Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba için alınan raporumu yenilerken oranım düşerse eski raporum geçersiz mi olacak?

emirkaboglu

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. benım %41 ortepedik engelli raporum var raporum süresiz. Ben şimdi araç almak için tekrar rapor almam gerek sanırım 200 tl de ücret ödemem gerektiğini öğrendim.

Şimdi bu rapor için aynı hastaneye gideceğim ancak diyelim ki tekrar heyete girdim daha düşük oran verseler araba için uygun görmeseler eski raporumun da oranı değişir mi, eski raporumun geçersiz kalma gibi drumu olur mu?

O zaman riske girmeye değmez sanırım hocam ne dersiniz? Tam sınırda benım rapurum bidaha almak zor olur sanırım

@emirkaboglu

Raporun tarihi konusunda gıcıklık edip sorun çıkarabiliyorlar. O sorun çıkana kadar yeniden rapor almaya çalışmanız gerekmez bence. Elinizdeki raporu kullanmaya çalışın.

Bir de rapordaki yüzdenin anlamı yok eğer 90 dan az ise. Yüzde 1 bile olsa ötvsiz araç alabilirsiniz. Yeter ki araçta hareket ettirmeye yardımcı özel tertibat olsun.

Abi hareket ettirecek özel tertibat kodlarım var daha öncede konuşmuştuk bu konuyu. Benim raporumda ötv ve özel tertibat ibaresi yok tekrardan rapor çıkartmam gerekiyor mu ? emir kardeşimizin dediği gibi raporun oranı düşer mi süreç ne olur ?

Vergi dairesine gidip ötv ile ilgili kısımdaki müdür yardımcısı ile konuşun. Görüşünü alın, raporunuzda ne yazması gerektiğini sorun. yilmazthm21

Vergi dairesine raporlarımı gönderdim tanıdık birisine ötvden yararlanabilir dediler. Benden başkası arabayı kullanamaz ve babam bile dahil dediler. Özel tertibatlı olacağı için. cakirlarc

VD olur verdiyse sorun yok demektir.
Başkası kullanamaz kısmı doğru değil. Birinci derece yakınlar kullanabiliyor artık. Tek şart yapılan değişikliğin aracı kullanmaya engel olmaması. Mesela pedalları komple söktürmeniz gerekirse başkası kullanamaz. Tertibatı kullanarak bile kullanması yasal olmaz. yilmazthm21

Üst Alt