Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba bana çarptı. Organ kaybım var! Haklarım nelerdir?

mesuttufan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. ben 29.08.2018 tarihinde bisikletle seyir halindeyken arabayla kafa kafaya çarpıştık.arabanin kaskosu sigortası var. Hastanede iç kanama sebebiyle ameliyata alındım ve dalakla sol böbrek üstü bezim alındı. Kaza raporunda büyük hata bende gözüküyor %80. Bahsettiğim organ kayıpları sebebiyle %20 oranında bir malul çıkar diyorlar. Yaşım 36 kaza anı aylık gelirim 3500tl. Tahmini ne kadar tazminat hakkım olur. Acil cvp verilirse sevinirim çünkü yakın zamanda karakola ifade vermeye gideceğim. O ifadede şikayetçi olmazsam karşı taraftan bu tazminat davasını açmaya hakkım olmazmı? Onunla ilgili de bilgi verirseniz sevinirim.

[FONT=sans-serif]Merhaba şikayetçi olursanız tekrardan kusur için bilirkişi isteyebilirsiniz kusur durumu değişebilir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Şikayetçi olmazsanızda haklılık durumuna göre tazminatınızı alırsınız.
organ kayıplarında beklemenize gerek yok kusurla ilgili şüpheniz yoksada başvurabilirsiniz tazminat için.[/FONT]

Teşekkürler cvp için. Kusur virajda karşı şeride gecmem sebebiyle bende gözüküyor ama arabada viraja hızlı girdi. Kaza raporunda tam ne yazdığını hatırlamıyorum. En iyisi kaza raporunu temin etmek karakoldan. İfade vermeye gittiğimde şikayetçi değilim dersem şahıstan tazminat hakkım kaybolmaz mi? Ben ceza almasını istemiyorum ama tazminat hakkımda kayboldun istemiyorum. kazazede sen ne diyorsun bu duruma. Tazminat miktarıyla ilgili tahmini birşey söyleyebilir misiniz peki?

mesuttufan
ceza davası ayrı, tazminat davası ayrıdır, ceza davasında şikayetçi olmayabilirsin, tazminat hakkın kaybolmaz, tazminat davası açabilirsin.

mesuttufan

Dalak ile böbrek üstü bezinin alınması kötü olmuş. Geçmiş olsun. %80 kusur sizdeyse bu durum, tazminat davasına engel olmaz mı ? İnşallah istediğiniz gibi olur...

Üst Alt