Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba var diye Evde bakım aylığı ve 2022 aylığı kesildi!?

caresizolun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

20 yaşında kas hastasıyım.

18 yaşımdan beri 2022 ve evde bakıcı aylığı alıyorduk,2 hafta önce postacıyla gelen kağıtta 2 maaşın da kesildiği yazıyor.Sebeb olarak üzerime kayıtlı araba oldugu için.

Ailem arabayı geçen sene engelliler için sağlanan ÖTV indiriminden yararlanmak için üzerime almıştı (aylığımın kesileceğini bilseydim kesinlikle arabanın üzerime olmasını kabul etmezdim .( zaten ne sürebiliyorum ne de binebiliyorum. ).Benim hiçbir gelirim yok ve ailem bakıcım.Sigorta ,yeşil kart zaten yok.Şimdi benim devlet ile ne ilişkim var anlayamadım . Madem sadaka maaşım kesilecek neden ÖTV indirimini onaylarken uyar mıyorsunuz ?.Zaten 2022 maaşı aylık hastahane ilac masrafına tam geliyordu.Bu nasıl bir iş.Neden kanunlar,maddeler apaçık değil. Yapabileceğim nelerdir bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Hoşçakalın.

Bildiğim kadarıyla araç ticari değilse ve kesinti olmaması gerek .

keserler normaldir yapabilecegin birşey yok sana tafsiyem aracı satman ve tekrardan aynı işlemleri yapıp 2 maaşıda almandır. yada aracı kullanmaya devam edeceksin

Avrupada Amerikada,devletler engellilerine hem indirimli araba verip hem de onlara soför tutuyorken,bizim ülkemizde hiçbir gelirimiz olmadıgı halde,tek suc ötv indirimli üzerine kayıtlı araba oldugu için verdikleri parayla anca ilac parasına yetirebildiğimiz aylıkları kesiyorlar.Arabam olunca çok zengin mi oluyorum ? O parayı beni gezdirsinler,okula gidip geleyim diye sadece babam değil akrabalarım katkılarrıyla alındı..Engelliysen evinde oturacaksın.Değişen hiçbirşey yok.hepsi makyaj

bu tür uyugulamalara bir son verilmesi lazım evde bakım aylığı veya 2022 kişinin aylık geliri belli bir çıtanın altında olanlara verilmeli ama evi var arabası var diye ayırım yapılamamalı

slm arkadaslar;
boyle bır kanun varmı bılmıyorum ama varsada tamamen sacmalık
bır yerden verrıp bıryerden de kesılıyorsa o zaman otv ındımılı verme
sınler, arkadaşlar bu konu hakkında bır yerlere basvuralım bence sesımızı
duyuralım sıte yonetıcılerı bu konu hakkında yeterlı bılgıye sahıplerdır
kesın ve bır yerlere yazı yazılması hakkında bılgı alalım hep beraber
buna bır ıtıraz yapalım basbakanlıga(bımer)yazı yazalım hep beraber

arabayı baska bırının uzerıne yapsan olur cozersın

pasam ;
araba 2 yıllık oldugu icin malesef OTV yi geri odemedikten sonra satis veya baskasinin uzerine gecis yapamiyormusuz.

Cumhurbaskanligina mail attim,yanit gelmez ise telefon ile aramayi deniyecem.Herhangi bi sonucu paylasirim

Ama en iyisi hep birlikte tek ses olarak birseyler yapmaliyiz.Umarim site yetkilileri onayak olurlar bize.

Arastirmalarima gore ayni dertten baska arkadaslar da var.

arabanızın maddi değeri nedir?

üzerime araba alınsa maaşım kesilir mi diye soran arkadaşlara,diğer bazı arakadaşlarımız ticari olmadıktan sonra sorun yok diyorlar. maalesef sorun oluyor,maaş kesldikten sonra tekrar bağlatmak,hele mahkemeyle uğraşmak,ve dahası oto taksitle alınmışsa sonrasıda maaşlarda uçmuşsa!,bunlar herkesin katlanabileceği şeyler değil,dikkatli olmak lazım.

araba

bende almak istiyordum budurumu görünce vaz gececeğim

aylık alıyoruz diye evde oturacagız böyle giderse:)

bu sıstem parayla evde hapıs yatmaya benzıyo arkadaslar

arkadaşlar bu tür bir uygulama kanuna dayandırılmadan yapılan bir uygulamadır benimde teyze oğlu araba alınca 2022 maaşıkesildi.kanuna tamemen aykırı bir uygulama. ama bulundugumuz ildeki ve ilçedeki yetkili kurumlardaki görevlilerein insiyatif kullanma yetkisi verilmiş durumda. teyze oglum bu kurumlardaki hakkını ararken memur senin bindigin arabaya biz binemiyoruz birde 2022 maaşımı istiyon dendi. evet birde ben bu kurumlardaki memurla konuşuyodum dedim bir engelli üzerine ev alınca maaşı kesilirmi dedim memurun dedigi lar yüzbin tl ye daire alacak birde maaşmı verecegiz dedi. yani eşrefle kınıyorum bu memurları.
ev alamazsın araba alamazsın lütfen burdaki tüm engellilere sesleniyorum birlik olun üst mercilerdeki kurumlara tlf açın sürekli sesimizi dururalım

Bu nasıl bir saçmalıktır böyle. Taksicilik mi yapacak arkadaş? Ailesinden miras kalmış olamaz mı? Ne yani, bir engelli mal mülk sahibi olamaz mı? İlle de bunları satıp mı beslenmesi lazım?

Tuhaf!

Üst Alt