gelir varsa belirtiniz lütfen.

2 tane okuyan kızım ile birlikte 4 kişiyiz,eşim evde bakım aylığı alıyor bende %96 üzerinden 2022 maaşı alıyorum başka bir gelirimiz yok,ev,tarla vs hiç bir şeyimiz yok.

793+134=927
286X4=1144
sınırı geçmiyorsun kardeşim kesilmez
134 ne diyeceksindir:confused: arabanın 120 de 1 i aylık gelir olarak sayılır

mustafa-toprak benimkinide hesaplarmısın sana zahmet evde 3 kişi yaşıyoz ben eşim babam baba yaşlı maaşı alıyo =430 lira 3 ayda ben 3 aylık alıyom 1.350 birde bakım maaşı 790 lira aynı ben gibi eşimde alıyo bu şekilde ben 15 binliralık bir araç alsam maaşım kesilirmi şimdiden tşk

asii
evde 3 kişisiniz ve evde bakım aylığı alıyorsunuz. şu an hanede kişi başına düşen aylık geliriniz: 793,08 (evde bakım aylığı) /3 = 264,36 Tl'dir.

bu da 286,32 TL'yi geçmediğinden aylık almaya devam. ama araç alırsanız aylığınız kesin kesilir.

çünkü kişi başına düşen aylık gelirle 286,32 TL arasındaki fark 21,96 TL

hanenizde 21,96 x 3=65,88 TL gelir tespit ettiklerinde aylığınız kesilir. 7905, 60 TL altında araç almalısınız ancak. ÖTV indirimli bu fiyatta olmalı.
.....................
şimdi gelelim işin diğer boyutuna. burayı dikkatle okuyun asii ve korhus.

her ikinizin de diyelim ki aldığı aracın 120'de biriyle diğer gelirleri toplandığında kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçmedi diyelim.
fakat sizler 2022 aylığı alıyorken sonradan araç alıyorsunuz ve bu aracın geliri sorgulanacaktır.
bu durumda vakıflar aylık harcamalarınızın da tespitini yaparsa tehlikeye düşebilirsiniz risk alırsınız.
4 kişilik bir hanede aylık harcamaların toplamı 1145,28 TL altında olmalı.
3 kişilik bir hanede aylık harcamaların toplamı 858,96 Tl altında olmalı.

aylık harcamalara sadece emsal kira geliri dahil edilmez onun haricinde sağlık, eğitim fatura mutfak vs her ne harcama varsa dahil edilir. araç için ödediğiniz aylık ödemeler de dahil.
NOT: aylık harcamalar tespit edilirken 1 aylık 2022 aylığı miktarı kadar olan harcamalar dikkate alınmaz. yani aylık harcamalarınızı tespit ederken emsal kira bedelini dahil etmeyeceksiniz. bir de bir aylık 2022 aylık miktarı kadar olan harcamayı dahil etmeyeceksiniz.

O yüzden aylık harcamalarınızın aylık ortalamasını bilmeden burada size araç alırsanız kesilmez diye net bir şey söylemem imkansız.
2022 aylığı alıyorken sonradan araç alma durumunda vakıflar genelde aylıkları kesmekten yana bir yol izliyorlar.
vakıfların yanlı tutumuna baglı her şey yani. eger vakıf engelliden yana ise oturup da engellinin aylık harcamalarını hesaplamaya kalkmaz. ama yanlı ise hesaplar ve kesecek bir sorun bulur.

o yuzden yukarıdaki benim yaptıgım hesabı ve Mustafa'nın yaptıgı hesabı ögrenin.
ayrıca aylık harcamalarla ilgili anlattıgım hesabı da ögrenin.
gelirde ve aylık harcamalarda sorun yoksa gidin aracı alın. kimse bir şey yapamaz o zaman.

arabayı başkasının ustune almayı dene verdıklerı maası da kesıyorlar yazık gerçekten

melek abla çok çok tşk yardımın içinyüreyüne salık

melek hanım verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim ayrıca ben arabayı kendi paramla alamıyorum bir tanıdık bana hibe etmek istediği için sormak istedim .Saygılar...

korhus hibe bile olsa gelir açısından o araç dikkate alınır. yukarıdaki yazdıklarım araç parası hibe edilse bile geçerli ablası.

Üst Alt