Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba kullanamıyorum, %90 rapor da alamıyorum. Ne yapmalıyım?

bulocan62

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
%78 om felçliyim . Sağ ayak sürüyerek yürüyorum. her iki elimin parmaklarını kullanmamda sıkıntı var. sağ elimle yazı yazamıyorum zar zor imza atabiliyorum. sol kol la bardak tutabiliyorum. hal böyle iken ben ötv indiriminden faydalanamıyorum. doktor diyorki sen araç kullanamzsın. %90 olmadığı için ordanda faydalanamıyorum.

not : bu durum a düşmeden öce B sınıfı ehliyet vardı hala var ve doktor inanmasada ben araba kullanıuorum. Tabi benden kimse taksiv şöförü performansı beklemesin

söyleyin şimdi ben ne yapmalıyım.aym başvvuup dava mı açayım.

Benim durumumda olup da iki arada kalan ve ötv muhafiyetinden faydalanamayan arkadaşlar benimle konuyu paylaşırsa sevinirim.

Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı durum var benim görüşüm. buradan hareketle toplu bir dava açabiliriz. Ama önce bir araya gelelim. Kanun koyucunun burdaki maduriyeti düzeltmesini sağlayabiliriz

Kesinlikle hakkınızı arayın, nerelere ne yazacaksanız altına bende imza atarım.

Gelişmiş ülkelerde bir parmağı ile araç kullanabilen sistemler sürücüler kurallar varken, biz hala engellilere tanınan haklar üzerinde istismar edilmemesi için ne tür kısıtlamalar yapmamız lazım ona uğraşıyoruz.

Gelişmiş ülkelerde engelliler başka hangi araçları kullanabilir, nasıl daha çok ortak kullanım alanı yaratabiliriz hesabı yapılırken;

Güzel ülkemizde,

Engelli hangi araçları kullanamaz, engellinin aracını kimler kullanamaz, kimler indirim alamaz... bu sorulara odaklanılmış durumda...

“Görevi başında şekerleme yapan herkesin kurşuna dizildiği bir ülkede yaşamak istiyorum”

Diyor şairin biri...

Üst Alt