Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba çarpması sonucu aldığım tazminat miktarı normal mi?

magdursak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ARkadaşlar 2012 eylül ayında yolda yürürken araba çarptı bana duvara sıkıştırmıştı. Bana çarpan 12-13 yaşlarında bir çocuktu ve yanında dedeside vardı aracı kullandırıyor sözde öğretiyor. Suç oranı olarak %75 karşı taraf suçlu bulundu. Benim geçirdiğim rahatsızlıklar ise bacağım 2 yerden kırıldı açık kırık, kalça kemiğinde kırık vardı, yüzümde elmacık kemiği çene kemiklerinde de kırık ayrıyeten önden 4 adet de dişim kırılmıştı. 2 tane ameliyat geçirdim yüzümde ve nacağımda platinler mevcut. 70 gün hiç kalkmadan yattım kalça kırığından ötürü toparlama sürecim yaklaşık altı ayı buldu yani 6 ay sonra yürüyüşüm düzeldi. Şu an kalıcı bir durum yok bacağımdaki büyük yara izleri ve yüzümde ve elimdeki küçük izler dışında. Doktor futbolu basketbolu bu tür spotları unutmamı söylemişti dişlerime tel takıldı tedavi hala devam ediyor an itibariyle sadece diş içim ki tedavi daha sonlanmadı 3.000 lira masraf yaptım ve diş masrafını sigorta vs karşılamıyor. Kaza sırasında çalışmıyordum üniversite mezunuyum ve o dönemde genel sağlık sigortasını kendim yatırıyordum. gözle görülen masraf 10000 civarı olmuştur daha fazladır fakat sözü uzatmak istemiyorum karşı tarafa maddi manevi tazminat davası açtım(sigorta şirketi dahil) dava bugun sonuçlandı ve 7500 gibi komik bir rakam takdir etmiş hakim açtığımız dava 20000 tl idi ki avukt olarak yanlış bir tercih yaptık onu kabul ediyorum miktarı az açmıştı fakat sorum şu bu tazminat miktarına göre ben acı çekmek için üste para vermiş gibi bişey oldum sorum ise biyerlerde yanlış mı yaptık avukatın kötülüğünden midir bu olay yoksa kanun bu kadar aciz mi kalıyor sadece benim iş kaybım 15-20000 olmalıyken manevi yaşadığım darbe ve maddi masraflarımı katmıyorum 7500 tl komik değil mi bir yerde yanlış mı yaptım görüşünüz nedir zira adalet buysa o parayıda almayı düşünmüyorum.

bir yerde yanlışlık var , dava açmışsın mahkeme seni adli tıp kurumuna gönderip rapor aldırmıştır, o rapora göre sana verilen işgücü kayıp oranı % kaç tır. adli tıp raporuna göre bu oran % 1 dahi olsa tazminatın bu rakamdan çok çıkar, tedavi sürecinde etmiş olduğun masrafların faturalarını mahkemeye ibraz etmişmiydin, verilen kararda tam olarak ne yazıyor, bu rakam maddi tazminatmı yoksa manevi tazminatmı , biraz daha açık yazarsan daha sağlıklı yorumlar alabilirsin
mahkeme kararına süresi geçmediyse TEMYİZ et , mutlaka bozulur ve tekrar hesaplanır.

maddi-manevi tazminat fatura edebildiğim unsurları fatura ettim temyize gidicez ama % ile alakalı bir rapor ekstradan aldığımı hatırlamıyorum

mahkeme senin dosyanı adli tıp kurumuna göndermiştir, adli tıp kurumundan sana işgücü kaybı raporu verilmiştir, avukatın bu konularda bilgi vermesi gerekiyor sana, avukatına rapor oranını sor.

trafik kazalarında malesef bu böyle dostum ölüm olsa anca 20 bn lira alırdın..ama itiraz edebilirsin birde hertürlü sağlık masrafını karsı taraf ödemeli

Trafik Kazası sonrasında sigortadan para alma bilmecesi

Arkadaşlar yaklaşık 4 yıl önce yaya olarak yürürken bir trafik kazası geçirdim araba çarptı. Bana çarpan duvara sıkıştıran 12 yaşında bir çocuk yanında dedesi vardı. %75 karşı taraf suçlu çıktı trafikte. Ben ailesine maddi manevi tazminat davası açtım ailesi ile birlikte sigorta şirketi de vardı bunun içinde.
Dava sonuçlandı ve komik mi miktar aldım özellikle sigorta şirketi sadece hastaneden verilen 70 günlük istirahat raporuna istinaden ve o dönemde işssiz olduğum için asgari ücret hesabı yaptı ve 1-2 bin tl para çıkmıştı.

asıl sormak istediğim bugun bir telefon aldım aracı tarafından bir arkadaşım yönlendirmiş. Ben hala sigortadan para alma ihtimalim var mıdır? Çünkü ben heyet raporu falan almadım hiç.
Aracının dediğine göre maluliyet raporu alıp hakkım olduğunu söyledi ve iddalıydı bişeyler alacağına dair. Kaza sonucu Ayağım kırıldı 4 tane çivi var platin var, yüzümde kırıklar vardı 2 tane mini plak var çene ve elmacık kemiğinde, kalçam kırıktı yatarak kaynadı bi sıkıntım yok, önden de 4 adet dişim kırılmıştı. Ben daha önce sigorta şirketinin birine gittiğimde en fazla %1 ile %3 arası rapor çıkar bu durumda ve uğraşmaya değecek bir miktar çıkmaz demişti. Bugunkü arayan aracı ise iddialı konuştu alırız bişeyler diye ancak ben pek aracıya güvenme taraftarı değilim. Benim merak ettiğim sigorta şirketinden hala tazminat alma hakkım var mıdır? heyet raporu alıp bir başvuru ile, eğer var ise kendim başvurmayı düşünüyorum. kafamı karıştıran açmış olduğum davada sigorta şirketinin bana para ödemesi idi ama o ödeme iş kaybı ile alakalıydı maluliyete dayalı değildi. tekrar bir hakkımvar mı özür durumuna göre var ise bulunduğum durumda ne kadarlık bir özür oranı çıkar. davadan almış olduğum para ve heyet raporu alıp şirkete başvuracağım para aynı şey midir. ikisi aynı şey değil gibi sanki hakkım var mıdır başvuruda bulunayım mı heyete gireyim mi yardımcı olursanız teşekkür ederim

magdursak ali bey hiç düşünmeden hemen yarın tam teşekküllü devlet hastanesine başvur trafik kazası tazminatları çok değişik kriterlerle hesaplanıyor..hiç vakit kaybetme karşı tarafa manevi tazminatta açabilirsin işini bilen bir avukatla irtibata geçmen faydalı olur..hayırlı geceler tekrar geçmiş olsun

Üst Alt